تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,508 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,141 |
اثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 17، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 71-82 اصل مقاله (596.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.54021 | ||
نویسندگان | ||
حسین کریمی1؛ آرش آذرفر* 2؛ حشمت اله خسروی نیا2؛ علی کیانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر تغذیۀ تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزۀ خوزستانی بر عملکرد پرواری و ترکیب اسیدهای چرب مخلوط عضلۀ راسته با استفاده از 30 رأس برۀ نر فراهانی ششماهه با میانگین وزن 4/1±6/33 کیلوگرم انجام شد. برهها برای مدت 15روز دورۀ عادتپذیری و 60 روز دورۀ پرواربندی در جایگاههای انفرادی نگهداری شدند. جیرههای آزمایشی شامل پنج سطح جایگزینی صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 درصد تفالۀ مرزه با یونجه بود. برهها هر 15 روز یکبار توزین و میانگین افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه، و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. در پایان دورۀ پرواربندی برهها کشتار شدند و از عضلۀ راستۀ آنها در حد فاصل دندههای 12 و 13 برای آنالیز اسیدهای چرب نمونهبرداری شد. اثر تیمارهای آزمایشی برمصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذا، وزن نهایی، وزن، و بازده لاشه معنیدار نبود. بیشترین مقدار کل اسیدهای چرب اشباع در مخلوط گوشت و چربی عضلۀ راستۀ برههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی 25 درصد تفالۀ مرزه مشاهده شد که با تیمار حاوی 100 درصد تفالۀ مرزه تفاوت داشت (05/0P<). استفاده از تفالۀ اسانسگیری مرزۀ خوزستانی در سطح 75 درصد جایگزینی بهجای یونجه سبب افزایش عددی مقدار اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه و در سطوح 25 تا 75 درصد جایگزینی، موجب کاهش غیرمعنیدار نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 نمونههای عضلۀ راسته برهها شد. براساس نتایج تحقیق حاضر، میتوان از تفالۀ اسانسگیریشدۀ مرزه در جیرههای برههای پرواری با کنسانترۀ بالا بهجای بخش علوفهای استفاده کرد و ضمن کاهش مجموع اسیدهای چرب اشباع گوشت، کیفیت آن را بهبود بخشید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ بره پرواری؛ بیوهیدروژناسیون؛ تفاله اسانسگیری شده مرزه خوزستانی؛ یونجه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects on production performance and fatty acids composition of longissimus muscle of feeding dried de-oiled Satureja khuzistanica in Farahani finishing lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
Hossein Karimi1؛ Arash Azarfar2؛ Heshmatollah Khosravinia2؛ Ali Kiani3 | ||
1M.Sc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorrambad, Iran | ||
2Associate Professors, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorrambad, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorrambad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Our objective was to examine the effect of inclusion of dried de-oiled savory (Satureja khuzistanica; DDS) on production performance and fatty acids composition of longissimus muscle (LM) of finishing lambs. 30 Farhani lambs with average body weight of 33.6±1.4 kg were used. The lambs were randomly divided into five groups and individually fed with the experimental diets. In the experimental diets, alfalfa was replaced by dried de-oiled savory at the levels of zero (control diet), 25, 50, 75 and 100 percent. The lambs were fed whit finishing diets for 60 days following a 15-day adaptation period. During the finishing periods the lambs were weighed individually every 15 days and average daily gain, average feed consumption and feed conversion ratio were calculated. At the end of experiment, the lambs were slaughtered. Samples of LM along with subcutaneous fat were taken from the region of 12th and 13th ribs post-mortem and their fatty acids profile were determined by gas chromatography. The results of current study showed that the experimental diets had no effect on production parameters of lambs assessed. Saturated fatty acids content of LM was higher in the lambs fed with diets in which alfalfa was replaced by DDS at the level of 25 percent than those fed with diets in which alfalfa fully replaced by DDS (P<0.05). The lambs fed on diets in which alfalfa was replaced by DDS at the levels higher than 25 percent had numerically higher saturated fatty acids in their LM compared to control diet-fed lambs. The results showed that dietary inclusion of DDS at the level of 75 percent instead of alfalfa numerically increased poly-unsaturated fatty acids content of LM. Dietary replacement of alfalfa with DDS at the levels of 25 to 75 percent numerically lowered the proportion of omega-6 to omega-3 fatty acids of LM compared to the control diet. Results showed that Alfalfa can be replaced by dried de-oiled savory in finishing lambs diets and improve meat quality by reducing sits saturated fatty acids content. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alfalfa, bio-hydrogenation, Fatty acids, finishing lambs, Satureja khuzistanica | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,863 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 861 |