![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,690,109 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,919,410 |
تعیین میزان باقیماندة سموم دیازینون و کلرپریفوس در واریتههای گلدن و رد سیب درختی منطقة دماوند | ||
محیط شناسی | ||
مقاله 12، دوره 38، شماره 2، شهریور 1391، صفحه 111-116 اصل مقاله (208.83 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jes.2012.29106 | ||
نویسندگان | ||
مینا مکی آل آقا؛ مریم فراهانی | ||
استادیار، گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن | ||
چکیده | ||
با توجه به افزایش مصرف کود و سموم کشاورزی در دهههای اخیر و افزایش بیماریها و مخاطرات زیست محیطی در جوامع انسانی لازم است در ایران نیز مانند کشورهای پیشرفته استانداردهای باقیماندة سموم در مواد غذایی و محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گیرد. اعمال این استانداردها نه فقط در بهداشت و سلامتی جامعه مؤثر است بلکه با افزایش صادرات، موجب رشد اقتصادی کشورنیز خواهد شد. از اینرو در تحقیق حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیب منطقة دماوند نسبت به سموم کشاورزی مورد استفاده توسط باغبانان منطقه، میزان باقیماندة سموم دیازینون و کلرپریفوس (دورسبان ) در این محصول مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا، نمونهبرداری بهطور کاملأ تصادفی بر اساس محاسبات آماری انجام گرفت و پس از عصارهگیری با گازکروماتوگرافی میزان باقیماندة سموم دیازینون و کلرپریفوس اندازهگیری شد. بهطوریکه میزان باقیماندة سم دیازینون درسیبهای نوع گلدن و رد منطقه به ترتیب 65/0 و 7/0 ppm و در مورد سم کلرپریفوس به ترتیب 08/1 و 34/1 ppm اندازهگیری شد. سپس ضمن استفاده از آزمون آماره t ، نتایج تحقیق با استانداردهای جهانی مربوط مقایسه شد. مقایسة نتایج آماری با استانداردهای جهانی مبین این موضوع است که میزان سم کلرپریفوس درمحصول سیب باغهای منطقه بیش از حد مجاز جهانی است. پس ضرورت دارد که مسئولان و باغداران منطقه توجه ویژهای به مسئلة میزان و زمان استفاده از سموم کاربردی داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه جلوگیری به عمل آید. | ||
کلیدواژهها | ||
باقیماندة سموم؛ دورسبان؛ دیازینون؛ سیب دماوند؛ کلر پریفوس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of the Residues of Chlorpyrifos and Diazinon in Apple Fruit in Damavand Region | ||
نویسندگان [English] | ||
Mina Mackialeagha؛ Maryam Farahani | ||
چکیده [English] | ||
Considering the increased use of fertilizers and pesticides in agriculture in recent decades and increasing risks of diseases and environmental hazards in human society’s , standards of remaining pesticides in food and agricultural products required to be considered.In this study, residues of Chlorpyrifos and Diazinon in apple in the Damavand region evaluated. Sampled randomly from the apple orchards based on statistical calculation was performed. After the extracts from appels, residues of pesticide measured, by Gas Chromatography. According to the results, the mean amount of residues of Diazinon is 0.65 and 0.7ppm, in the golden and red varieties of apple, respectively. Also the mean amount of residues of Chlorpyrifos is 1.08 and 1.34 ppm, in the golden and red varieties of apple, respectively.The use of fertilizer increases products reducing the damage caused by diseases, weeds and plant pests. However, it makes the residue of pesticides in agricultural products increase. Comparison of Statistical results with international standards showed that residues of Chlorpyrifos (C8H11Cl3NO3P S) in Damavand apple orchards exceeded the world. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Apple, Chlorpyrifos, Damavand region, diazinon, pesticide | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,065 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,474 |