تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,469 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,762 |
بررسی تغییرات بافت ماهی قرهبرون(Acipenser persicus) | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 11، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1000335، اسفند 1387 اصل مقاله (291.16 K) | ||
نویسندگان | ||
سهراب معینی؛ مسعود هدایتیفرد* | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر، به منظور شناسایی اسیدهای چرب تشکیلدهنده بافت ماهی خاویاری قرهبرون (Acipenser persicus) و چگونگی تغییرات ناشی از نگهداری آن در سردخانه، از بافت این ماهی بعد از صید، در شرایط تازه و منجمد نمونهگیری شد و پس از استخراج چربی و استری شدن، توسط دستگاه کروماتو گرافی گاز - مایع (مدل Shimazo – 14A)، اقدام به شناسایی و بررسی اسیدهای چرب آن شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، در فیله قرهبرون اسیدهای چرب غیر اشباع با 95/88 درصد در بافت ماهی تازه و 63/79 درصد در بافت نمونه منجمد، بیشترین مقدار را داراست. در بافت ماهی تازه میانگین مقدار اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند همانند اسیدهای اولئیک (با 11/45 درصد)، لینولئیک (با 59/3 درصد)، آلفالینولنیک (با 80/2 درصد)، ایکوزاپنتانوئیک (با 75/4 درصد) و دکوزاهگزانوئیک (با 21/2 درصد)، بهطور مشخصی فراوانی دارند. در این بین، مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع امگا – 3 (3-?) با 09/11 درصد بیشتر است. در طول نگهداری یکساله در سردخانه نیز علاوه بر کاهش چربی که به کاهش مقدار همه اسیدهای چرب در بافت منجر شده، تغییراتی نیز در مقدار برخی اسیدهای چرب مانند اولئیک (از 11/45 به 27/40 درصد) و آلفالینولنیک (از 80/2 به 65/1 درصد) دیده شد، بهطوریکه در سطح 95درصد معنیدارند. همچنین، نسبت اسیدهای چرب سری امگا 3 به امگا 6 در بافت ماهی تازه، 69/1 برآورد شد که مقدار چشمگیری است. با توجه به نتایج بهدست آمده، زمان نگهداری ماهی قرهبرون در سردخانه نباید بیشتر از 12ماه باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ انجماد؛ قرهبرون و ماهیان خاویاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Variation of Fatty Acids Composition in Fresh and Frozen Persian Sturgeon Tissues Acipenser persicus | ||
چکیده [English] | ||
In this research work the identification of fatty acids from fresh and frozen tissues of Persian sturgeon (Acipenser persicus) and their changes during cold storage after extraction and methylation of the lipids by gas chromatography (Model: Shimadzo-14 Japan) was performed. The results showed, that the amounts of unsaturated fatty acids in fresh and frozen samples were 88.95% and 79.63% respectively. In fresh tissues the percentage of the Oleic, Linoleic, Alpha-Linolenic, Icosapantanoic and Docosahexanoic were 45.11%, 3.59%, 2.80%, 4.75% and 2.21% accordingly. Among these unsaturated fatty acids the amount of Omega-3 was 11.04% after twelve month of cold storage, there was a general reduction in lipid content in both fresh and frozen samples. This reduction also can be seen in some of the fatty acids such as oleic and alphalinolenic acid. These fatty acids decreased from 45.11 to 40.27 and 2.80 to 1.65% respectively. Also in the fresh samples the between omega-3 to omega-6 fatty acids found to be 1.64. These results were subjected to the test of Tukay and variance analysis. The results were significant at a level of 95%. Thus one can conclude that the cold storage of Persian sturgeon should not exceed 12 months. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fatty acids, Freezing, Persian Sturgeon | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 790 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,134 |