تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,095,902 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,610 |
تاثیر نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح متفاوت از پروتئین بر رشد، ترکیبات بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 14، دوره 60، شماره 4 - شماره پیاپی 1000339، اسفند 1387 اصل مقاله (243.06 K) | ||
نویسندگان | ||
آرزو مشکوه روحانی؛ عبدالمحمد عابدیان؛ فرید شریعتمداری* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی در دو سطح از پروتئین بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و شاخص هپاتوسوماتیک ماهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. بدین منظور از ماهیانی با میانگین وزن اولیه 55/0±60 گرم استفاده شد. پرورش ماهی در مخازن 1000 لیتری که با 500 لیتر آب پر شده بود، به مدت 60 روز انجام پذیرفت. آزمایش به روش فاکتوریل دو عامله با 2 سطح پروتئین (40 و 45 %) و 4 نسبت کربوهیدرات به چربی (5/0، 1، 5/1 و 2) در سه تکرار و به صورت طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. مقدار انرژی جیرهها تقریبا ثابت و معادل Kcal/Kg 4000 در نظر گرفته شد. غذای مصرفی روزانه بر اساس دو درصد از وزن توده زنده هر حوضچه دو مرتبه در روز به مصرف رسید. وزن توده زنده حوضچهها هر 14 روز یک بار طی عمل زیست سنجی تعیین و شاخصهای رشد محاسبه شدند. نتایج حاصله نشان داد که با افزایش مقدار پروتئین، بین تیمارها از نظر شاخصهای رشد تفاوت معنیداری نبوده است) 05/0 (p? و شاخصهای رشد ( افزایش وزن بدن، کارایی پروتئین و ضریب رشد ویژه) با زیاد شدن پروتئین افزایش پیدا نکردند. ضریب تبدیل غذایی و شاخص قیمت نیز در سطح پروتئین کمتر (40 درصد) وضعیت بهتری داشتند. از طرفی با افزایش نسبت کربوهیدرات به چربی (افزایش کربوهیدرات و کاهش چربی) نیز بین تیمارها از نظر شاخصهای رشد تفاوت معنیداری دیده نشد) 05/0 (p?، ولی در مجموع در نسبت کربوهیدرات به چربی 5/0 وضعیت بهتر بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح پروتئینی کمتر(40%) و نسبت کربوهیدرات به چربی 5/0 بدون اینکه اثر منفی روی ترکیبات بدن و عملکرد کبد داشته باشند، بهترین حالت را از نظر عملکرد رشد ایجادکردند. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ تغذیه؛ پروتئین؛ نسبت کربوهیدرات به چربی؛ عملکرد رشد؛ ترکیب شیمیایی بدن وشاخص هپاتو سوماتیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of dietary Carbohydrate to lipid ratios at two levels of Protein on Growth Performance, body composition and Hepatosomatic index of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
چکیده [English] | ||
Effects of carbohydrate to lipid ratio at two different protein levels on the activity, growth, chemical composition of the body and the Hepatosomatic index of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were investigated in this trial. For this purpose, fishes with the average weight of 60 ± 0/55g were used. The fishes grew in 1,000-L tanks filled up to 500 L of water for a period of 60 days. The experiment was conducted as a 2 × 2 factorial at two protein levels (40% and 45%) and four carbohydrates to lipid ratios (0.5, 1, 1.5 and 2). The experiments were carried out randomly in triplicate. The food quota was almost fixed and equal to 4,000 kcal/kg. The food to be daily consumed by the fishes was determined as 2% of the biomass in each tank and the fishes were fed twice a day. The weight of the biomass was measured every 14 days though biometry and growth indexes were calculated. Results showed that the increase in the protein content produces almost no significant difference among the treatments in terms of growth indexes (p? 0.05), and this increase did not improve growth indexes (weight gain, SGR, and PER). The FCR and price index were also better at the lower protein content (40%). On the other hand, an increase in the carbohydrate to lipid ratio (increase in carbohydrate and decrease in lipid) showed no significant difference among the treatments in terms of growth indexes (p? 0.05) but the growth improved at the ration of 0.5 in general. Results of this research shows the most favorable conditions for growth exist at lower protein content (40%) when the carbohydrate to lipid ratio is 0.5 without any negative effects on the liver. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Oncorhynchus mykiss, Nutrition, Protein, carbohydrate/lipid ratio, growth performance, Body Composition, Hepatosomatic index | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,153 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 807 |