![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,682,120 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,056 |
غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا با امولسیون اسیدهای چرب و بررسی متابلیسم HUFA تحت انکوباسیون سرد | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 11، دوره 58، شماره 2 - شماره پیاپی 1000099، فروردین 1384 اصل مقاله (718.12 K) | ||
نویسندگان | ||
رامین مناف فر؛ بهروز ابطحی؛ ناصر آق* | ||
چکیده | ||
یکی از بخشهای اساسی در ابزی پروری ، تامین غذای مناسب است که معمولا تا 50 درصد هزینه های صرف شده را به خود اختصاص می دهد . مقدار اسید های چرب فوق غیر اشباع(از شاخصهای اصلی برای تعیین ارزش غذایی مواد مورد استفاده در تغذیه لارو آبزیان به شمار میاید . اسیدهای چرب مذکور نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی ، رشد و بقای لارو آبزیان دارند. به این لحاظ روشهای غنی سازی به منظور افزایش HUFA در ناپلیوس آرتمیا ابداع و توسعه یافته است . در ترکیب آرتمیای ارومیه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) بسیار کم و داکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در حد صفر است . لذا غنی سازی آن قبل از آنکه به مصرف لارو آبزیان برسد ضروری است . در این تحقیق غنی سازی ناپلیوس آرتمیای ارومیه به روش استاندارد انجام شده ، سپس مدت مناسب برای نگاه داری لاروهای غنی سازی شده در دمای پایین با کمترین مقدار افت ارزش غذایی بررسی گردید . سنجش اسیدهای چرب با استفاده از کروماتوگرافی گازی انجام شد . نتایج غنی سازی با امولسیون اسیدهای چرب 4/30 ICES حاکی از آن است که مقدار EPA حدودا 14 میلیگرم در گرم وزن خشک و اسید چرب DHA به مقدار 5/17 میلیگرم در گرم وزن خشک در نمونه غنی سازی شده با امولسیون نسبت به نمونه شاهد افزایش یافته است . طی دوره گرسنگی در دماهای پایین اسید چرب EPA در 24 ساعت کاهش یافته و سپس این اسید چرب رو به افزایش نهاد . ولی اسید چرب DHA طی دوره گرسنگی به شدت کاهش یافت . با توجه به کاهش اسیدهای چرب طی دوره گرسنگی توصیه می شود لاروهای غنی سازی شده بیش از 24 ساعت نگاه داری نشده ، سریعا به مصرف تغذیه آبزیان برسد . | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Enrichment of Artemia urmiana Nauplii Using Emulsion of Fatty Acids and an Investigation of HUFA Metabolism in Cold Incubation | ||
چکیده [English] | ||
High unsaturated fatty acids HUF As are of essential nutritional value in larval food, as these fatty acids play a very important role in survival of growing larvae. Therefore it is necessary to enrich the newly hatched Artemia Nauplli in order to improve HUFA content as well as DHAIEPA ratio. Artemia urmiana contains a very low level of EPA(3) and only a trace amount of DHA(3), therefore it must be enriched before use. In enrichment through use of emulsion, a high increase in EPA as well as in DHA levels as compared to control was observed. During starvation period while in cold incubation, EPA level decreased initially but was followed by a later gradual increase whereas DHA level continued to decrease throughout incubation period. Due to this storing Nauplli for more than 24 hours after enrichment cannot be recommende, because the level of nutritional value would decrease to such low limits that it cannot be used as efficient and suitable larval food. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,155 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 727 |