تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,702 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,530 |
تأثیر اسانس و عصارههای مختلف مرزه ماکروسیفون و مرزه خوزستانی بر رشد میسلیومی و تولید آفلاتوکسینB1 قارچ آسپرژیلوس فلاووس | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 4، دوره 70، شماره 2، تیر 1394، صفحه 139-145 اصل مقاله (1.3 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2015.53730 | ||
نویسندگان | ||
اکبر گران* 1؛ بنت الهدی صالح نیا2؛ حمیدرضا علیزاده3؛ محسن فرزانه4؛ محمود شیوازاد1 | ||
1گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران | ||
2دانش آموخته بیماریشناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا، تهران-ایران | ||
3گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت، جیرفت-ایران | ||
4گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، تهران-ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: سمی بودن آفلاتوکسینها برای انسان و حیوان، دستیابی به روشهای مناسب برای کنترل آنها را ضروری ساخته است. هدف: اثر اسانس و عصارههای مختلف مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در جلوگیری از رشد میسلیومی، تولید آفلاتوکسین توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تجزیه آفلاتوکسین B1 در محیط کشت مایع بررسی شد. روش کار: اسانس به روش تقطیر با آب و به کمک دستگاه کلونجر تهیه شد و عصارهها با حلالهای آب، اتانول و اتانول70% استخراج شدند. تأثیر اسانس (mg/L 0، 5/62، 125، 250، 375 و 500) و عصارهها (mg/L 0، 500، 1000، 2000، 4000 و 6000) بر کاهش رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین به روش اختلاط با محیط کشت مایع، مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی نازک با کارایی بالا سنجش شد. نتایج: اسانس و عصارههای اتانولی و اتانولی70% مرزه خوزستانی بیشترین تأثیر در جلوگیری از رشد قارچ داشتند و بترتیب در غلظتهای mg/L 375، 4000 و6000 علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس مهارکنندگی کامل نشان دادند. اسانس و عصارههای مرزه ماکروسیفون حتی در بیشینه غلظت مورد استفاده قادر به مهار کامل رشد قارچ نبودند. اسانسهای مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در غلظت mg/L 250 به ترتیب باعث 98 و 52/33 % بازدارندگی از تولید آفلاتوکسین B1 شدند. عصارههای مختلف گیاه مرزه خوزستانی در مقایسه با مرزه ماکروسیفون در کاهش آفلاتوکسین قارچ از فعالیت بالاتری برخوردار بودند بطوری که در غلظت mg/L 4000 از عصارههای اتانولی، اتانولی70% و آبی بترتیب 100، 96 و 37/32 % کاهش در میزان آفلاتوکسین تولیدی مشاهده شد. از سوی دیگر، اسانس و عصارههای اتانولی و اتانولی70% هر دو گیاه، قادر به تجزیه قابل توجه آفلاتوکسین B1 محیط نبوده در حالیکه عصارههای آبی مرزه ماکروسیفون و مرزه خوزستانی در غلظت mg/L 4000 بترتیب باعث تجزیه 16/32 و 25 % آفلاتوکسین B1 شدند. نتیجه گیری نهایی: اسانس و عصاره اتانولی مرزه خوزستانی بطور قابل توجهی از رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین جلوگیری کردند در حالیکه عصاره آبی مرزه ماکروسیفون فعالیت تجزیهکنندگی بالاتر آفلاتوکسین B1 را نشان داد و بعنوان کاندیدای امیدبخش جهت تجزیه و کاهش آفلاتوکسین معرفی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین؛ قارچ آسپرژیلوس فلاووس؛ مرزه خوزستانی؛ مرزه ماکروسیفون | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of essential oils and extracts of Satureja macrosiphon and Satureja khozistanica on mycelial growth and aflatoxin B1 production in Aspergillus flavus | ||
نویسندگان [English] | ||
Akbar Gorran1؛ Bentolhoda Salehnia2؛ Hamid Reza Farzaneh3؛ Mohsen Farzaneh4؛ Mahmoud Shivazad1 | ||
1Department of Animal Sciences, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj-Iran | ||
2Graduated from the Pishva Branch of Islamic Azad University, Tehran-Iran | ||
3Department of Agriculture, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran-Iran | ||
4Department of Agriculture, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran-Iran | ||
چکیده [English] | ||
