
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,533 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,862,275 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,905,071 |
تاثیر افزودنی های باکتریایی بر ارزش غذایی و تجزیه پذیری شکمبه ای یونجه سیلو شده | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 43، شماره 3 - شماره پیاپی 1253249، آذر 1391، صفحه 327-335 اصل مقاله (190.87 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2012.29340 | ||
نویسندگان | ||
مهدی دهقان بنادکی1؛ فاطمه کاظمی2؛ ابوالفضل زالی3؛ کامران رضایزدی4 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه تهران, دکترا | ||
2دانش آموخته ارشد | ||
3استادیار دانشگاه تهران | ||
4دانشیار علوم دامی | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی تاًثیر دو نوع افزودنیهای میکروبی بر ارزش غذایی و تجزیهپذیری شکمبه ای مواد مغذی یونجه سیلو شده بود. تیمارها شامل:1- یونجه سیلو شده بدون افزودنی (شاهد)، 2- تیمار شده با افزودنی میکروبی ایکوسایل،3- تیمار شده با لاکتیسیلمایز و4- تیمار شده با ترکیب هر دو افزودنی ایکوسایل و لاکتیسیل مایز به مقداری نیمی از تیمار های 2 و 3 بود. افزودنی ها به سیلوهای آزمایشگاهی کوچک اضافه و پس از 40 روز باز شده و مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعیین مؤلفه های تجزیهپذیری با استفاده از 3 رأس گاو شیری هلشتاین غیرشیرده فیستولادار انجام شد. سیلوی تیمار شده با ایکوسایل کمترین میزان ماده خشک را نسبت به بقیه سیلوها به خود اختصاص داد (05/0 P<).pH در سیلوهای حاوی لاکتیسیل مایز کمترین مقدار بود و تیمار 3 به طور معنی داریpH پایین تری نسبت به بقیه تیمار ها داشت(05/0 P<). تیمارهای 3و4 بیشترین میزان تجزیه پذیری ماده خشک در زمان صفر و همچنین بیشترین بخش سریع تجزیه شونده ماده خشک را به خود اختصاص دادند(05/0 p<). تیمار 3 بخش 1a، a+b2 و تجزیه پذیری مؤثر دیواره سلولی را نسبت به تیمارهای دیگر کاهش داد. بیشترین مقدار بخش سریع تجزیه شونده مربوط به تیمار 2 بود (01/0 P<). در زمان 72 هم تیمار 4 بیشترین میزان تجزیه پذیری دیواره سلولی را با تفاوت معنی داری نسبت به بقیه تیمار ها به خود اختصاص داد (01/0 P<). ایکوسایل موجب بیشترین میزان تجزیه پذیری پروتئین در زمان 12،48و 72 انکوباسیون شکمبه ای در تیمار 2 نسبت به تیمار 4 گردید(05/0 P<). با توجه به نتایج این مطالعه لاکتیسیل مایز به علت کاهش pH و افزایش بخش سریع شونده ماده خشک می تواند به عنوان یک افزودنی مناسب برای یونجه استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غذایی؛ افزودنی میکروبی؛ تجزیهپذیری شکمبه ای؛ یونجه سیلو شده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effects of Bacterial Additives on Feed Quality and Ruminal Degradation of Alfalfa Silage | ||
نویسندگان [English] | ||
Mehdi Dehghan-banadaky1؛ fatemeh kazemi2؛ abolfazl zali3؛ kamran rezayazdi4 | ||
چکیده [English] | ||
The objective of the present study was to investigate the effects of bacterial additives on chemical characteristics and ruminal degradability of Alfalfa silage. In this experiment the treatments consisted of: 1-untreated alfalfa silage (control), 2-treated with Ecosyl (EC), 3- Lacticil Maize (LM), and 4- a combination of both additives, EC and LM, at half level of treatments 2 and 3. Silos were opened up on day 40 the following ensiling. Silages quality were assessed. Degradibility parameters were estimated through tests carried out on 3 fistulated Holstein dry cows. EC treatment exhibited the lowest Dry Matter (DM) among treatments (P <0.05). Lacticil maize decreased pH in both treatments 2 and 3 while LM bore the lowest pH in comparison with the other treatments. (P <0.05). Treatment 3 and 4 bore higher degradability and “ a ” fraction than treatments 1 and 2 at zero time of incubation (P <0.05). LM decreased the” a”,”a+b”fraction and effective degradibility of cell wall as compared with the other treatments (P <0.05) while the highest '”a” fraction was recorded for EC (P <0.05). Treatment 4 had the highest cell wall degradability at 72 hours of ruminal incubation (P <0.05). Ecosyl increased protein degradability at 12, 48 and 72 hours of ruminal incubation. The results finally indicated that Lacticil Maize can be utilized in alfalfa silage as a suitable additive because it reduces the pH and increases “a” fraction of dry matter in the aforementioned silage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alfalfa silage, Bacterial additive, ruminal degradability | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,666 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,562 |