تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,834 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,013 |
استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای (cultiventris Clupeonella) دریای خزر و خالصسازی میزان EPA و DHA با استفاده از روش تقطیر مولکولی | ||
شیلات | ||
مقاله 4، دوره 67، شماره 3، آذر 1393، صفحه 361-374 اصل مقاله (798.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2014.52411 | ||
نویسندگان | ||
حسین شاه بیک* 1؛ احمد حلاجی ثانی2؛ محمد رضا مهرنیا3؛ صبا شبان4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران | ||
2استادیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
3دانشیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
4کارشناس دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی امکانسنجی استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای معمولی انجام شده است. در این تحقیق ابتدا دستگاه تقطیر مولکولی لایهریزان طراحی و ساخته شد. روغن ماهی در ابتدا متیله، سپس تحت دبیهای حجمی ml/min1 تا ml/min5، دماهای 170- 250 درجۀ سانتیگراد و فشارهای 40- 01/0 میلیمتر جیوه تقطیر مولکولی شد. نتایج آنالیز از طریق دستگاه کروماتوگراف گازی نشان داد که بهترین شرایط عملیاتی تولید اسیدهای چرب امگا3 در دمای 230 درجۀ سانتیگراد، فشار mmHg02/0 و دبی ml/min5/3 است. همچنان مشخص شد در صورتی که روغن ماهی متیله نشود یا فشار از mmHg1/0 بیشتر شود، تغلیظی صورت نمیگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
امگا 3؛ تقطیر مولکولی؛ خالصسازی؛ ماهی کیلکا؛ متیلاسیون | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Extraction of omega-3 fatty acids from cultriventris Clupeonella and purification of EPA and DHA by molecular distillation method | ||
نویسندگان [English] | ||
hossein shahbeig1؛ Ahmad Hallajisani2؛ Mohammad Reza Mehrnia3؛ Saba Shaban4 | ||
1MSC, Young Researchers and Elite Club, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran | ||
2Assistant Prof., School of Chemical Engineering, College of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study was designed to investigate the feasibility of extracting omega-3 fatty acids from cultriventris Clupeonella. Molecular Distiller was designed and built in order to study the effective parameters on the purity of extracted omega-3 fatty acid. Effects of feed methylation, feed temperature, distillation chamber pressure and feed flow rate on product purity were investigated. Clupeonella oil was methylated before feeding and feed from (1-5) ml/min; 170-250 °C; 40-0.01 mmHg to the system. It was determined that distillation efficiency was lower without methylation separation. The best product was obtained with such process at 230 ºC. Separation would not be possible effective at vacuum pressure over than 0.1 mmHg. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ω3, purification, molecular distillation, methylation, cultiventris Clupeonella | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,568 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,666 |