تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,519 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,133,723 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,239,849 |
Antibiotic residues and aflatoxin M1 contamination in milk powder used in Tehran dairy factories, Iran | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 9، دوره 7، شماره 3، دی 2013، صفحه 221-226 اصل مقاله (118.67 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2013.35974 | ||
نویسندگان | ||
Negin Noori* 1؛ Guity Karim1؛ Mahyar Raeesian2؛ Hamid Khaneghahi Abyaneh2؛ Alireza Bahonar2؛ Afshin Akhondzadeh Basti2؛ Freshteh Ghadami2 | ||
1Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
2Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran- Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: The presence of aflatoxin M1 (AFM1) and antibiotic residues in milk and milk products is a public health concern. Milk and milk powder have the potential for introducing AFM1 and antibiotic into human diet. In recent years, milk powder has been used on a large scale in dairy factories. Consequently, antibiotic residues and aflatoxin contamination control in these products has gained importance. OBJECTIVES: The aim of this survey was to determine the level of β-lactam and tetracycline antibiotic residues and also AFM1 contamination of milk powder used in Tehran dairy factories. METHODS: During 12 months (September 2011 to September 2012), 240 samples of milk powder were collected from ten Tehran dairy factories. All samples were analyzed for the presence of AFM1 using ELISA technique. In addition, antibiotic residues were determined by BetaStar Combo test, a rapid assay for both β-lactam and tetracycline antibiotics. RESULTS: The samples depicted positive results i.e. 30% and 17.5% for β-lactam and tetracycline antibiotics, respectively. Also, AFM1 was found in 155 cases (64.6%) with an average concentration of 29.85 ± 18.99 ng/ L. CONCLUSIONS:The results showed the milk powder used by dairy factories is safe in respect of AFM1 contamination and antibiotic residues in Tehran. | ||
کلیدواژهها | ||
aflatoxin M1؛ antibiotic residues؛ milk powder | ||
عنوان مقاله [English] | ||
جستجوی باقیمانده آنتی بیوتیکهای گروه بتالاکتام و تتراسایکلین و میزان آفلاتوکسین 1M در شیر خشک مصرفی در کارخانجات لبنی استان تهران | ||
نویسندگان [English] | ||
نگین نوری1؛ گیتی کریم1؛ مهیار رئیسیان2؛ حمید خانقاهی ابیانه2؛ علیرضا باهنر2؛ افشین آخوندزاده بستی2؛ فرشته قدمی2 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینه مطالعه: وجود آفلاتوکسین 1M و باقیمانده آنتی بیوتیکها در شیر و فراوردههای آن از دیدگاه بهداشت عمومی بسیار اهمیت دارد. احتمال ورود آفلاتوکسین و باقیمانده آنتی بیوتیک ها به غذای انسان از طریق مصرف شیر و شیر خشک، زیاد است. در سالهای اخیر استفاده از شیر خشک در کارخانجات لبنی افزایش یافته است. در نتیجه، کنترل وجود باقیمانده آنتی بیوتیکها و آلودگی به آفلاتوکسین 1M در این فراورده ها اهمیت یافته است. هدف: هدف از این بررسی، تعیین وجود باقیمانده آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام و تتراسایکلین ها و نیز میزان آلودگی به آفلاتوکسین 1M در شیر خشک مصرف شده در کارخانجات لبنی استان تهران است. روش کار: طی 12 ماه ( از مهر 90 تا مهر 91 ) 240 نمونه شیر خشک مورد مصرف از 10 کارخانه لبنی استان تهران جمع آوری شد. سپس میزان آلودگی هر نمونه به آفلاتوکسین 1M با استفاده از تکنیک الایزا، اندازهگیری شد. همچنین باقیمانده آنتی بیوتیکها با استفاده از کیت بتا استار کومبو که یک روش تشخیصی سریع برای آنتی بیوتیکهای گروه بتالاکتام و تتراسایکلین است، تعیین شد. نتایج: 30 و 5/17% نمونهها به ترتیب دارای باقیمانده آنتی بیوتیکهای گروه بتالاکتام و تتراسایکلین بودند. همچنین آفلاتوکسین 1M در 155 (6/64)% نمونه آزمایش شده با میانگین غلظت ng/L 99/18±85/ 29 یـافـت شـد. نتیجـه گیـرینهـایی: نتایج نشان دادند که شیر خشکهای استفاده شده در کارخانجات لبنی استان تهران، از نظر آلودگی به آفلاتوکسین 1M و باقیمانده آنتی بیوتیکها بی خطر هستند. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
آفلاتوکسین 1M, باقیمانده آنتی بیوتیک ها, شیر خشک صنعتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,914 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,926 |