تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,044 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,262 |
افزایش محتوای لایزوزیم تخم بلدرچین ژاپنی با مکمل سازی جیره¬ای اسیدهای آمینه | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 8، دوره 44، شماره 2، مرداد 1392، صفحه 177-186 اصل مقاله (258.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2013.35567 | ||
نویسندگان | ||
نجمه سادات روحانی1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 2؛ مریم نیکخواه3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور دانشگاه تربیت مدرس | ||
2استادیار گروه پرورش و تولید طیور دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استادیار گروه نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی امکان تغییر غلظت و فعالیت آنزیم لایزوزیم در تحقیق حاضر چهار اسیدآمینه آسپاراژین، آرژنین، گلایسین و متیونین به جیره غذایی بلدرچینهای تخمگذار مکمل شد. برای مکمل سازی اسیدهای آمینه، یکسان بودن محتوای پروتئینی جیره در تمام گروههای آزمایشی اساس کار قرار گرفت و بدین منظور مقدار اسیدهای آمینه مکمل افزوده شده در گروههای آزمایشی معادل 235/0 درصد پروتئین خام بود. تعداد 72 قطعه بلدرچین تخمگذار در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار، 3 تکرار و 4 پرنده در هر قفس به مدت 30 روز مورد استفاده قرار گرفت. مکمل نمودن اسیدهای آمینه اثر مثبت و معنیداری بر روی درصد تولید تخم و توده تخم داشت (05/0P<)، ضریب تبدیل غذایی در بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیداری نشان نداد، لیکن از نظر عددی بهترین ضریب تبدیل مربوط به گروه شاهد بود (05/0P<). وزن پوسته، درصد سفیده، درصد زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو و ارتفاع زرده بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیدار نشان دادند(05/0P<) و افزودن اسیدهای آمینه به جیره غذایی بلدرچینها موجب افزایش این صفات گردید. فعالیت آنزیم لایزوزیم با دو روش لایزوپلیت و کدورت سنجی سنجیده شد، مکمل نمودن اسیدهای آمینه آرژنین و آسپاراژین به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر موجب افزایش فعالیت آنزیم لایزوزیم در هر دو روش لایزوپلیت (05/0P<) و کدورت سنجی (05/0P<) شد. غلظت پروتئین لایزوزیم هم تحت تأثیر افزودن جیرهای اسیدهای آمینه قرار گرفت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق امکان افزایش لایزوزیم تخم از طریق مکمل سازی جیرهای اسیدهای آمینه وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آمینه؛ بلدرچین ژاپنی؛ تولید تخم؛ کیفیت داخلی تخم؛ لایزوزیم سفیده تخم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Increase in Quail’s Egg Lysozyme via Dietary Amino Acids Supplementation | ||
نویسندگان [English] | ||
N. S. ROHANI1؛ M. A. KARIMI TORSHIZI2؛ M. NIKKHAH3 | ||
1Former Graduate Student, Poultry Science Department, Tarbiat Modares University | ||
2Assistant Professor, Poultry Science Department, Tarbiat Modares University | ||
3Assistant Professor, Nanobiotechnology Department, Tarbiat Modarres University | ||
چکیده [English] | ||
Lysozyme is one of the bioactive components of eggs with well known antibacterial potential, widely used in food industry, medicine and pharmaceutics. In this study, the possibility of quail’s egg lysozyme concentration and activity (modified via amino acids dietary supplementation) was investigated. In accordance with lysozyme amino acids profile, four amino acids of: asparagine, arginine, glycine, and methionine were added to layer quails’ feed. For supplementation of amino acids, provision of the same level of protein content in all the groups was considered, so that amino acids were supplemented in such a way as to add 0.235% protein to the basal diet. A total of 72 Japanese quails were employed in a completely randomized design experiment of six experimental groups, three replicates and four birds in each of the 18 cages. Amino acids supplementation was proved to have significant increasing effect on egg number and on total egg,s mass production (P<0.05). Feed conversion ratio did not significantly differ among the experimental groups, but the most desirable ratio was observed in the control group. Egg shell weight, percentage of albumen, percentage of yolk, albumen height, Haugh unit and yolk height showed significant differences among the experimental groups (P<0.05). Supplementation of amino acids to the diet improved these parameters of eggs. Lysozyme activity was assessed via lysoplate and turbidity methods. Supplementation of arginine and asparagine alone and in their combinations increased the lysozyme activity as evaluated by lysoplate (P<0.05) and by turbidity (P<0.05) methods. Lysozyme concentration was also influenced by a supplementation of the mentioned amino acids (P<0.05). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Egg white lysozyme, Japanese quail, Amino acids, Egg production, egg quality | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,706 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,320 |