BACKGROUND: The hazardous nature of aflatoxins to human and animals necessitate the establishment of control measures. ObjectiveS: The effect of two medicinal plants, Satureja khozistanica and Satureja macrosiphon, was studied on inhibiting Aspergillus flavus growth and reducing aflatoxin B1-content in the liquid medium. Methods: Essential oils were isolated by hydrodistillation method, using a Clevenger-type apparatus. Various extracts of plant materials were macerated with various extraction solvents (ethanol, ethanol70% and water extracts). Essential oils (0, 62/5, 125, 250, 375 and 500 mg/l) and various extracts (0, 500, 1000, 2000, 4000 and 6000 mg/l) of S. khozistanica and S. macrosiphon were examined for reducing A. flavus growth and it’s AFB1-content in the liquid medium. Amount of aflatoxinB1 was evaluated by high performance thin layer chromatographymethod. Results: Essential oil of S. khozistanica at the concentration of 375 mg/l as well as its ethanol and ethanol 70% extracts at 4000 and 6000 mg/l respectively caused complete inhibition of fungus mycelial growth, whereas essential oil and extracts of S. macrosiphon couldn’t inhibit Aspergillus growth completely even at the maximum concentration. Essential oils of S. khozistanica and S. macrosiphonia at the concentration of 250 mg/l reduced AFB1-production 98 and 33.52% respectively. Various Extracts of S. khozistanica exhibited stronger anti-AFB1-biosyntesis activity than those of S. macrosiphon, so that, ethanol, ehanol70% and aqueous extracts of S. khozistanica at 4000 mg/l reduced 100, 96 and 32.37% of AFB1-production, respectively. On the contrary, essential oils, ethanol and ehanol70% extracts of both plants couldn’t significantly degrade AFB1-contamination, whereas aqueous extractsof S. khozistanica and S. macrosiphonia at the concentration of 4000 mg/l resulted in degradation of 25 and 32.16% AFB1-content, respectively. ConclusionS: In general, Essential oil and ethanol extract of S. khozistanica considerably inhibited A. flavus growth as well as AFB1-biosynthesis while aqueous extract of S. macrosiphon showed strong AFB1-degradation activity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aflatoxin, Aspergillus flavus, Satureja khozistanica, Satureja macrosiphon | ||
مراجع | ||
Atanda, O.O., Akpan, I., Oluwafemi, F. (2007) The potential of some spice essential oils in the control of A. parasiticus CFR 223 and aflatoxin production. Food Control. 18: 601-607. Bakkali, F., Averbeck, S., Averbeck, D., Idaomar, M. (2008) Biological effects of essential oils – A review. Food Chem Toxicol. 46: 446-475. Basilico, M.Z., Basilico, J.C. (1999) Inhibitory effects of some spice essential oils on Aspergillus ochraceus NRRL 317 growth and Ochratoxin A production. Lett Appl Microbiol. 29: 238 –241. Bluma, R., Amaiden, M.R., Etcheverry, M. (2008) Screening of Argentine plant extracts: Impact on growth parameters and aflatoxin B1 accumulation by Aspergillus section Flavi. Int J Food Microbiol. 122: 114-125. Cowan, M.M. (1999) Plant products as antimicrobial agents. Clin Microbiol Rew. 12: 564-582. Deabes, M.M., El-Soud, N.H.A., El-Kassem, L.T.A. (2011) In vitro inhibition of growth and aflatoxin B1 production of Aspergillus flavus strain (ATCC 16872) by various medicinal plant essential oils. Maced J Med Sci (MJMS). 4: 345- 350. Fan, J.J., Chen, J.H. (1999) Inhibition of aflatoxin producing fungi by welsh onion extract. J Food Prot. 62: 414 - 7. Farzaneh, M., Shi, Z.Q., Ghassempour, A., Sedaghat, N., Ahmadzadeh, M., Mirabolfathy, M., Javan-Nikkhah, M. (2012) Aflatoxin B1 degradation by Bacillus subtilis UTBSP1 isolated from pistachio nuts of Iran. Food Control. 