تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,562 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,306 |
تأثیر نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله قزل آلای رنگین کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 12، دوره 68، شماره 2، تیر 1392، صفحه 191-196 اصل مقاله (245.06 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2013.31967 | ||
نویسندگان | ||
نعیمه سلیمی خورشیدی1؛ سعید کیوان شکوه* 2؛ امیرپرویز سلاطی2؛ محمد ذاکری2؛ نعمت الله محمودی3؛ احمد طهماسبی کهیانی1 | ||
1دانش آموخته دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر استان خوزستان، خرمشهر–ایران | ||
3گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس استان مازندران، نور–ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: نوکلئوتیدها به عنوان ترکیبات درون سلولی با وزن مولکولی پایین، در بسیاری از اعمال سلولی نظیر رمزنگاری ژنتیکی و متابولیسم انرژی دارای نقش کلیدی هستند. هدف: تأثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان. روشکار: آزمایش درون مخازن L700 مدور با تراکم ذخیره سازی 40 عدد ماهی در هر تانک انجام شد. نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و2/0% به جیره غذایی اضافه گردید. غذادهی به ماهیان با وزن متوسط g32/0±35/11 (به میزان 5-3% وزن توده زنده) 5 بار در روز و به مدت 8 هفته انجام شد. نتایج: پس از 56 روز پرورش، نتایج نشان داد که میزان اسیدهای چرب اکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید لینولنیک، در تیمار 2/0% نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشته است (05/0p<.) در مقادیر اسیدهای چرب غیر اشباع زنجیره بلند )PUFA(، اسیدهای چرب غیر اشباع SFA()، )3PUFA (n-، )6PUFA(n-،6/n3n و EPA+DHA، اختلاف معنـیداری مشاهده نشد (05/0p>.) نتیجهگیرینهایی: بطور خلاصه، این آزمایش نشان داد اضافه کردن نوکلئوتید به جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان به میزان 2/0 % اثرات مثبتی بر اسیدهای چرب عضله دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ عضله؛ قزل آلای رنگین کمان )Oncorhynchus mykiss(؛ نوکلئوتیدهای خوراکی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of dietary nucleotides on fatty acid profile in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings | ||
نویسندگان [English] | ||
Naimeh Salimi Khorshidi1؛ Saeed Keyvanshokooh2؛ Amir Parviz Salati2؛ Mohammad Zakeri2؛ Nemat Allah Mahmoudi3؛ Ahmad Tahmasebi Kohyani1 | ||
1Graguated from the Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr-Iran | ||
2Department of Fisheries, Faculty of Marine Natural Resources, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr-Iran | ||
3Department of Fisheries, Faculty of Marine Sciences, Tarbiat Modares University, Mazandaran, Noor- Iran | ||
چکیده [English] | ||
BACKGROUND: Nucleotides as low molecular weight intracellular compounds play key roles in diverse physiological and biochemical functions including encoding genetic in-formation and mediating energy metabolism. OBJECTIVES: To determine effects of different levels of dietary nucleotides (NT) on fatty acid profile in rainbow trout. METHODS: This experiment was carried out in 700 L circular tanks with 40 fish per tank. NT was added to the diet at a rate of 0.0, 0.05, 0.1, 0.15 and 0.2 percent. Fish with average weight of 11.35±0.32 g were fed 5 times a day (3-5% of body weight) over 8 weeks. RESULTS: After 56 days of feeding, Eicosapentaenoic acid and Linolenic acid levels increased in fish fed on 0.2% NT compared to the control group. No significant difference (p>0.05) was in polyunsaturated fatty acids (PUFA), n-3, n-6, n3/n6 and saturated fatty acids (SFA) among groups. CONCLUSIONS: It can be concluded that dietary nucleotides exerted positive effects on fatty acid composition in rainbow trout. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,425 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,275 |