تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,889 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,730 |
بررسی اثر دما و pH در فعالیت آنزیم لیپاز استخراجشده از بخش قدامی رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 2، دوره 66، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 389-397 اصل مقاله (789.53 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.36433 | ||
نویسندگان | ||
نرگس انوشه1؛ سید ولی حسینی* 1؛ رسول مدنی2؛ عباس زمانی3؛ فریبا گلچینفر2 | ||
1گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2بخش بیوتکنولوژی مؤسسة تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، کرج، ایران | ||
3گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
چکیده | ||
آبزیان یکی از منابع مهم در تولید آنزیمهای گوارشی از جمله لیپازها هستند. در این پژوهش، تأثیر دما و pH در فعالیت آنزیم لیپاز تخلیصشده از بخش قدامیِ رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. برای تخلیص، از سولفات آمونیوم در راسبسازی و از اولترافیلتراسیون به منظور تغلیظ نمونه استفاده شد. فعالیت آنزیم به کمک سوبسترای نیتروفنیل پالمیتات در دماها و pHهای مختلف بررسی شد تا بهترین دما و pH برای فعالیت آنزیم و پایداری آن مشخص شود. نتایج نشان داد که دما و pH بهینه برای فعالیت آنزیم لیپاز استخراجشده از بخش قدامی رودة ماهی قزلآلای رنگینکمان به ترتیب 40 درجة سانتیگراد و 8 است. پایداری دما و pH فعالیت آنزیم لیپاز مذکور به ترتیب در 4-40 درجة سانتیگراد و 6-8 نشان داده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پایداری دمایی؛ فعالیت آنزیم؛ قزلآلای رنگینکمان؛ لیپاز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A study on the effect of temperature and pH on the lipase activity purified from the foregut of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) | ||
نویسندگان [English] | ||
Narges Anoosheh1؛ Seid Vali Hosseini1؛ Rasool Madani2؛ Abbas Zamani3؛ Fariba Golchinfar2 | ||
1Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Tehran University, Karaj, Iran | ||
2Department of Biotechnology, Razi Vaccine & Serum Research Institute, Karaj, Iran | ||
3Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources and Environment, Malayer University, Malayer, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Lipases are one of the most important digestive enzymes that have considerable physiological significance and industrial potential. Aquatics are one of the important resources for enzymes purification such as lipase. In this study, effect of temperature and pH on the lipase activity purified from the foregut of Rainbow trout, was assessed. For the purification, ammonium sulphate for the precipitation and ultrafiltration for concentration of sample was used. Enzyme activity was assessed by Nitrophenyl palmitate as substrate in different temperatures and pH to determination the best of temperature and pH for enzyme activity. The results showed that the optimum temperature and pH for rainbow trout lipase were 40°C and 8, respectively. Thermal and pH stability were also 4-40°C and 6-8 for rainbow trout lipase activity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Enzyme activity, Lipase, Rainbow trout, Thermal stability | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,496 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,064 |