تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,763 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,910 |
تحلیل آماری و مدل سازی فاز اسپورزایی در فرآیند تخمیر باکتری باسیلوس تورنژنسیس جهت تحلیل تأثیر اکسیژن و زمان کشت بر فعالیت حشره زدایی آن | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 9، دوره 42، شماره 8 - شماره پیاپی 1000374، اسفند 1387 اصل مقاله (367.8 K) | ||
نویسندگان | ||
اعظم نجف لو؛ محمد حسین صراف زاده؛ عباس گرامی* | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت باکتری باسیلوس تورنژنسیس به عنوان مؤثرترین عامل میکروبی موجود در مبارزه با آفات و حشرات، لازم است فرایند تولید آن مورد بهینه سازی قرار گیرد و تمام راه حل های ممکن جهت کاهش هزینه تولید بررسی شوند. تحلیل آماری نه تنها در بهینه سازی شرایط کشت به کار گرفته می شود بلکه این قابلیت را فراهم می نماید که بتوان رفتار یک فرایند تخمیری را توصیف و پیش بینی نمود و متناسب با خصوصیات محصول مورد نظر، شرایط مناسب را مهیا نمود. در تولید تخمیری یک حشره کش بیولوژیک یکی از فازهای مهم کشت فاز اسپورزایی است که در این تحقیق به صورت ویژه بررسی شده است و روند تغییر عواملی چون غلظت سلولی، سمیت و اسپورزایی تحت تاثیر دو فاکتور اکسیژن و زمان کشت که در هزینه تولید دخالت عمده ای دارند، بررسی شده است. تحلیل رگرسیون داده های حاصل از سه آزمایش انجام شده در شرایط مختلف هوادهی نشان داد که درصد کل اسپورزایی و اسپورهای بالغ در طول زمان صرف نظر از غلظت اکسیژن یک روند افزایشی می باشد که البته در غلظت های اکسیژن اشباع، نرخ افزایشی بسیار کند است ولی در غلظت های ناچیز اکسیژن نرخ افزایش سریع و در زمان 44 ساعت از شروع تخمیر، فرآیند اسپورزایی کامل شده است. سمیت و فعالیت حشره زدایی محصول تخمیر از همان ابتدای فاز اسپورزایی قابل توجه بوده و زمان تنها در غلظت های بالای اکسیژن تاثیر مثبت داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
باسیلوس تورنژنسیس – اکسیژن؛ تحلیل آماری؛ رگرسیون؛ مبارزه بیولوژیک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Statistical Analysis and Modeling of Sporulation Phase during Fermentation of Bacillus Thuringiensis to Study the Effect of Oxygen and Culture Time on its Bioinsecticide Activity | ||
چکیده [English] | ||
Due to the importance of Bacillus thuringiensis (Bt) in the biological fight, it is necessary to optimize its fermentation process and decrease its production cost. Statistical analysis is used not only to optimize fermentation conditions but also to describe and predict the culture behavior. In production of biological insecticide, one of the important phases is named as sporulation upon which, this work has been particularly focused on. The oxygen and culture time have an important effect on the production cost. So in the current research, the effect of such factors together with cell concentration, toxicity and sporulation has been considered. Regression analysis of the results, obtained in different conditions of aeration, showed that in all experiments, the percentage of total spores and mature spores increase with time. However, when saturated oxygen is used, this increase shows a very slow trend while in the case of interrupted aeration, the sporulation rate is so fast and the culture reached 100 % mature spore at 44th hours of fermentation. Toxicity and insecticide activity of fermentation product is significant even at the beginning of sporulation phase when time factor has only a positive effect at high oxygen concentrations. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacillus thuringiensis, Biological Fight, Oxygen, Regression, Statistical Analysis | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,509 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,323 |