تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,126 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,106 |
بررسی تغییرات آنزیمهای آنتی اکسیدانت و فنلکل در برخی ارقام گلابی آلوده شده به بیماری آتشک | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 45، شماره 2، تیر 1393، صفحه 127-136 اصل مقاله (395.16 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.51955 | ||
نویسندگان | ||
علی عبادی* 1؛ جواد عرفانی2؛ حمید عبدالهی3؛ محمد رضا فتاحی مقدم4 | ||
1استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشجوی سابق دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و استادیار دانشگاه ایلام | ||
4دانشیار بخش باغبانی مؤسسة تحقیقات اصلاح و تهیة نهال و بذر کرج | ||
چکیده | ||
بیماری آتشک یکی از بیماریهای مخرب گیاهان در زیرخانوادة Pomoideaeاز خانوادة رزاسه است که توسط باکتری Erwinia amylovora القا میشود. هدف از این پژوهش، تعیین سطوح مقاومت در 30 رقم گلابی و بررسی تغییرات بیوشیمیایی القاشده در برخی ارقام مقاوم و حساس با مایهزنی ترکیبی از 4 سویه باکتری E. amylovora بود. ارزیابی مقاومت براساس درصد نسبت پیشرفت بیماری آتشک در شاخه به کل طول شاخه انجام شد. درنهایت ارقام درگزی و هاروسوئیت بهعنوان خیلیمقاوم، رقم بارتلت، حساس و رقم محمدعلی، خیلیحساس برای ارزیابی بیوشیمیایی انتخاب شدند. برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانت شامل آسکوربات پراکسیداز (APX)، کاتالاز (CAT)، گوایکول پراکسیداز (POX) و مقدار فنلکل در روزهای صفر (قبل از آلودگی) 3، 6 و 12 روز بعد از مایهزنی با باکتری، بهمنظور تعیین نقش آنها در مکانیزم مقاومت بعد از حملة پاتوژن انتخاب شدند. فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در ارقام خیلیمقاوم اختلاف معناداری در مقایسه با ارقام حساس در طول دورة تلقیح داشت و در روز ششم بعد از تلقیح به حداکثر خود رسید. فعالیت آنزیم گوایکول پراکسیداز در ارقام خیلی مقاوم تا روز سوم بعد از مایهزنی افزایش یافت، ولی در روز ششم نسبت به ارقام حساس هم کمتر شد. حملة پاتوژن همچنین سبب افزایش در مقدار فنلکل در همة ارقام آلودهشده گردید اما تفاوت معناداری بین آنها مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم آنتی اکسیدانت؛ ارقام مقاوم؛ بیماری آتشک؛ فنلکل؛ گلابی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of changes in antioxidant enzyme and total phenol level in some pear cultivars inoculated with fire blight disease | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Ebadi1؛ Javad Erfani2؛ Hamid Abdollahi3؛ Mohammad-Reza Fattahi Moghaddam4 | ||
1University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran | ||
2University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran | ||
3University College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Iran | ||
4Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Fire blight, caused by the bacterium Erwinia amylovora, is one of the most destructive diseases of plants in the Rosaceae subfamily pomoideae. The objective of this study was to determine the level of resistance of 30 pear cultivars and describe the biochemical changes induced in some resistant and susceptible cultivars. The level of resistance was determined by the length of the fire blight lesion as a percentage of overall shoot length. Finally, ‘Dargazi’ and ‘Harrow Sweet’ as very resistance cultivars, ‘Bartlett’ as susceptible cultivar and ‘Mohamad Ali’ as a very susceptible cultivar were selected for biochemical evaluation. Some antioxidant enzymes such as ascorbate peroxidase (APX), catalase (CAT), guaiacol peroxidase (POX) and total phenol content were measured at 0 (before inoculation) 3, 6 and 12 days after inoculation by Erwinia, in order to find out their resistance mechanisms when get attacked by the pathogen. Catalase and ascorbate peroxidase activity showed a significant increase in the leaves of very resistance cultivars compared with susceptible cultivars during Erwinia infection with the highest activity in 6th day after treatment. Guaiacol peroxidase activity was increased in very resistance cultivars survey until 3rd day after inoculation, but decreased even more than that in susceptible cultivars, in 6th day. Pathogen attack caused an increase in total phenol content in all infected cultivars, but significant difference was observed among cultivars. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant Enzymes, Fire blight, Pear, resistant cultivars, total phenol | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,750 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,476 |