تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,138 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,435 |
طراحی و بررسی عملکرد کشت توام ماهی تیلاپیا (Oreochromis sp.) وکاهو (Lactuca sativa var longifolia) در یک سازگان مدار بسته | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 10، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 1000332، اسفند 1387 اصل مقاله (128.99 K) | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی؛ محمد صالح کامارودین؛ حمید فرحمند* | ||
چکیده | ||
در این آزمایش یک سازگان مدار بسته برای پرورش توام ماهی تیلاپیا و کاهو طراحی شد. در این طراحی سعی شد که بخشی برای پرورش گیاه و بخشهایی برای عملکرد باکتریهای هوازی و غیر هوازی در محیط پرورش در کنار یکدیگر ایجاد شود. سازگان طراحیشده از نظر تولید ماهی و گیاه و تغییرات وضعیت کیفی آب محیط پرورش ماهی مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور 75 قطعه ماهی با میانگین وزن75/1± 62/ 5(Mean+SD) گرم وارد هر مخزن پرورش ماهی شد. مخزن پرورش ماهی از جنس فایبرگلاس و دارای ظرفیت نگهداری 840 لیتر آب بود که در آن 640 لیتر اب ریخته شد. برای تغذیه ماهیان از غذای حبهای (pellet) شناور و مخصوص پرورش بچه ماهی تیلاپیا استفاده شد که از نظر ترکیب بیوشیمیایی حاوی 24 درصد پروتئین، 6 درصد چربی، 6 درصد فیبر و 11 درصد رطوبت بود. ماهیان دوبار در روز و به مقدار 5 درصد وزن بدنشان در ساعت 9 صبح و 2 بعدازظهر غذادهی شدند. در طول آزمایش، سه بار 42نشای کاهو کشت و برداشت شدند. مقدار محصول کاهوی برداشتی به ترتیب برابر 339±1437، 297±2112 و 202±1173 گرم در متر مربع برای سه دوره متوالی بود. در این آزمایش مشخص شد که در سازگان طراحیشده امکان پرورش ماهی و گیاه با هم وجود دارد و سازگان توانایی کاهش ترکیبات نیتروژندار را بعد از 5 هفته از شروع آزمایش و تا حد استاندارد دارد. با شروع آزمایش غلظت آمونیاک در آب افزایش یافت و بعد از 5 هفته مقدار آن به حدود 8 میلیگرم در لیتر رسید . سپس غلظت آن کاهش یافت و یک هفته مانده به پایان آزمایش به حدود 45/1 میلیگرم در لیتر رسید. مقدار غلظت نیتریت آب بعد از دو هفته از شروع آزمایش افزایش یافت و بعداز 9 هفته غلظت آن به حدود52/1 میلیگرم در لیتر رسید. در کل میزان غلظت نیتریت دارای تغییراتی بین 30/2-028/0 میلیگرم در لیتر بود. میزان غلظت نیترات تغییراتی بین 07/1-61/0 میلیگرم در لیتر را داشت. این مقدار در پایان آزمایش دارای میانگین 61/0 ±73/0 بود. میانگین وزن برداشت هر ماهی در پایان آزمایش 19±188 گرم بود و میانگین مقدار تولید ماهی در پایان آزمایش 55/1±25/9 کیلوگرم در هر واحد پرورش یا سازگان یا به حدود 13 کیلوگرم در متر مکعب آب رسید. میانگین ماندگاری ماهی 9/1± 68 درصد اندازهگیری شد. این پژوهش نشان داد که امکان طراحی و ساخت سازگان ساده توام پرورش ماهی و گیاه بهصورت یک مجموعه نزدیک به هم و با حداقل استفاده از آب و فضا وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
سازگان پرورش ماهی و گیاه؛ باکتریهای هوازی؛ باکتریهای بیهوازی؛ ماهی تیلاپیا؛ گیاه کاهو و کیفیت آب | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Design of a Simple Closed Aquaponic System and Production of Red Tilapia (Oreochromis sp.)and lettuce (Lactuca sativa var longifolia) | ||
چکیده [English] | ||
A simple recirculating tilapia and lettuce culture system containig aerobic and anaerobic bacterial compartments was designed. The efficiency of the system for fish and lettuce production as well as improvement of water quality parameters were investigated. Seventy five juveniles of red tilapia with a mean individual weight of 5.62 ±1.75 g (Mean±SD) were introduced in each rearing fish tank. Fsh tank was a rectangular fiberglass one with the capacity of holding 840 liters of water. At the initiation of the experiment was the tank filled with 640 liters of fresh water. The system benefitted from a good efficiency in the reduction of N-compounds (total ammonia –N, nitrite and nitrate) at the defined standard levels after five weeks. The concentration of total ammonia-N increased and reached a level of 8 mg/l after 5 weeks. Concentration of total ammonia-N was 0.73 mg/l at the end of experimental period. Concentration of nitrite increased and got to less than 1.52 mg/l after 9 weeks. Concentration of nitrate averaged 0.73±0.61 mg/l at the end of the experimental period. The fish attained a mean individual weight of 188±19g at the end of 15-week experimental period. Mean fish was 9.14 ± 1.55 kg per unit of production system or about 13 kg/m3 of water at the end of experiment. Three harvests biomass of lettuce yielded wet weights of 1437 ± 339, 2112 ± 297 and 1173 ±202g respectively during the experimental period. Results indicated that with use of available facilities, construction of a simple recirculating aquaponic system for combined production of fish and vegetable with a minimum use of water and space would be practically possible. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
compounds, Recirculating a quaponics system, Aerobic bacterial biofilter, Anaerobic bacterial biofilter, Lettuce, Red tilapia, Water quality, N | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 962 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,213 |