تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,352 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,420 |
اثر 1- آلفا هیدروکسی کوله¬کلسیفرول بر روی عملکرد جوجه¬های گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 3، دوره 44، شماره 1، خرداد 1392، صفحه 23-33 اصل مقاله (303.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.32128 | ||
نویسندگان | ||
ایمان چاکسری1؛ مجتبی زاغری* 2؛ سعید خلجی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
آزمایشی برای بررسی اثر افزودن متابولیت 1- آلفا هیدروکسی کولهکلسیفرول با و بدون کولهکلسیفرول و فیتاز میکروبی در جیرههای با سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. برای انجام این آزمایش تعداد 576 قطعه جوجه یک روزه نر (راس 308) با میانگین وزن 1±40 گرم انتخاب شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (3×2×2×3) با 4 تکرار و 4 جوجه در هر تکرار انجام شد. فاکتورها شامل 3 سطح از متابولیت 1α-OH-D3 (0، 5 و10 µg/kg)، 2 سطح آنزیم فیتاز (0 و500 FTU/kg)، 2 سطح کولهکلسیفرول (0 و 5000 ICU/kg)، و3 سطح کلسیم و فسفر (100، 75 و50 درصد مقدار توصیه شده در راهنمای پرورش جوجه گوشتی سویه راس 308) بود. افزودن 10 میکروگرم 1α-OH-D3 باعث کاهش خوراک مصرفی و همچنین کاهش وزن بدن در سنین 7، 35 و 42 روزگی گردید (05/0>P و 01/0>P). افزودن 500 واحد آنزیم فیتاز به جیرههای حاوی 5 میکروگرم در کیلوگرم 1α-OH-D3 باعث افزایش معنیدار وزن بدن در سنین 7 و 14 روزگی شد (05/0>P). اثر متقابل 1α-OH-D3 و آنزیم فیتاز روی ضریب تبدیل غذایی در سن 28 روزگی معنیدار بود (01/0>P) به طوریکه بهترین ضریب تبدیل غذایی نیز با مصرف 5 میکروگرم در کیلوگرم 1α-OH-D3 و 500 واحد آنزیم فیتاز حاصل شد. افزودن 5 و 10 میکروگرم 1α-OH-D3مقاومت در برابر نیروی برشی و نیروی لازم برای ایجاد شکست در استخوان درشتنی را بطور خطی افزایش داد (01/0>P). نتایج حاکی از این است که افزودن متابولیت 1α-OH-D3 میتواند بروز دیسکندروپلازی درشتنی را در جوجههای گوشتی کاهش دهد اما با توجه به سمیت این متابولیت مقدار دقیق مورد استفاده آن نیازمند تحقیقات بیشتر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
1α-OH- D3؛ کوله کلسیفرول؛ فیتاز میکروبی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of 1α-OH-D3 on Broiler Chickens, Performance | ||
نویسندگان [English] | ||
Iman CHAKSARI1؛ Mojtaba ZAGHARI2؛ Saeed KHALAJI3 | ||
1Graduate of Animal Sciences, University of Tehran | ||
2Associate Professor Dept of Animal Sciences,University of Tehran | ||
3Postgradute Students, Dept. of Animal Sciences, University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was conducted to evaluate the effects of 1α-OH-D3 either with or without Cholecalciferol, microbial phytase as well as different levels of dietary calcium, and phosphorus on broiler chickens, performance. A number of 576 male broiler chickens (Ross 308) were made use of in a completely randomized design of a factorial arrangement (3×2×2×3), comprised of 36 treatments, 4 replicates of 4 chicks in each battery cage. Factors included three levels of 1α-OH-D3 (0, 5 and 10 μg/kg), two levels of Cholecalciferol (0 and 5000 ICU/kg), two levels of microbial phytase (0 and 500 FTU/kg), as well as three levels of Ca and phosphorus (100, 75 and 50% of Ross broiler nutrition recommendation values). Dietary treatments were implemented within an age interval of from 1 to 42 days. Supplementation of diets of 5 and 10 μg/kg of 1α-OH-D3 reduced body weight and feed intake at 7, 35 and 42d (P<0.01; P<0.05). Supplementation of 500 FTU/kg of Phytase enzyme in the diet increased body weight at 7 and 14 days (P<0.05). Interaction between 1α-OH-D3 and phytase on feed conversion ratio was significant (P<0.01), in a way that addition of 500 FTU/kg of Phytase to diet containing 5 μg/kg of 1α-OH-D3 improved feed conversion ratio at 28d (P≤0.01). 1α-OH-D3 supplementation increased tibia breaking force, linearly (P<0.01). Results indicated that addition of 1α-OH-D3 to broiler chickens, diets alleviates the risk of tibial dyschondroplasia incidence. Yet, the appropriate recommended dosage needs to be further investigated. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
1α-OH-D3, Cholecalciferol, Microbial phytase, Broiler Chicken, performance | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,685 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,934 |