تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,502 |
تعداد مقالات | 70,280 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,510,333 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,737,889 |
اثر اتانول و اسید جیبرلیک بر دوام عمر و کیفیت گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida cv. Napoli) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 10، دوره 44، شماره 2، شهریور 1392، صفحه 217-225 اصل مقاله (275.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2013.35054 | ||
نویسندگان | ||
راحله عدالتی مرفه1؛ مصطفی عرب* 2؛ روح انگیز نادری3؛ محمود رضا روزبان2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران | ||
2استادیار پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
آلسترومریا یکی از گلهای شاخه بریدهای است که به دلیل عملکرد بالا، گلهای زیبا و تنوع رنگ، در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. زرد شدن برگها، شاخص اولیه زوال گلهای آلسترومریا محسوب میشود. به منظور ایجاد تأخیر در زرد شدن برگها ، و بهبود دوام عمر و سایر ویژگیهای کیفی گلهای شاخه بریدهی آلسترومریا رقم ‘Napoli’، آزمایشی بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی طراحی شد و اثر غلظتهای مختلف اتانول (0، 2، 4 و 6 درصد) و جیبرلیک اسید (0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) در محلول نگهدارنده، که همگی 4 درصد ساکارز را نیز به همراه داشتند، به دو روش تیمار موقت (24 ساعت) و مداوم، بر دوام عمر گل، میزان کلروفیل برگ، وزن تر شاخه بریده، میزان جذب آب، محتوای آب نسبی، قطر گل و نشت یونی بافت گلبرگ مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، بالاترین میزان کلروفیل برگ در تیمارهای حاوی 100 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در هر دو روش بدست آمد، اما تیمار مداوم تأثیر بهتری بر دوام عمر گلها، میزان جذب محلول، و افزایش وزن تر و قطر گلها داشت. همچنین، تیمار مداوم اتانول 2 درصد همراه با 100 و 150 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک، باعث بیشترین دوام عمر گلهای آلسترومریا شد و استفاده از غلظتهای بالاتر اتانول، کاهش عمر گلها را بدنبال داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تیمار مداوم؛ تیمار موقت؛ عمر گلدانی؛ کلروفیل؛ نشت یونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Ethanol and Gibberellic Acid on Vase Life, and on the Quality of Alstroemeria (Alstroemeria hybrida cv. Napoli) Cut-Flowers | ||
نویسندگان [English] | ||
Rahele EDALATI MARFE1؛ Mostafa ARAB2؛ Rohangiz NADERI3؛ Mahmood Reza ROZBAN2 | ||
1Fromer Graduate students, Aboureyhan Campus, University of Tehran | ||
2Assistant professors Aboureyhan Campus, University of Tehran | ||
3Associate professor, University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
Alstroemeria is a cut-flower that has recently become increasingly popular because of its beautiful flowers of various colors, and high yield. Leaf yellowing is considered as a primary index of Alstroemeria flower deterioration. In order to study how to alleviate this disorder and improve the flower,s longevity as well as its other quality traits, a factorial experiment was conducted on the "Napoli" cultivar of Alstroemeria cut-flowers. Throughout the experiment, different levels of ethanol (0, 2, 4, 6%) and of GA3 (0, 50, 100, 150 mg/liter) along with 4% sucrose, were applied in preservative solutions in either one of the two forms of pulse or continuous application. The evaluated traits were: flower longevity, chlorophyl content, flower fresh weight, solution uptake, relative water content, flower diameter, as well as ion leakage. Based on the obtained results, the most leaf chlorophyll content was found in cut-flowers treated with 100 mg/L GA3 in either one of the pulse or continuous methods. But, the continuous method proved to have better effects on flower vase life, solution uptake, flower fresh weight and as well on the diameter. Also, application of 2% ethanol along with either 100 or 150 mg/L of GA3 was found out to bring about the most increased flower longevity. Application of higher concentrations of ethanol in this treatment caused a decrease in the flower vase life. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chlorophyll, continuous treatment, Flower vase-life, ion leakage, Pulse | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,170 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,352 |