تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,169 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,204,886 |
تأثیر استفاده از میوه بلوط (Quercus brantii Lindl) خام و فرآوری شده در جیره بر عملکرد و فلور میکروبی روده کور جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 22، دوره 17، شماره 2، مهر 1394، صفحه 403-413 اصل مقاله (600.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.54209 | ||
نویسندگان | ||
ساحره غریبی1؛ محمد هوشمند* 2؛ رضا نقی ها2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی تأثیرات دو سطح میوۀ بلوط خام و فرآوریشده با اسیداستیک بر عملکرد و فلور رودۀ کور جوجههای گوشتی، از تعداد 340 قطعه جوجۀ یکروزه سویۀ کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار (هر تکرار با 17 قطعه جوجۀ نر و ماده) استفاده شد. تیمار اول، با جیرۀ بر پایۀ ذرتـکنجالۀ سویا (بدون استفاده از میوۀ بلوط) بهعنوان شاهد و تیمارهای دو، سه، چهار، و پنج بهترتیب با جیرههای حاوی 20 یا 25درصد بلوط خام یا فرآوریشده تغذیه شدند. فرآوری میوۀ بلوط با اسیداستیک میزان ترکیبات فنلی (فنل کل، تانن کل، و تانن فشرده) را بهطور معنیداری کاهش داد (05/0>P). استفاده از 20 و 25درصد بلوط خام در جیره، میزان افزایش وزن بدن جوجهها را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0>P)، اما در بلوط فرآوریشده این کاهش مشاهده نشد. استفاده از میوۀ بلوط (خام و فرآوریشده) افزایش معنیدار ضریب تبدیل غذایی را به دنبال داشت. شمار باکتریهای ای.کلی و اسیدلاکتیک در 21 و 42روزگی تحتتأثیر تیمارهای تغذیهای قرار نگرفت. نتایج نشان داد استفاده از میوۀ بلوط خام و یا فرآوریشده به میزان 20 و 25درصد جیرۀ جوجههای گوشتی باعث کاهش عملکرد شد و بنابراین، استفاده از این سطوح قابل توصیه نیستند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیداستیک؛ تانن؛ جوجه گوشتی؛ فرآوری؛ میوه بلوط | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of dietary inclusion of raw or treated oak acorn (Quercus brantii Lindl) on the performance and cecal flora of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Sahere Gharibi1؛ Mohammad Houshmand2؛ Reza Naghiha2 | ||
1M.Sc. Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
2Assistant Professors, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the influences of raw or acetic acid-treated oak acornon the performance and cecal flora of broiler chickens. A total of 340 one-day-old male and female Cobb 500 broiler chicks were used in a completely randomized design consisting of five treatments with four replicates and 17 chicks each. First group was fed with a corn-based diet (without oak acorn) as control, while the chicks of groups 2, 3, 4 and 5 were fed with diets containing 20 or 25 percent raw or treated oak acorn, respectively. The results indicated that treatment with acetic acid significantly reduced content of the all phenol components (total phenol, total tannin and condensed tannins). Dietary inclusion of raw oak acorn at the levels of 20 and 25 percent, significantly reduced broilers body weight gain (P<0.05). However, this reduction was not observed for treated groups. Feeding with raw or treated oak acorn resulted in higher feed conversion ratio compared with the control group (P<0.05). E. coli and lactic acid bacteria counts were not affected by dietary treatments at 21 or 42 day of the study. In conclusion, dietary inclusion of 20 and 25 percent raw or treated oak acorn resulted in a significant reduction in broilers performance and hence, it is not recommended. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Acetic acid, broiler, Oak acorn, tannin, treatment | ||
مراجع | ||
1 . سمنانینژاد ح، کریمی ا، صادقی ق و جوادی ت (1390) ارزیابی تأثیرات میوه بلوط خام و عملآوری شده بر عملکرد جوجههای گوشتی. اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی، زنجان 2 . واثقی دودران ح (۱۳۹۰) وضعیت تولید و واردات ذرت در ایران و جهان. پایگاه ارشد علوم دامی. 3 . ورمقانی ص ع، یعقوبفر ا، قرهداغی ع ا و جعفری ه (1385) استفاده از میوه بلوط تاننگیری شده در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی. پژوهش و سازندگی. 19(1): 58-50.
