تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,092,654 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,196,734 |
ارزیابی عمر انبارمانی میوة کیوی رقم«هایوارد» براساس ترکیب معدنی میوهچهها و میوههای بالغ | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 7، دوره 44، شماره 4، دی 1392، صفحه 431-441 اصل مقاله (188.25 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2013.50367 | ||
نویسندگان | ||
مهسا عاشوری واجاری1؛ محمود قاسم نژاد* 2؛ رضا ابراهیمی3؛ عاطفه صبوری3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدة کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار دانشکدة کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3استادیار دانشکدة کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
آنالیز برگ روشی متداول برای برآورد نیاز کودی در درختان میوه است، اما ارتباط ضعیفی با کیفیت میوه دارد. در این پژوهش میوههای 13 باغ کیوی تجاری در شرق استان گیلان، که تغذیة معدنی متفاوتی داشتند، 10 هفته پس از تمامگل و نیز در مرحلة بلوغ تجاری (2/6 درجة بریکس) برداشت شدند. پس از برداشتها میزان عناصر معدنی شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم، مقدار مادة خشک بهعلاوة سفتی بافت میوهها (فقط در برداشت دوم) اندازهگیری شد. برای ارزیابی عمر انبارمانی، فقط میوههای بالغ به سردخانه با دمای صفر درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 90درصد منتقل و بعد از 105 روز سفتی بافت میوهها اندازهگیری شد. نتایج همبستگی معناداری را بین سفتی بافت میوه در زمان برداشت با میزان پتاسیم میوهچهها و میزان کلسیم، نیتروژن و مادة خشک میوهها در زمان بلوغ نشان دادند. در پایان دورة انبارمانی میزان سفتی بافت میوهها همبستگی معناداری با میزان پتاسیم و نیتروژن میوهچهها، همچنین با میزان نیتروژن، کلسیم و مادة خشک میوههای بالغ نشان دادند. میوههایی که سفتی بافت بیشتری در زمان برداشت داشتند، در پایان انبارمانی نیز سفتی خود را بهتر حفظ کردند. همچنین براساس نتایج تجزیة خوشهای، باغهای کیوی به دو گروه اصلی تفکیک شدند. درمجموع، نتایج نشان داد که با تعیین ترکیب معدنی میوهچهها و میوههای بالغ میتوان سفتی بافت و عمر انبارمانی میوههای کیوی را ارزیابی کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیة خوشهای سفتی بافت؛ همبستگی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
An Evaluation of Storage Life in Kiwifruit cv Hayward as Based on Mineral Composition of Fruitlets and of Mature Fruits | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahsa Ashouri Vajari1؛ Mahmoud Ghasemnezhad2؛ Reza Ebrahimi3؛ Atefeh Sabouri3 | ||
1Former Graduate Student, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Iran | ||
2Assistant Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Iran | ||
3Professor, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Leaf analysis is a general method of estimating the fertilizer needs in fruit trees, but there exists a limited correlation between it and fruit quality. Throughout the present study, fruits were harvested 10 weeks following full bloom and at the commercial maturity (6.2 brix) stages from thirteen different commercial kiwifruit orchards that had been fertilized with different fertilizers, the experiment being carried out in the east of Guilan province. Following harvest, such mineral elements as nitrogen, potassium, phosphorus, calcium and magnesium, dry matter and as well fruit tissue firmness(just in second harvest) were assessed. For an evaluation of the storage life, mature fruits were transferred to cold storage of 0 ºC temperature and 90-95% relative humidity, with fruit tissue firmness being evaluated after 105 days past of storage. Results showed significant correlations between fruit tissue firmness (at harvest) and potassium content in fruitlets and between fruit firmness and calcium, nitrogen, as well as dry matter content in mature fruits. There was a significant correlation observed between fruit firmness at the end of storage time and potassium as well as nitrogen content in fruitlets, and also between calcium, nitrogen contents and dry matter in mature fruits. Fruits with higher firmness at harvest time had maintained a higher firmness at the end of their storage period. Also, according to cluster analysis, the kiwifruit orchards were divided into two main groups. It could finally be concluded that the postharvest behavior of kiwifruits can be evaluated through a determination of the mineral compositions of fruitlets and of the mature fruits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cluster Analysis, Correlation, kiwi fruit, tissue firmness | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,724 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,679 |