تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,513 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,130,027 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,236,615 |
تأثیرافزودن تفالۀ اسانسگیریشده مرزۀ خوزستانی به جیرۀ برههای پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 9، دوره 45، شماره 2، مرداد 1393، صفحه 163-171 اصل مقاله (222.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2014.51819 | ||
نویسندگان | ||
سیده سهیلا نوشادی1؛ آرش آذرفر* 2؛ داریوش علیپور3؛ حشمتالله خسروی نیا2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر جایگزینی تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی بهجای یونجه در سطوح صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 در جیرۀ برۀ پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی بود. جیرههای آزمایشی براساس 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تنظیم گردید. جایگزینی تفالۀ مرزه بهجای یونجه تأثیر معنیداری بر تولید گاز در ساعات گوناگون انکوباسیون و فراسنجههای پویایی آن نداشت (05/0<P). غلظت آمونیاک بهطور معنیداری با جایگزینی تفالۀ مرزۀ بهجای یونجه در مقایسه با جیرۀ شاهد کاهش یافت (05/0>P). جیرههای آزمایشی تأثیری بر غلظت کل اسیدهای چرب فرّار نداشت (05/0<P). اگرچه جایگزینی تفالۀ مرزه در سطوح 75 و 100 درصد قابلیت هضم ظاهری مادۀ خشک را در مقایسه با جیرۀ شاهد کاهش داد (05/0>P)، ولی تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم واقعی مادۀ خشک در شرایط آزمایشگاهی نداشت (05/0<P). جایگزینی تا سطح 75 درصد، تولید و بازده تولید تودۀ میکروبی را بهطور عددی افزایش داد (1/0>P). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزه در جیرۀ برۀ پرواری میتواند با کاهش میزان تولید نیتروژن آمونیاکی بازدهی استفاده از نیتروژن را بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
برۀ پرواری؛ پویایی تولید گاز؛ تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of inclusion of dried deoiled Satureja khuzistanica in finishing diet of lambs on kinetics of gas production in vitro | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyede Soheila Noshadi1؛ Arash Azarfar2؛ Daryoush Alipour3؛ Heshmatollah Khosravinia2 | ||
1MSc. Student, Department of Animal Sciences, University of Lorestan, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, University of Lorestan, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The current experiment was carried out to investigate the possible effects of replacing alfalfa by dried de-oiled Savory (Satureja khuzistanica; DDS) at the levels of 0, 25, 50, 75 and 100 percent in finishing diets of Mehraban lambs on kinetics of gas production in vitro. The experimental diets contained 20% alfalfa and 80% of concentrate on dry matter basis. Replacing alfalfa by DDS had no significant effect on gas production at different incubation times as well as on kinetics of gas production including asymptotic of gas production (A), fraction rate of gas production (C) and half time of gas production (t1/2) (P>0.05). Concentration of ammonia was significantly decreased when alfalfa was replaced by DDS in the diets (P<0.05). Experimental diets did not have significant effect on total volatile fatty acids. Although apparent in vitro dry matter digestibility was significantly decreased (P<0.05) when alfalfa was replaced by dried DDS at the levels of 75 and 100%, true dry matter digestibility remained unaffected. Replacing alfalfa by DDS up to 75% tended to increase microbial biomass production (MBP) and efficiency of MBP. The results of current study showed that inclusion of DDS in finishing diet of lambs could reduce ammonia production; thereby improve nitrogen utilization without having any adverse effect on digestibility of dry matter. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
finishing lambs, dried deoiled Satureja khuzistanica, kinetics of gas production | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,145 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,442 |