تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,092,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,196,868 |
بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسیکوئینولین در گل شاخهبریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum L.) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 7، دوره 45، شماره 2، تیر 1393، صفحه 185-195 اصل مقاله (295.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2014.51960 | ||
نویسندگان | ||
صادق کاظمی1؛ معظم حسن پور اصیل* 2؛ محمود قاسم نژاد3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدة علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسیکوئینولین در گل بریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorumL.)، آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بود از 8-هیدروکسیکوئینولین، اسانس میخک هندی (Pittosporum undudatum) و اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) در دو غلظت 200 و 300 میلیگرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز (Zataria multiflora) در دو غلظت 50 و 100 میلیگرم در لیتر که همراه با ساکارز 3درصد استفاده شدند و سه تیمار آبمقطر، اتانول 500 پیپیام و ساکارز 3درصد بهمنزلة تیمارهای شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد 8-هیدروکسیکوئینولین در غلظت 300 میلیگرم در لیتر بیشترین ماندگاری (4/18 روز) را در مقایسه با تیمارهای شاهد (آبمقطر 3/10، اتانول 8/10 و ساکارز 1/12) داشت. در بین اسانسهای گیاهی، اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر، اسانس رزماری در غلظت 200 میلیگرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز در سطح 100 میلیگرم در لیتر بهترتیب با میانگین 8/15، 6/15 و 5/15روز اختلاف معناداری را با تیمارهای شاهد داشتند. اسانس رزماری در غلظت 200 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را بر کلروفیل کل داشته است. 8-هیدروکسیکوئینولین و اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر بهترتیب بیشترین تأثیر را بر میزان آنتوسیانین، پروتئین، مالوندیآلدئید و آنزیمها داشتند. با توجه به نتایج حاصله، استفاده از اسانسهای گیاهی به جای ترکیبات شیمیایی میتواند راه مؤثری برای بهبود ماندگاری در گلهای شاخهبریدة لیزیانتوس باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم؛ پروتئین؛ کلروفیل؛ لیزیانتوس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Physiological effects of some essential oils in comparison with 8-hydroxyquinoline in cut lisianthus flowers (Eustoma grandiflorum L.) | ||
نویسندگان [English] | ||
Sadegh Kazemi1؛ Moazam Hassanpour Asil2؛ Mahmoud Ghasemnezhad3 | ||
1College of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
2College of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
3College of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the physiological effects of some of the essential oils in comparison with 8-hydroxyquinoline in cut Lisianthus flowers (Eustoma grandiflorum L.), an experimental was conducted in a completely randomized design with three replications. Traetments included 8-Hydroxyquinoline, essential oil of Australian Cheesewood (Pittosporum undudatum) and Rosmary oil(Rosmarinus officinalis) at the two concentrations 200 and 300 mg/l and Zataria oil (Zataria multiflora) at two levels of 50 and 100 mg/l. All this treatments was used in combination with sucrose 3% and three treatments of distilled water, ethanol at 500 ppm and 3% sucrose as control treatments. The results showed that treating with 8-Hydroxyquinoline at a concentration of 300 mg/l had maximum vase life (18.4 days) compared to the control (distilled water 10.3, ethanol 10.8 and sucrose 3% 12.1) treatments. Among essential oils, Australian Cheesewood at a concentration of 300 mg/l, Rosmary oil at a concentration of 200 mg/l and Zataria oil at a concentration of 100 mg/l had vase life of 15.8, 15.6 and 15.5, days, respectively which was Significantly higher than control. The Rosmary oil at a concentration of 200 mg/l had the maximum effects on total chlorophyll. 8-Hydroxyquinoline and then, essential oil of Australian Cheesewood at a concentration of 300 mg/l had the maximum effects on anthocyanin, protein, malondialdehyde and enzyme levels. According to the results, using essential oils instead of chemical compounds can be an effective way to improve vase life of cut lisianthus flowers. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chlorophyll, enzyme, Lisianthus, Protein | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,484 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,761 |