23: 100-106. Guengerich, F.P., Johnson, W.W., Ueng, Y.F., Yamazaki, H., Shimada, T. (1996) Involvement of cytochrome P450, glutathione S-transferase, and epoxide hydrolase in the metabolism of af- latoxin B1 and relevance to risk of human liver cancer. Environ Health Perspect. 104: 557-562. Hadian, J., Akramian, M., Heydari, H., Mumivand, H., Asghari, B. (2012) Composition and in vitro antibacterial activity of essential oils from four Satureja species growing in Iran. Nat Prod Res. 26: 98–108. Hadian, J., Tabatabaei, S.M.F., Naghavi, M.R., Jamzad, Z., Ramak-Masoumi, T. (2008) Genetic diversity of Iranian accessions of Satureja hortensis L. based on horticultural traits and RAPD markers. Sci Hortic. 115: 196-202. Jayashree, T., Subramanyam, C. (1999) Antiaflatoxigenic activity of eugenol is due to inhibition of lipid peroxidation. Lett Appl Microbiol. 28: 179 - 83. Liu, Y., Wu, F. (2010) Global burden of aflatoxininduced hepatocellular carcinoma: A risk assessment. Environ Health Perspect. 118: 818-824. Nickavar, B., Mojab, F., Dolat-Abadi, R. (2005) Analysis of the essential oils of two Thymus species from Iran. Food Chem. 90: 609-611. Omidbeygi, M., Barzegar, M., Hamidi, Z., Naghdibadi, H. (2007) Antifungal activity of thyme, summer savory and clove essential oils against Aspergillus flavus in liquid medium and tomato paste. Food Control. 18: 1518-1523. Park, D.L. (1993) Controlling aflatoxin in food and feeds. Food Technol. 47: 92-96. Periago, P.M., Delgado, B., Fernandez, P.S., Palop, A. (2004) Use of carvacrol and cymene to control growth and viability of Listeria monocytogenes cells and predictions of survivors using frequency distribution functions. J Food Prot. 67: 1408–1416. Plotto, A., Roberts, D.D., Roberts, R.G. (2003) Evaluation of plant essential oils as natural postharvest disease control of tomato (Lycopersicon esculentum). Acta Hort. 628: 737-745. Rasooli, I., Abyaneh, M.R. (2004) Inhibitory effects of Thyme oils on growth and aflatoxin production by Aspergillus parasiticus. Food Control. 15: 479-483. Reddy, K.R.N., Reddy, C.S., Muralidharan, K. (2009) Potential of botanicals and biocontrol agents on growth and aflatoxin production by Aspergillus flavus infecting rice grains. Food Control. 20: 173-178. Sa´nchez, E., Heredia, N., Garcıa, S. (2005) Inhibition of growth and mycotoxin production of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus by extracts of Agave species. Int J Food Microbiol. 98: 271 - 279. Škrinjar, M.M., Nemet, N.T. (2009) Antimicrobial effects of spices and herbs essential oils. APTEFF. 40: 195-209. Teniola, O.D., Addo, P.A., Brost, I.M., Färber, P., Jany, K.D., Alberts, J.F., Van Zyl, W.H., Steyn, P.S., Holzapfe, W.H. (2005) Degradation of aflatoxin B1 by cell-free extracts of Rhodococcus erythropolis and Mycobacterium fluoranthenivorans sp. Int J Food Microbiol. 105: 111-117. Viuda-Martos, M., Ruiz-Navajas, Y., Fernández- López, J., Pérez-Álvarez, J. (2008) Antifungal activity of lemon (Citrus lemon L.), mandarin (Citrus reticulata L.), grapefruit (Citrus paradisi L.) and orange (Citrus sinensis L.) essential oils. Food Control. 19: 1130-1138. Wills, R.H., McGlasson, B., Graham, D., Joyce, D. (1998) Postharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit, Vegetables and Arnamentals. (4th ed.). CAB International, Willingford, Oxan, UK. Wilson, D.M., Payne, G.A. (1994) Factors affecting Aspergillus flavus group infection and aflatoxin contamination of crops. In: The Toxicology of Aflatoxins. Eaton, D.L., Groopman, J.D. (eds.). Academic Press, San Diego, New York, USA. p. 309–326. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,005 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,562 |