![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,695,853 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,925,361 |
تأثیر باکتری های محرک رشد و پیری بذر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانۀ لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.) | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 11، دوره 45، شماره 2، تیر 1393، صفحه 277-285 اصل مقاله (220.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2014.51906 | ||
نویسندگان | ||
حمیدرضا عیسوند* 1؛ اکرم دوستی2؛ ناصر مجنون حسینی3؛ احمدعلی پوربابایی3 | ||
1استادیار دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه لرستان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه لرستان | ||
3استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1391 در مزرعۀ پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج اجرا شد. تیمارها شامل سطوح پیری بذر (شاهد، 3 ، 6 و 9 روز پیری در دمای 41 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 100-90 درصد) و کاربرد باکتریهای محرک رشد گیاه (شاهد، ریزوبیوم الیگومینوساروم، سودوموناس پوتیدا و تلقیح توأم دو باکتری) بود. تیمار پیری بذر، وزن صددانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را بهطور معناداری کاهش داد. بیشترین و کمترین عملکرد دانه بهترتیب در تیمارهای شاهد و پیری بذر 9 روزه مشاهده شد. اگرچه کاربرد هریک از باکتریها بهتنهایی بهطور معناداری موجب بهبود عملکرد دانۀ لوبیا چیتی شد، بیشترین عملکرد دانه از تیمارهایی بهدست آمد که با هر دو باکتری ریزوبیوم الیگومینوساروم و سودوموناس پوتیدا تلقیح شده بودند. همچنین برهمکنش پیری و باکتری بر وزن صددانه که یکی از اجزای اصلی عملکرد دانۀ لوبیا چیتی محسوب میشود معنادار بود. بهطور کلی نتایج نشان داد که پیری بذر موجب کاهش عملکرد دانۀ لوبیا چیتی شد، اما استفاده از باکتریهای محرک رشد نظیر ریزوبیوم الیگومینوساروم و سودوموناس پوتیدا توانست در افزایش عملکرد مفید واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اجزای عملکرد؛ پیری بذر؛ تلقیح باکتری؛ وزن صددانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of PGPR bacteria and seed ageing on improving common bean (Phaseolus vulgaris L.) yield and yield components | ||
نویسندگان [English] | ||
Hamid Reza Eisvand1؛ Akram Dousti2؛ Naser Majnoun Hosseini3؛ Ahmadali Pour Babaie3 | ||
1Assistante Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, University of Lorestan, Khorram Abad, Iran | ||
2MSc. Student, University of Lorestan, Iran | ||
3Professor, Department of Agronomy and Plant Breeding, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
To study the effects of different levels of seed ageing and bacteria inoculation on yield of common bean at field conditions, an experiment was carried out as factorial arranged in RCBD design with three replications at Research Farm of University of Tehran (Karaj-Iran) in 2012. Treatments consisted of four levels of seed ageing (0 (control), 3, 6 and 9 days at 41°C and 90-100% relative humidity) and bacterial inoculations at four levels (Control (no bacteria), Rhizobium oligominusarum, Pseudomonas putida and co-inoculation by Rhizobium oligominusarum and Pseudomonas putida). Results showed that application of bacterial inoculants significantly increased grain yield and yield components of common bean compared to non-inoculated plants. However, the highest values of these traits were observed with co-inoculation by Rhizobium oligominusarum and Pseudomonas putida. Results showed that interaction between ageing and bacteria inoculation was significant for 100 grain weight. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacteria inoculation, seed ageing, Yield components, 100 grain weight | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,161 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,058 |