تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,690 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,279 |
The effect of rumen protected methionine (RPMet) on milk composition of lactating Cashmere Rayeni goat | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 4، فروردین 2015، صفحه 269-274 اصل مقاله (237.66 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2015.52486 | ||
نویسندگان | ||
Mohamad Naser Nazem1؛ Masood Sami2؛ Nasrin Askari* 3 | ||
1Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
2Department of Food Hygiene and Public Health, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
3School of Veterinary Medicine,Shahid Bahonar University of Kerman, Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: Methionine has been suggested as the firstlimiting amino acid for milk production in ruminants. It is important how to increase milk protein yield and milk fat in dairy ruminants. OBJECTIVES: This study was set to investigate the effect of rumen protected methionine (RPMet) on milk composition of lactating Cashmere Rayeni goats. METHODS: 40 healthy singleton Cashmere Rayeni goats about 3 to 4 years of age, at the first day of lactation, were randomly divided into 2 equal control and experimental groups. The experimental group was supplemented with 5 gr/day RPMet for 60 days. Milk samples of 2 groups were taken on 30th and 60th days of the study. Milk protein, milk fat, milk lactose, and milk Solids-not-Fat (SNF) were determined using automatic analyzer. The results were statistically evaluated with SPSS. RESULTS: The supplementation with RPMet did not effect all of the above mentioned parameters during the 60 days of the experiment (p>0.05), except for the milk fat percentage of the experimental group which showed significant increase after 60 days (p<0.05). CONCLUSIONS: Our results about milk protein, milk lactose, and SNF were in agreement with previous studies that had not shown significant differences. Results about milk fat on the 30th day were in agreement with the results of several authors who reported that RPMet did not affect milk fat percentage or yield; however, in the present study milk fat increased significantly on the 60th day (p<0.05). To the best of the authors' knowledge, no study about the effects of RPMet on milk composition of Cashmere Rayeni goat has been done. | ||
کلیدواژهها | ||
milk compositions؛ Rayeni Cashmere goat؛ RP Met | ||
عنوان مقاله [English] | ||
بررسی تاثیرمتیونین خوراکی پوشش دار بر ترکیبات شیر بز کرکی رایینی | ||
نویسندگان [English] | ||
محمدناصر ناظم1؛ مسعود سامی2؛ نسرین عسکری3 | ||
1گروه علوم تشریح، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان،کرمان،ایران | ||
2گروه بهداشت و صنایع مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان،کرمان،ایران | ||
3دانش آموخته دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان،کرمان،ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینـه مـطالعه: متیونین به عنوان اولین اسید آمینه محدود کننده و ضروری برای تولید شیر در نشخوار کنندگان است. از طرفی پیدا کردن راهی مناسب برای افزایش تولید پروتئین و چربی شیر حائز اهمیت می باشد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر متیونین خوراکی پوشش دار بر ترکیبات شیر بز کرکی رایینی انجام گرفت. روش کار: 40 رأCس بز رایینی ماده سالم تک قلوزاییده 3 تا 4 ساله، در روز اول پس از زایمان به طور تصادفی به دو گروه مساوی کنترل وتیمار تقسیم شدند به طوریکه گروه تیمار به مدت دو ماه روزانه g3 متیونین به صورت دستی دریافت کردند. نمونه ی شیر از دو گروه در پایان ماه اول و دوم اخذ گردیده و فاکتورهایی همچون درصد پروتئین، درصد چربی، درصد لاکتوز و مواد جامد غیر چربی اندازه گیری شدند. سپس داده ها توسط نرم افزار اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که استفاده از متیونین به عنوان مکمل خوراکی اثر قابل توجهی برهیچ یک از فاکتورهای ذکر شده به جز درصد چربی شیر پـس از 60 روز از انجـام مـطـالعـه نداشته است و تنها درصد چربی شیر در گروه تیمار پس از 60 روز به طور معنیداری افزایش یافته بود. نتیجهگیرینهایی: یافتههای حاصل از این مطالعه در مورد پارامترهایی همچون درصد پروتئین شیر، لاکتوز، مواد جامد غیر چربی و نیز درصد چربی در روز 30 مطابق با یافته های حاصل از مطالعات قبلی می باشد اما همانطور که بیان شد افزایش درصد چربی شیر در روز 60 پس از انجام آزمایش در گروه تیمار نکته حائز اهمیتی می باشد. از طرفی تا کنون هیچ مطالعهای در مورد اثر متیونین خوراکی بر فاکتورهای مذکور درشیر بر روی بز کرکی رایینی انجام نگرفته است. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ترکیبات شیر, بز کرکی رایینی, متیونین خوراکی پوشش دار | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,804 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,921 |