تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,879 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,762 |
اثر غلظتهای مختلف بور بر غلظت و توزیع این عنصر و برخی عناصر غذایی دیگر در دو رقم زیتون در شرایط آبکشت | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 9، دوره 45، شماره 1، اردیبهشت 1393، صفحه 93-101 اصل مقاله (222.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.50945 | ||
نویسندگان | ||
حجت اله رستمی1؛ سید جلال طباطبایی2؛ فریبرز زارع نهندی* 3؛ محمد رحمن پورآذر1 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2استاد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
سمیت بور یکی از اختلالاتی است که در خاکهای شور و مناطق خشک دیده میشود. از بین تمامی منابع آلودهکننده، آب آبیاری مهمترین عامل افزایش بور در خاک است. اصلاح خاکهای غنی از بور مشکل است و ارقام میتوانند نقش مهمی در مقاومت به سمیت بور ایفا کنند. بدین منظور و برای ارزیابی اثر غلظتهای مختلف بور بر غلظت عناصر و نیز توزیع بور در گیاه زیتون آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح بور (2/0، 10، 20، 30، 40 و 50 میلیگرم در لیتر) و دو رقم زیتون (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار در شرایط گلخانه اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور میزان نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم در برگها کاهش معناداری مییابد. میزان نیتروژن رقم آمیگدالولیا با افزایش غلظت بور به 50 میلیگرم در لیتر 47درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافت. غلظت بور در همة قسمتهای گیاه با افزایش سطوح بور در محلول غذایی افزایش یافت. علائم ظاهری سمیت بور توصیفشده در این پژوهش 45 روز بعد از شروع آزمایش ابتدا در رقم آمیگدالولیا در غلظتهای (30، 40 و 50 میلیگرم در لیتر) و در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از آزمایش در تیمارهای 40 و 50 میلیگرم در لیتر ظاهر شد. | ||
کلیدواژهها | ||
جذب عناصر؛ زیتون؛ سمیت بور؛ علائم ظاهری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Different Concentrations of Boron on Concentration and Distribution of this Element and some other Nutrients in Hydroponic Condition in two Olive Cultivars | ||
نویسندگان [English] | ||
Hojatollah Rostami1؛ Seyed Jalal Tabatabei2؛ Faribourz Zare Nahandi3؛ Mohammad Rahman Pour Azar1 | ||
1Former Graduate students, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran | ||
2Professor, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Boron toxicity usually occurs in arid and saline soils. Among all the pollutant's resource, irrigation water is the most important factor in boron elevating in the soil. Modification of boron-rich soils is difficult and in this case, resistant varieties can play an important role in increasing the cultivation in areas with high boron level. To assess the effects of different concentrations of boron on nutrient concentration and its distribution in olive plants, a factorial experiment was carried out in completely randomized design with six levels of boron (0,2, 10, 20, 30, 40 and 50 mg L-1) and two varieties (Konservolia and Amygdalolia) with four replicates. Results showed that with increasing the levels of boron, the level of nitrogen, phosphorus, potassium and calcium decrease significantly. With increasing of boron concentration to 50 mg L-1, nitrogen levels decreased to 47% in Amygdalolia compared to control. Boron concentrations in all plant parts increased with increasing boron level in the nutrient solution. Described diagnostic symptoms of boron toxicity were appeared 45 days after beginning of the experiment in the concentrations of (30, 40 and 50 mg L-1) and in Konservolia appeared 75 days after beginning of the experiment in the concetrations of 40 and 50 mg L-1. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
boron, diagnostic symptoms, nutrient uptake, olive, Toxicity | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 9,543 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,825 |