تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,704 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,295 |
چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی (مطالعة موردی: استان کرمانشاه) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، دوره 45، شماره 3، مهر 1393، صفحه 467-482 اصل مقاله (498.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2014.53164 | ||
نویسندگان | ||
فرحناز رستمی* 1؛ محمد ادریس اله ویسی2؛ بیان ریحانی فر3 | ||
1عضو هیئت علمی گروه ترویج و توسعة روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد توسعة روستایی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
3دانشجوی کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
چکیده | ||
شناخت ابعاد مختلف مسائل، مشکلات، چالشها و تنگناهای فعالیتهای کشاورزی از جمله پرورش قارچ خوراکی و تلاش برای برنامهریزی و سیاستگذاری در راستای حل مسائل، راهبردی مناسب برای توسعة کسبوکارهای کشاورزی است. هدف از این پژوهش کیفی، تحلیل چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان کرمانشاه است. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهده و مصاحبة عمیق با پنج واحد فعال پرورش قارچ خوراکی و چهار واحد تقریباً غیرفعال و در معرض ورشکستگی و هفت نفر از کارشناسان اجرایی و آموزشی در زمینة پرورش قارچ خوراکی در سازمانهای جهاد کشاورزی، فنیوحرفهای و جهاد دانشگاهی استان جمعآوری شد. تکنیک استفادهشده در مصاحبهها استفاده از نمونهگیری هدفمند بارز و گلولة برفی بوده است. تحلیل محتوای متن مصاحبهها نشان داد چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان کرمانشاه در قالب دو طبقة انتخابی (مشکلات بخش اجرا و مشکلات بخش فعالان حوزة تولید) و هفت طبقة مفهومی (محوری) قابل گروهبندی و تحلیل است. در بخش مشکلات اجرایی، پنج محور استخراجی عبارتند از: ضعف زیرساختهای توسعهای، نارساییهای حمایتی– سیاستی دولت، مشکلات سازمانی، مشکلات چرخة تولید و مشکلات علمی– پژوهشی. در بخش مشکلات فعالان حوزة تولید نیز دو محور استخراجی شامل مشکلات تولیدکنندگان قارچ و مشکلات تولیدکنندگان کمپوست هستند. نتایج تحقیق نشان داد بیشترین مشکلات، چالشها و تنگناهای توسعة پرورش قارچ خوراکی در استان از نظر مصاحبهشوندگان عبارتند از: ضعف تجهیزاتی، حمایتنکردن اقتصادی، ناکارآمدی عملکرد بانکی، نارساییهای سیستم مدیریتی، نارساییهای آموزشی، مشکلات سالنهای تولید قارچ و مخاطرهپذیری بالای تولید. | ||
کلیدواژهها | ||
استان کرمانشاه؛ تحلیل محتوا؛ قارچ خوراکی؛ کسبوکارهای کشاورزی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Challenges and constraints of developing mushroom Ventures (Case study: Kermanshah Province) | ||
نویسندگان [English] | ||
Farahnaz Rostami1؛ Mohamad Edris Alah Vaisi2؛ Bian Reihani Far3 | ||
1Member of Sicence, Agricultural Extension and Education, University of Kermanshah, Iran | ||
2MSc. Student, Roural Development, University of Kermanshah, Iran | ||
3MSc. Student, Agricultural Extension and Education, University of Kermanshah, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Understanding various aspects of the problems, challenges and constraints of agricultural activities such as mushroom ventures and trying to plan and policy for solving problems are suitable strategies for developing agri– businesses. The purpose of this qualitative study was to explain the challenges and constraints of developing mushroom Venturesin Kermanshah Province. Information were collected by observation and depth interview from five active and almost four inactive production firms by interviewing with seven executive and education experts in the Jihad agricultural organization and vocational- technical organization in Kermanshah Province. Using techniques in interviews was typical cases and snowball sampling. Content analysis of interviews showed challenges and constraints for developing mushroom Ventures in Kermanshah Province instance two major categories (performance problems and mushroom producers problems) and seven conceptual classes. A performance problem including five classes (poor infrastructure development, government failure in policy- protection support, organizational problems, problems in the production cycle and science– research problems). Also, in sector of production there are two classes (mushroom producers problems and producers compost problems). Results showed that according interviews opinion most problems of mushroom Ventures in Kermanshah Province instance: equipment failure, lack of financial support, inefficiencies in the banking, failure of management system, educational deficiencies, problems in mushroom firms rooms and high risk taking in agricultural production. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
agricultural Ventures, Content analysis, Kermanshah province, Mushroom | ||
مراجع | ||
- APO (2003). Development of Agribusiness Enterprises: Report of the APO seminar on development of Agribusinness enterprise. Indonesia, 20- 24 Novamber, 2000, Edited by Robert Oliver. Tokyo: Asian productivity organization.
