تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,990 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,555 |
بررسی کیفیت علوفه در دسترس دام نژاد دالاق در مراتع قشلاقی | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 17، دوره 61، شماره 3 - شماره پیاپی 1000377، فروردین 1388 اصل مقاله (131.43 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین ارزانی؛ سیده خدیجه مهدوی؛ حسین آذرنیوند؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی کیفیت علوفه در دسترس دام نژاد دالاق در مراتع قشلاقی، آق قلا واقع در استان گلستان، نمونه برداری از 15 گونه گیاهی در دو مرحله فنولوژیکی صورت گرفت. از هر گونه 5 تکرار و از هر تکرار 5 پایه به صورت تصادفی گزینش و بریده شد. نمونهها در شرایط آزمایشگاهی خشک شدند و سپس تجزیه شیمیایی به منظور تعیین شاخصهای کیفیت علوفه انجام شده که این شاخصها شامل: پروتئین خام، دیواره سلولی منهای همیسلولز ADF))، ماده خشک قابل هضم ( DMD) و انرژی متابولیسمیبود. میزان نیتروژن و ADFآنها اندازه گیری شد و درنتیجه، از اطلاعات نیتروژن، پروتئین خام، از اطلاعات ADF و نیتروژن میزان هضم پذیری و از نتایج هضم پذیری انرژی متابولیسمیدر هر کیلو گرم علوفه برآورد شد. به منظور انجام تجزیه و تحلیل دادهها از روش تجزیه واریانس بهره گیری شد. نتایج نشان داده است که با پیشرفت مرحله های رشد میزان پروتئین خام کاهش پیدا میکند و بر میزان دیواره سلولی منهای همیسلولز افزوده میشود. بیشترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد رویشی و مربوط به گونه Atriplex lentiformis و کمترین کیفیت علوفه مربوط به مرحله رشد کامل و مربوط به گونه Hordeum lephoides میباشد. همچنین نتایج نشان داد که کیفیت علوفه گونههای مختلف با یکدیگر در سطح پنج درصد تفاوت معنیداری دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت علوفه؛ مرحله های فنولوژیک؛ پروتئین خام؛ دیواره سلولی منهای همیسلولز؛ ماده خشک قابل هضم؛ انرژی متابولیسمی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of available forage quality for Dalagh breed in Agh Ghala winter range in two phonological stages | ||
چکیده [English] | ||
To study the quality of available forage for winter rangeland of Agh Ghala located in Golestan province, fifteen plant species in two phenological stage were sampled. From each plant five replication and in each replication five stands were randomly selected and cutted. The samples were dried in lab condition. Then chemical analysis was accomplished to determine indicators of forage quality. These indicators including crude protein, acid detergent fiber, digestible dry matter, metabolisable energy,%N and ADF were measured and by using %N ,crud protein and by using ADF and %N, digestible and based on of digestible dry mater, metabolisable energy in each forage kilogram was calculated. Analysis of variance was applied for data. The results indicate that by proceeding in growth stages crude protein decreased while acid detergent fiber increased. The highest amount of forage quality is related to Atriplex lentiformis in vegetative growth. While the lowest one is related to Hordeum lephoides in maturity growth. Also the result showed that there are significant differences in forage quality of various plants (p< 0.05). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
forage quality, phenological stage, crude protein, Acid detergent fiber, digestible dry matter, Metabolisable energy | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 847 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,130 |