تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,546 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,675 |
اثر کاربرد محلولهای گوگرددار یا آنزیمی برای استخراج و شناسایی آنتوسیانین گلبرگهای زعفران و مقایسۀ آنها با روش استحصال الکلی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 10، دوره 44، شماره 2، اسفند 1392، صفحه 179-191 اصل مقاله (371.38 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2014.50126 | ||
نویسندگان | ||
لیلا لطفی1؛ احمد کلباسی اشتری* 2؛ منوچهر حامدی3؛ فرشته قربانی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه صنایع غذائی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
3استاد،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه صنایع غذائی دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر، پس از تهیۀ محلولهای جداگانۀ گلبرگ زعفران با متابیسولفیت سدیم (از ۱۰۰ تا ppm۲۰۰۰)، آنزیم (از ۱ تا ۱۰ درصد) و اتانول، مقدار و کیفیت آنتوسیانین در ۲۰، ۴۰، ۶۰، 120، و ۱۸۰ دقیقه سنجش گردید. هنگامیکه مقادیر متابیسولفیت سدیم و آنزیم بهترتیب به ppm۷۰۰ و ۱ درصد رسید، میزان آنتوسیانین استخراجی پس ازh 1 به بیشینۀ خود و بهترتیب به mg/100g۷۱۰ و ۶۷۰ رسید. درحالیکه تجزیهپذیری آنتوسیانین در محلولهای متابیسولفیت، آنزیمی، و الکلی پس ازh۳ بهترتیب به ۵/۰، 5، و ۲۰ درصد رسید، میزان سیانیدین در آنتوسیانین روشهای متابیسولفیت و یا آنزیمی بیشتر از روش اتانول بود و تغییرات آنتوسیانینهای منومری و پلیمری بهترتیب به ۱، 8، و ۱۵ درصد رسید. بههمین دلیل آنتوسیانین حاصل از روشهای متابیسولفیت و یا آنزیمی پایداری و خلوص رنگ (کروما) بیشتری در مقایسه با همین رنگدانه در روش الکلی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ آنزیم پکتینکس؛ پارامترهای رنگی؛ گلبرگ زعفران؛ متابیسولفیت سدیم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Possibility of Using Sulfured or Enzyme Solutions to Extract Pigment from Saffron Petals | ||
نویسندگان [English] | ||
Leila Lotfi1؛ Ahmad Kalbasi-Ashtari2؛ Manoochehr Hamedi3؛ Freshteh Ghorbani4 | ||
11 Gradute Students, Food Science and Engineering Department, College of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
2Associate professor, Food Science and Engineering Department, College of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
3Professor in Food Science and Engineering Department, College of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
4Gradute Students, Food Science and Engineering Department, College of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,491 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,258 |