تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,695 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,405 |
اثرات اسانس های گیاهی، نانو ذرات نقره و برخی ترکیبات شیمیایی بر ماندگاری گل بریدنی گلایول (Gladiolus grandiflora L.) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 13، دوره 45، شماره 4، بهمن 1393، صفحه 449-460 اصل مقاله (574.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.53497 | ||
نویسندگان | ||
معظم حسن پور اصیل* 1؛ حسین علی کریمی2؛ صدیقه موسی تژاد3 | ||
1دانشیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه کیلان | ||
3استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش با هدف بهبود ماندگاری گل و حفظ کیفیت ظاهری گل شاخهبریدنی گلایول رقم وایت (Gladiolus grandiflora cv. White) اثر اسانسهای تیمول و آویشن شیراز در غلظتهای 50 و 100 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظتهای 3 و 5 میلیگرم در لیتر، 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات در غلظتهای 300 و 400 میلیگرم در لیتر به همراه ساکارز 3درصد و تیمارهای آبمقطر، اتانول 500 میلیگرم در لیتر و ساکارز 3درصد بهمنزلۀ تیمارهای شاهد بررسی شد. گلها به مدت 24 ساعت با محلولهای ذکرشده تیمار کوتاهمدت شدند. در این پژوهش صفات متعددی ازجمله: ماندگاری گل، تعداد باکتری، میزان کلروفیل، پراکسیداسیون لیپیدها، میزان پروتئین، فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بین اسانسهای گیاهی تیمارهای 100 میلیگرم در لیتر آویشن شیراز و 100 میلیگرم در لیتر اسانس تیمول بیشترین تأثیر را بر ماندگاری گلها بهترتیب با 6/13 و 8/12 روز نشان دادند. در تیمارهای شیمیایی 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات در غلظت 300 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظت 3 میلیگرم در لیتر نیز ماندگاری گل بهترتیب با 4/17 و 8/14 روز افزایش یافت. همچنین تیمارهای اسانس آویشن شیراز و تیمول در سطح 50 میلیگرم در لیتر تأثیر معناداری بر ماندگاری گل نداشتند. در تیمارهای ذکرشده میزان پروتئین و کلروفیل نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. میزان پراکسیداسیون لیپیدها، فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز و تعداد باکتری در گلهای تیمارشده با اسانسهای آویشن شیراز و تیمول 100 میلیگرم در لیتر و تیمارهای 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات 300 و 400 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره 3 و 5 میلیگرم در لیتر نسبت به تیمار شاهد (آبمقطر) کمتر بود. اسانسهای گیاهی و تیمارهای شیمیایی به همراه ساکارز سبب افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت گلهای شاخه بریدنی گلایول رقم وایت شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس آویشن شیراز؛ اسانس تیمول؛ پیری؛ 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Essential Oils, Silver nanoparticles and Some of the Chemical Compounds on Vase Life of Gladiolus (Gladiolus grandiflora L.) Cut Flowers | ||
نویسندگان [English] | ||
Moazem Hasanpoorasl1؛ Hosein ali karimi2؛ Sedige Moosanejad3 | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this research was to improve quality and vase life of cut Gladiolus flowers. The investigation was done with the effects of different concentrations of essential oil of thymol and zataria oil (50 and 100 mg L-1) and silver nanoparticles (3 and 5 mg L-1) and 8-hydroxyquinolin sulfate (300 and 400 mg L-1) with sucrose 3%. In addition, distilled water, ethanol 500 mgL-1 and sucrose 3% were used as control treatments. Cut flowers were pulsed for 24 h in different preservative solutions. In the research different characteristics like: vase life, bacteria count chlorophyll content, lipid peroxidation, protein content, peroxidase and catalase activity were studied. The results showed that vase life of cut flowers treated with 100 mgL-1 of each zataria and thymol essential oils treatments, increased to 13.6 and 12.8 days, respectively. Also, silver nanoparticles in the concentrations of 3 mg L-1 and 8-hydroxyquinolin sulfate in the concentrations of 300 mg L-1 increased the vase life of cut flowers to 14.8 and 17.4 days, respectively | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Senescence, Thymol, Zataria oil, 8-hydroxyquinolin sulfate | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,395 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,248 |