تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,489 |
تعداد مقالات | 70,096 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,162,195 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,393,597 |
مطالعه تأثیر اسید فنیل فتالامیک و تغذیه بر خصوصیات کمی و کیفی میوه آلوی رقم ‘مراغه’ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 9، دوره 16، شماره 4، بهمن 1393، صفحه 887-896 اصل مقاله (700.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2015.53253 | ||
نویسنده | ||
عبداله خدیوی خوب* | ||
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک، ایران | ||
چکیده | ||
برای دستیابی به عملکرد مناسب درختان میوه از نظر کمیت و کیفیت باید به گردهافشانی توجه زیادی شود. این آزمایش در یک باغ تجاری در شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی انجام گرفت که در آن اثر اسید فنیل فتالامیک (PPA) و تغذیه بر ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ آلوی رقم ‘مراغه’ با هدف افزایش عملکرد آن بررسی شد. محلولپاشی اسید فنیل فتالامیک در زمان 80 درصد گلدهی درختان و با غلظتهای صفر، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر در 9 فروردین انجام گرفت. همچنین در تاریخ 28 اردیبهشت، نیمی از درختان هر تیمار با کود کامل مایع با غلظت 5 در هزار محلولپاشی شدند و نیمی دیگر بدون تغذیه بودند. نتایج نشان داد که درصد تشکیل میوۀ درختان تیمارشده با 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک افزایش یافت و این درختان تفاوت معناداری با درختان شاهد داشتند، درحالیکه بین درصد تشکیل میوۀ درختان تیمارشده با 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک تفاوت معناداری مشاهده نشد. در درختان تیمارشده با اسید فنیل فتالامیک که تغذیه نشده بودند، صفات مربوط به اندازۀ میوه (طول، عرض و وزن) کاهش معناداری نسبت به درختان شاهد نشان داد، اما در درختان تیمارشده که تغذیه شده بودند، تفاوت معناداری بین درختان شاهد و تیمارشده از نظر اندازۀ میوه مشاهده نشد. براساس نتایج پژوهش حاضر، کاربرد اسید فنیل فتالامیک (با غلظت 500-1000 میلیگرم در لیتر) به همراه عناصر غذایی برای بهبود تشکیل میوه در آلوی رقم ‘مراغه’ در زمان 80 درصد گلدهی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
باغ تجاری؛ تنظیمکننده رشد؛ عملکرد؛ کیفیت؛ گردهافشانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of the effect of N-phenyl-phthalamic acid and nutrition on fruit quantity and quality of plum cv. Maragheh | ||
نویسندگان [English] | ||
Abdollah Khadivi-Khub | ||
Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Arak University, Arak, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This investigation was carried out in a commercial orchard in Ashtian city, Markazi province. The effect of N-phenyl-phthalamic acid and nutrition on fruit quantity and quality of plum cv. Maragheh was studied with the aim of increasing yield. The N-phenyl-phthalamic treatments (concentrations, 0, 500 and 1000 mg/l) were performed at full bloom (80 % flowering) on 29 March. Also, nutrition was conducted on 18 May using perfect liquid fertilizer (Plant Green). As a result of this process, the yield amount was increased, when N-phenyl-phthalamic acid 500 and 1000 mg/l treatment were used without fertilization comparison to control. But fruit quality parameters (weight, length, and width) were decreased in comparison to control. However, treatments N-phenyl-phthalamic acid 500 and 1000 mg/l with fertilization not only increased fruit setting but also increased fruit quality characters (weight, length, and width). According to the present results, N-phenyl-phthalamic acid (500-1000 mg/l) along nutrition can be used for the improvement of fruit quantity and quality of plum. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Commercial orchard, growth regulators, pollination, quality, yield | ||
مراجع | ||
2 . Holb IJ and Heijne B (2001) Evaluating primary scab control in organic apple production. Gartenbauwissenschaft-The European Journal for Horticultural Science. 66: 254-261.
3 . Holb IJ, De Jong PF and Heijne B (2003) Efficacy and phytotoxicity of lime sulphur in organic apple production. Annals of Applied Biology. 142: 225-233.
4 . Kim DO, Jeong SW and Lee CY (2003) Antioxidant capacity of phenolic phytochemicals from various cultivars of plums. Food Chemistry. 81: 321-326.
5 . Kishore DK, Pandey RM and Sharma YP (1991) Plums. In: Mitra, S.K., Rathore, D.S. and Bose, T.K. (eds). Temperate fruits. Horticulture and Allied publishers India.
6 . Okie WR and Hancock JF (2008) Plums, pp. 337-357. in: Hancock, J.F. Temperate Fruit Crop Breeding Germplasm to Genomics. Michigan State University. 455 p.
7 . Okie WR and Weinberger JH (1996) Plums. In: Janick, J., Moore, J.N. (eds). Fruit Breeding. vol. 1. Tree and Tropical Fruits. John Wiley and Sons, Inc., NewYork.
8 . Racsko J (2004) Effect of Auxin-Synergistic Preparation and Fertilization on Fruit Setting and Fruit Quality of Apple. Agriculture Sciecces. 15: 21-25.
9 . Racsko J, Szabo Z and Nyeki J (2006) Direct and indirect effects of N-Phenyl- Phthalamic acid and fertilization on fruit setting and fruit quality parameters of apple. Acta Horticulture. 727: 209-216.
10 . Racsko J, Holb I, Szabo Z, Thurzo S, Dren G and Nyeki J (2006) Effect of auxin-synergistic preparation (nevirol 60) on flowering date ana yield of sour cherry and European plum fruits in Hungary. Acta Horticulture. 727: 279-282.
11 . Racsko J and Lakatos L (2003) Effect of N-phenyl-phtalanic acid (NEVIROL 60 WP) on quantitative and qualitative par ameters of some horticultural plants. 3rd International Plant Protection Symposium, Debrecen, Proceedings. Pp. 216-224.
12 . Shimada T, Hayama H, Haji T, Yamaguchi M and Yoshida M (1999) Genetic diversity of plums characterized by random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis. Euphytica. 109: 143-147.
13 . Thurzo S, Racsko J, Veres Z, Soltesz M, Szabo Z, Nyeki J, Dren G, Szabo T and Holb I (2008) Effect of N-phenyl-phthalamic acid and fertilization on flowering, fruit set and fruit quality parameters of sweet cherry. Acta Horticulture. 795: 727-732.
14 . Watkins R (1975) In: Evolution of Crop Plants (ed. Simmonds NW). Longmans. London. Pp. 243-246. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,524 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,026 |