تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,507,136 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,771,003 |
Waiting Time Improvement in Human Queues by Using First-best Customer Priority Rule Algorithm | ||
Advances in Industrial Engineering | ||
مقاله 4، دوره 46، شماره 1 - شماره پیاپی 1311261، تیر 2012، صفحه 39-51 اصل مقاله (366.95 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jieng.2012.29619 | ||
نویسندگان | ||
Abbas Dideban؛ M. Kiani | ||
چکیده | ||
In this paper we introduced a new priority rule algorithm in human queues. The suggested method is applicable in human lines with different demands (serving times) for different customers. In this method, the waiting time for each customer is related to the volume of demand. A common example of such a system is a bakery line. The usual priority rule algorithm in this kind of queue is First-In-First-Out where its waiting time is not optimal. In this new priority rule algorithm, the login time is saved for each customer and for choosing the customer for the service at each turn, the ratio of waiting time to the service time is calculated for each customer, and the customer with the highest value of this ratio is selected for the service. A mathematical model was extracted to simulate the algorithm and the model indicated that waiting time could be optimized up to 25%. In addition, in our case study the waiting time was reduced by 20 % after the implementation of the algorithm. Another advantage of our approach is the prediction of waiting time by an intuitive method. Moreover, the volume of demand is regulated automatically by using this algorithm. This algorithm was developed in a queue ordering system and the results are presented. The result proved the advantages of this algorithm. The customer satisfaction was also measured that showed improvements. | ||
کلیدواژهها | ||
optimization؛ Queue؛ Queue ordering؛ waiting time | ||
عنوان مقاله [English] | ||
بهبود زمان انتظار با استفاده از الگوریتم اولویتدهی بر اساس بالاترین امتیاز در صفوف انسانی | ||
نویسندگان [English] | ||
عباس دیدبان؛ محسن کیانی | ||
چکیده [English] | ||
در این مقاله به بیان یک الگوریتم جدید در اولویتدهی صفوف انسانی پرداخته شده است. این شیوه اولویتدهی در صفوفی قابل استفاده است که حجم تقاضا در آنها متفاوت باشد. در این الگوریتم زمان انتظار هر مشتری متناسب با حجم مورد تقاضا است. یک مثال بارز چنین صفی، صف نانوایی است. در روش پیشنهادی در این مقاله، زمان ورود مشتری ذخیرهسازی شده و هنگام فراخوانی یک مشتری برای سرویسدهی، امتیاز همه مشتریان (طبق رابطه تعریفشده) محاسبه شده و مشتری با بیشترین امتیاز فراخوانی میشود. با اجرای این الگوریتم زمان انتظار به طور قابل ملاحظهای بهبود مییابد. با ارایه یک مدل ریاضی برای شبیهسازی الگوریتم مذکور اثبات شده است که زمان انتظار از نظر تئوری تا حداکثر 25 درصد قابل بهبود است. همچنین در اجرای عملی برای یک صف نمونه، زمان انتظار حدود 20 درصد بهبود یافته است. نکته قابل توجه دیگر پیشبینی زمان انتظار به صورت کاملا شهودی با توجه به تعداد افراد حاضر در صف است. از دیگر مزایای این روش میتوان به تنظیم خودکار ازدحام، عادلانهتر بودن صف و افزایش رضایتمندی مشتریان اشاره کرد. این روش در یک دستگاه نوبتدهی برای استفاده در نانوایی پیادهسازی شده و نتایج آن ارایه شده است. این نتایج تأییدی بر اثرات مثبت برشمرده شده است. نتیجه نظرسنجی نیز حاکی از افزایش رضایتمندی مشتریان است. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
بهینهسازی, زمان انتظار, صف, نوبتدهی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,622 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,972 |