4 . AOAC (1995) Official methods of analysis (16th ed). Association of Official Analytical Chemists, Washington, USA.
5 . Bouderoua K, Mourot J and Selselet-Attou G )2009( The effect of green oak acorn (Quercus ilex) based diet on growth performance and meat fatty acid composition of broilers. Asian-Australasian Journal of Animal Science. 6: 843-848.
6 . Hamou H, Bouderoua K and Sisbane Iand Mourot J (2012) Effect of green oak acorn based diet on performance and fatty acid composition of cooked breast meat. International Journal of Applied Animal Sciences. 1: 94-101.
7 . Jansman AJM )1993( Tannins in feedstuffs for simple stomached animals. Nutrition Research Reviews. 6: 209-236.
8 . Kaushal NA and Singh B )1982) Potentials of Quercus leucotrichophora a. camus ex bahadur acorns in poultry feed. Tree Sciences. 1: 120-122.
9 . Kumar V, Elangovan AV, Mandal AB, Tyagi PK, Bhanja SK and Dash BB )2007( Effects of feeding raw and reconstituted high tannin red sorghum on nutrient utilization and certain welfare parameters of broiler chickens. British Poultry Science. 48: 198-204.
10 . Mahmood S, Ajmal Khan M, Sarwar Mand Nisa M, Lee WS, Kim SB, Hur TY Lee HJ and Kim HS (2007) Use of chemical treatments to reduce tannins and trypsin inhibitor contents in salseed (Shorea robusta) meal. Asian-Australasian Journal of Animal Science. 9: 1462-1467.
11 . Mahmood S, Ajmal Khan M and Sarwar Mand Nisa M (2006) Chemical treatments to reduce antinutritional factors in salseed meal: Effect on nutrient digestibility in colostomized hens and intact broilers. Poultry Science. 85: 2207-2215.
12 . Makkar HPS (2003) Quantification of tannins in tree and shrub foliage. A laboratory manual. FAO/IAEA.
13 . Midilli M, Muglali ÖH, Altıntas L, Erol H and Cakır S (2008) Shelled acorn seed (Quercus cerris) as a diet ingredient on the performance of growing Japanese Quail. South African Journal of Animal Science. 38: 38-42.
14 . NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. National Academy Press, Washington, DC.+
15 . Ozcan T and Baycu G (2005) Some elemental concentrations in the acorns of turkish Quercus L.( Fagaceae taxa). Pakistan Journal of Botany. 37: 361-371.
16 . Rahmani HR and Abarghoui AH (2005) The acorn’s tannin may affect the microbial content of broilers ileum. 15th European Symposium on Poultry Nutrition. Balatonfüred, Hungary. Pp. 344-346.
17 . Sadeghian I, Hassanshahian M, Sadeghian S and Jamali S (2012) Antimicrobial effects of Quercus brantii fruits on bacterial pathogens. Jundishapur Journal of Microbiology. 5(3): 465-469.
18 . Saffarzadeh A, Vincze L and Csap J (2000) Determination of some anti-nutritional factors and metabolizable energy in acorn (Quercus branti), Pistacia atlantica and Pistacia khinjuk as new poultry diets. Acta Agraria Kaposvariensis. 4(1): 41-47.
19 . Santidrian S and Marzo F (1989) Effect of feeding tannic acid and kidney bean (Phaseolus vulgaris) on the intestinal absorption of D-galactose and L-leucine in chickens. Journal of the Science of Food and Agriculture. 47: 435-442.
20 . SAS (2005) User’s Guide. Version 9. SAS Institute, Cary, NC.
21 . Scalbert A (1991) Antimicrobial properties of tannins. Phytochemistry. 30: 3875-3883.
22 . Shimada T (2001) Nutrient compositions of acorns and horse chestnuts in relation to seed-hoarding. Ecology Research. 16: 803-808.
23 . Winn W, Allen S, Janda W, Koneman E, Procop G, Schreckenberger P and Woods G (2006) Koneman's color atlas and textbook of diagnostic microbiology. 6th edition. Wolters Kluwer Company.
24 . Yang CM, Cao GT, Ferket PR, Liu TT, Zhou L, Zhang L, Xiao YP and Chen AG (2012) Effects of probiotic, Clostridium butyricum, on growth performance, immune function, and cecal microflora in broiler chickens. Poultry Science. 91: 2121-2129.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,891 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 997 |