
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,674 |
تعداد مقالات | 71,927 |
تعداد مشاهده مقاله | 128,686,314 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 101,513,281 |
تأثیر محلول پاشی برگی سالیسیلیک اسید بر خصوصیات کیفی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا (Fragaria x annanasa cv. Camarosa) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 1، دوره 45، شماره 4، بهمن 1393، صفحه 325-334 اصل مقاله (421.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.53482 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه آقایی فرد1؛ مصباح بابالار* 2؛ احمد احمدی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3مربی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
بهمنظور مطالعۀ تأثیر محلولپاشی برگی سالیسیلیک اسید بر خصوصیات کیفی میوۀ توتفرنگی آزمایشی بهصورت فاکتوریل (تیمار + زمان برداشت میوه) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار طی سالهای 1390ـ 1391در گلخانۀ گروه علوم مهندسی و علوم باغبانی فضای سبز دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد. گیاهان آزمایششده در گلدانهایی به ابعاد 30Í30 لیتر و از طریق کوکوپیت و پرلیت به نسبت 1:1 بهمنزلۀ بستر کاشته شده و سالیسیلیک اسید در چهار سطح صفر، 1، 2 و 4 میلیمولار بر روی بوتههای توتفرنگی هر ماه یک بار مهپاشی شد. میوهها پس از رسیدن به چهار گروه تقسیم شدند. دستۀ اول میوههای رسیده و با فاصلۀ یک هفته پس از محلولپاشی، دستۀ دوم پس از رسیدن و دو هفته پس از محلولپاشی و به این ترتیب دستههای سوم و چهارم بهترتیب سه و چهار هفته پس از رسیدن و دریافت تیمار محلولپاشی به آزمایشگاه منتقل شدند. گیاهان توتفرنگی در مورد صفات کیفی مانند وزن میوه، درصد رطوبت میوه، درصد مواد جامد محلول، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث و ظرفیت آنتیاکسیدان میوه بررسی شدند. نتایج نشان دادند که با تأخیر در زمان برداشت میوه، متوسط وزن میوه، درصد رطوبت میوه، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون، ویتامین ث و ظرفیت آنتیاکسیدان میوه به طور معناداری کاهش و درصد مواد جامد محلول افزایش مییابد. در بین غلظتهای مهپاشی شدۀ سالیسیلیک اسید، غلظت 2 میلیمولار، بهترین اثر را بر متوسط وزن میوه، درصد رطوبت میوه، درصد مواد جامد محلول، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون و ظرفیت آنتیاکسیدان میوه داشت. تیمار سالیسیلیک اسید 4 میلیمولار، میوههایی با ویتامین ث بالا ایجاد کرد. در گروه شاهد تمامی صفات اندازهگیری شده نامطلوب بود. غلظت 2 میلیمولار با بیشترین صفات مطلوب، بهترین غلظت برای مهپاشی بوتۀ توتفرنگی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
توتفرنگی؛ سالیسیلیک اسید؛ ظرفیت آنتیاکسیدان؛ فاکتورهای کیفی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of salicylic acid foliar spraying on qualitative characters of strawberry fruit (Fragaria x ananassa cv. Camarosa) | ||
نویسندگان [English] | ||
Fateme Aghaee fard1؛ Mesbah Babalar2؛ Ahmad Ahmadi3 | ||
چکیده [English] | ||
In order to evaluate the effect of foliar application of salicylic acid on the qualitative characters of strawberry fruit, a factorial experiment (treatment+ the time of harvesting) based on completely randomized design with 3 replications was conducted in a greenhouse and the laboratories of Department of Horticultural Science of University college of Agriculture and Natural Resources, university of Tehran, located in Karaj, during 2010-2011. The experimental plantlets were planted in 3030 pots and filled with coco peat and perlite in the rate of 1:1 and Salicylic acid at 4 levels (0, 1, 2 and 4 mM) was sprayed on strawberry leaves every month regularly. After ripening, fruits were divided into 4 groups. The first group was transferred to the laboratory with one week away after treatment and ripening, the second group was transferred to the laboratory with two week away after treatment and ripening and so the third and fourth groups, were being taken to the laboratory after tree and four week away of receiving treatment, respectively. The strawberry plants were evaluated on qualitative factors such as: fruit weight, fruit humidity percentage, Total Soluble Contents (TSS), ... | ||
کلیدواژهها [English] | ||
strawberry, Salicylic Acid, quality factors, antioxidant capacity | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,810 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,074 |