تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,959 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,117 |
بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه گونههای مختلف | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 17، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 1000332، اسفند 1387 اصل مقاله (181.13 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین ارزانی؛ مرضیه مسیبی؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تغییرات کیفیت علوفه در مراحل مختلف فنولوژی گونههای مختلف، نمونهبرداری از 20 گونه گیاهی در منطقه طالقان در دو مرحله فنولوژیکی صورت گرفت. سپس تجزیه شیمیایی برای اندازهگیری درصد نیتروژن و دیواره سلولی منهای همیسلولز (ADF) نمونههای گیاهی انجام شد. پروتئین خام، ADF، ماده خشک قابل هضم (DMD) و انرژی متابولیسمی (ME) به عنوان عوامل تعیینکننده کیفیت علوفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهمنظور تجزیه و تحلیل آماری دادهها، از روش تجزیه واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت علوفه بر اثر پیشرفت مراحل رشد تغییر مییابد. بیشترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد رویشی و کمترین مقدار مربوط به مراحل پایانی دوره رشد است. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق، کیفیت علوفه گونههای مختلف با همدیگر در سطح خطای یک درصد تفاوت معنیدار دارند. بهطور کلی، در بین گونههای مورد مطالعه، بالاترین کیفیت مربوط به گونه Lotus goeblia و پایینترین کیفیت مربوط به گونه Cynodon dactylon است. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت علوفه؛ مراحل فنولوژیکی؛ پروتئین خام؛ دیواره سلولی منهای همیسلولز؛ ماده خشک قابل هضم و انرژی متابولیسمی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Investigation of the Effects of Phenological Stages on Forage Quality | ||
چکیده [English] | ||
Variation in forage quality at different phenological stages was investigated for twenty forage plant species. Samples at two phenological stages were collected from Taleghan summer rangelands. Nitrogen and acid detergent fiber (ADF) were measured through chemical analysis. Crude protein, ADF, dry matter digestibility and metabolizable energy were assessed as indicators of forage quality. Forage quality significantly differed at different phenological stages. It was higher at vegetative stage, while lower at maturity. Forage quality also differed significantly for different species (p< 0.01). Among species the highest forage quality was related to Lotus goeblia while the lowest related to Cynodon dactylon | ||
کلیدواژهها [English] | ||
forage quality, Phenological stages, crude protein, Acid detergent fiber, dry matter digestibility, Metabolizable energy | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 716 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,283 |