- Asadi, A., Hoseini, M., Abdollahzadeh, Gh., & Ghareghani, A. (2009). Analysis of barrier factors in grren house production (case study: Esfehan Province).Journal of Economic and development research. Vol. 40, No.1, pp 95-105, (In Farsi).
- Berelson, B. (1992). Contant Analysis in Communication Research. New York.
- Carson, D., Gilmore, A., & Rocks, S. (2004). SME marketing networking: a strategic approach. Strategic Change. Vol. 13, No.7, pp. 369 – 382.
- Chang, S.T., & Miles, P.G. (1991). Recent trend in world production of cultivated edible mushroom. The mushroom Journal, 503, 15-18.
- Clark, J. (2009). Entrepreneurship and diversification on English farm: identifying business enterprise characteristics and change processes. Entrepreneurship and regional Development: An International journal. Vol. 21, No.2, pp. 213 – 236.
- Cuervo, A. (2005). Individual and environmental determinants of entrepreneurship. International Entrepreneurship and Management Journal. Vol. 1, No.3, pp. 293 – 311.
- Ehret, D. L., Jolliffe, P. A., & Molnar, J. M. (1989). lighting for greenhouse vegetable production an overview. Canadian, Journal of Plant Science. Vol. 69, No.4, pp. 1309 – 1326.
- Epstein, D., & Tillack, P. (2002). Classification of agricultural enterprises by their financial standing. Applied Economics Letters. Vol. 9, No.6, pp. 397 – 406.
- FAO, (2006). The State of Food Insecurity in the World. FAO, Rome, Italy.
- Ferchak, J.D., & Croucher, J. (1993). Prospect and problem in commercialization of small-scale mushroom production in south and Southeast Asia. Appropriate Technology International Journal, Washington, D.C., USA.
- GAO (1996). Content Analysis: A Methodology for Structuring and Analyzing Written Material, U.S.General Accounting Office. Program Evaluation and Methodology Division.
- Hinds, M. C. (1993). A Strike Agitates Mushroom Country. New York Times 142 (49,340), 26 (May23).
- Livingstone, I. (2000). Agriculture small enterprise development and poverty eradication in Vietnam, Journal of the Asia Pacific Economy. Vol. 5, No.3, pp. 173 – 189.
- McIntyer, R.J. (1998). the small enterprise and Agricultural initiatives in Bulgaria: institutional invention without reform. Europe – Asia Studies. Vol. 40, No.4, pp. 602 – 615.
- Mirris, C. (2009). Structure, management and performance characteristics of specialized dairy farm business in the United States, Economic Research Service/USDA.
- Moradnejadi, H., Shabanali fami, H., Iravani, H., Hoseini, M., & Kafi, M. (2007). Analysis of enterepreneurshiph development barriers in greenhouse units in Iran. Journal of Agricultural science, Vol. 38, No.2, pp. 175 – 184, (In Farsi).
- Nainggolan, K. (2003). Policies and Programs for promoting the development of agribusiness enterprises, In Development of Agribusiness Enterprises, Report of the APO Seminar on Development of Agribusiness Enterprise, Indonesia, 20 -24 November 2000.
- Noorbakhsh, M.R. (2007). News network food industry in Iran, branch of fruth and vegetable, 12th of October, (In Farsi).
- Raheb, J. (2006). News network of food industry in Iran, congress and seminars, 24th of Aban, 2006, (In Farsi).
- Saleh, A., Saeedi, A., & Yazdani, S. (2008). Factors affecting the profitability of the ¬ mushroom production units (case study: Tehran province). Journal of Pajouhesh & Sazandegi, No. 80, pp 53- 61.
- Sarris, A. H. (2006). Guidelines for monitoring the impact of structural adjustment programmes on the agricultural sector. CAB Abstracts. http: //www. Cababstractsplus. Org/abstracts/Abstract. aspx?AcNo =19916710512
- Sharifzadeh, A., Mahboobi, M., & Arabion, A. (2009). determine of development Agricultural business components in Golestan Province. Journal of Enterepreneurship development, Vol. 1, No. 4, pp 85- 112, (In Farsi).
- Soubbotina, T. P. (2004). Beyond Economic Growth; An Introduction to sustainable Development, Washington, D.C., The World Bank.
- Statistical report, desighn and program office in Agricultural Jihad organization Kermanshah province, (2012).
- Strauss, A., & Corbin, J. (1998). Basics of Qualitative Research; Grounded Theory Procedures and Techniques (2nd ed.), Thousand Oaks, CA: Sage.
- USAID (United States Agency for International Development) Global Development Alliance. (2004). Tools for Alliance Builders. Washington, D.C.: USAID.
- Walsh, J.A. (1991). a regional analysis of enterprise substitution in Irish agriculture in the context of a changing common agricultural policy. Irish Geography.Vol.24, No. 1, pp. 10- 23. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,267 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,108 |