تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,529 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,370 |
فعالیت قارچ کشی اسانس چند گیاه دارویی علیه قارچ عامل پژمردگی آوندی گوجه فرنگی | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 1، فروردین 1392، صفحه 27-33 اصل مقاله (227.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2013.35504 | ||
نویسندگان | ||
محمد امین کهن مو* ؛ فاطمه جمالی | ||
استادیار گروه اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس بوشهر | ||
چکیده | ||
پژمردگی فوزاریومی گوجهفرنگی با عامل،Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici ، یک بیماری مهم گوجهفرنگی در ایران و جهان است. برای کنترل آن از سموم قارچکش استفاده میشود که علاوه بر بروز مقاومت بیمارگر، تهدیدی برای سلامت مصرفکننده و محیط زیست بهشمارمیرود. مواد ضد قارچی با منشأ گیاهی میتوانند بازدارندةرشد قارچ و ایمن باشند. هدف این تحقیق بررسی اثر بازدارندگی اسانسهای گیاهان دارویی بر رشد قارچ بیمارگر است. در این تحقیق به روش تقطیر با آب، اسانس دهگیاه دارویی و معطر استخراج و اثر بازدارندگی از رشد آنها در سه غلظت 50، 100 و 200 میکرولیتر بر قارچ بیمارگر از طریق انتشار از کاغذ صافی روی محیط کشت آگار آزمایش شد. بعد از تیمار اسانسها بر محیط کشت قارچ، نمونههای تیمارشده درون انکوباتور در دمای بیست و شش درجةسانتیگراد به مدت یک هفته قرار داده شدند و آنگاه قطر هالةرشد قارچ اندازهگیری شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی،دهاسانس گیاهی در سه غلظت،با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد غلظتهای مختلف اسانس تأثیرمعنیدار بر رشد قارچ نداشت، ولی از مجموع دهاسانس گیاهی، دو اسانس مرزه و اکالیپتوس به ترتیب با 5/89 و 7/30 درصد بیشترین بازدارندگی و در مقابل دو گیاه سداب و کلپوره کمترین بازدارندگی از رشد قارچ را نسبت به شاهد (ان ـ هگزان) نشان دادند(p≤0.05). بهطور کلی اسانس مرزه در هر سه غلظت بهکاررفته بیشترین تأثیر بازدارندگی را بروز داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ فعالیت ضد قارچی؛ قارچ پژمردگی آوندی گوجهفرنگی؛ مرزه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Antifungal activities of some Medicinal plant essential oils against Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Amin Kohanmoo؛ Fatemeh Jamali | ||
Assistant professor, plant breeding department, College of Agricultural and Natural Resources, Persian gulf university, bushehr, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Tomato Fusarium wilt, caused by Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici (FOL), is one of the most important diseases of tomato in Iran and in the whole world. Recently, in order to reduce hazardous effects of chemical pesticides, these days, attempts have been made to use safer methods for controlling plant pathogens. Therefore, using antifungal plant materials has been highly regarded during past several decades. In the current study, essential oils of ten medicinal plants were obtained by hydro- distillation method. Antifungal effects of 50, 100 and 200 µl of essential oils were studied on mycelia growth of (FOL) using a paper disc method on agar medium. Treated samples were kept at 26 ºC and colony diameter was measured and analyzed after 7 days. Experimental treatments (50, 100 and 200 µl of ten essential oils) were arranged in a completely randomized design with three replications. The results of in vitro trials indicated that different concentrations had no significant effects on fungus growth; however, the essential oils of Savory and Eucalyptus showed the strongest inhibitory effects (89.5% and 30.7%, respectively) and the essential oils of Common rue and Felty germander showed the less antifungal activity against FOL in comparison to N-hexane control (p≤0.05). However, Essential oil of Savory had the most inhibitory effects in all three concentrations. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Essential oil, Satureja hortensis L, antifungal activity, Fusarium oxisporom f. sp. lycopersici | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,719 |