تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,500 |
تعداد مقالات | 70,262 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,481,207 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,709,272 |
استخراج و شناسایی ترکیبات فیتواستروژنی، الاجیک، و سیرینژیک اسید از پوست انار | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 46، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 1-7 اصل مقاله (336.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.54331 | ||
نویسندگان | ||
رحمت اله زارع زاده مهریزی1؛ زهرا امامجمعه* 2؛ کرامت اله رضایی3؛ محمد شاهدی باغ خندان4؛ جواد کرامت5؛ الهه لونی6 | ||
1کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2استاد دانشگاه تهران | ||
3دانشگاه تهران | ||
4استاد دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
5دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
6کارشناس دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق از پوست تازۀ سه رقم انار معروف ایرانی توسط چهار حلال متفاوت به روش سوکسله عصارهگیری شد. عصارهها برای تشخیص کمّی و کیفی دو نوع تانیکاسید و هفت نوع فیتواستروژن به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) جفتشده با شناساگر مرئیـفرابنفش (UV-Vis) تزریق شدند. همچنین در پژوهش انجامشده راندمان استخراج از پوست سه رقم انار و چهار حلال با یکدیگر مقایسه شدند. کمّیت و کیفیت ترکیبات بررسیشده در عصارهها ازطریق مقایسۀ زمان بازداری استانداردهای متناظر ترکیبات و با روش تزریق استاندارد خارجی به دستگاه مشخص شدند. نتایج آزمایشها نشان داد در میان حلالها مخلوط مساوی از چهار حلال آب، اتانول، استون، و اتیلاستات و در بین ارقام انار رقم پوستگلی ملس ساوه بیشترین میانگین راندمان استخراج را داشتهاند. نتایج آزمایشهای دستگاه کروماتوگرافی بیانگر این است که در بین هفت فیتواستروژن فقط سه فیتواستروژن استریول (تا 45/7 میلیگرم بر 100 گرم پوست تازه)، تستسترون، و استرادیول (تا 43/8 میلیگرم در 100 گرم پوست تازه) در مقدار قابل قبول تقریباَ در تمامی نمونهها شناسایی شدند. در بین دو نوع تانیکاسید، الاجیکاسید در کمیّتی بسیار بالا (تا 0/103 میلیگرم در 100 گرم پوست تازه)، و در تمامی عصارهها و سیرینژیکاسید نیز در اغلب نمونهها شناسایی شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
استریول؛ استون؛ الاجیتانن؛ سوکسله؛ کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Extraction and identification of phytoestrogen compounds, ellagic and syringic acids from pomegranate peel | ||
نویسندگان [English] | ||
Rahmatollah Zaraezadeh Mehrizi1؛ Zahra Emam-Djomeh2؛ Keramatoolah Rezaei3؛ Mohammad Shahedi Bagh Khandan4؛ Javad Keramat5؛ Elaheh Loni6 | ||
1Graduate MSc From University of Isfahan | ||
2Professor at the University of Tehran | ||
3Professor at the University of Tehran | ||
4Professor at the University of Isfahan | ||
5Assosiate Professor at the University of Isfahan | ||
6Graduate BSc From University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
In this work, fresh pomegranate peel of three dominant Iranian cultivaris was extracted by soxhlet extraction method via different four solvents. The extracts were analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC), using ultraviolet-visible spectrometric detection. In this study, the extraction yields and presence of seven phytoestrogenic compounds, two tannic acids and their quantities in extracts were evaluated. The compounds were identified and quantified according to their retention times with external standards. Comparison of fresh pomegranate peel of three cultivars indicated that yield of extraction from PoostGoliyeMalaseSaveh variety was more than other two cultivars and the yield of extraction of extracts obtained from the mix solvent was more than three other solvents (p≤0.05). HPLC analysis indicated besides ellagic and syringic acids, some of phytoestrogens such as Esteriol (up to 7.45 mg/100 g fresh peel), Testosteron and α-Estradiol (up to 8.43 mg/100 g fresh peel) were also found in extract of pomegranate peels. The results show that, between two tannic acids, high value of ellagic acid (up to 103/0 mg/100g fresh peel of post siyahe-Ardestan) were recognized in all extracts. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
HPLC, Soxhelt, Estriol, Ellagitannin, Acetone | ||
مراجع | ||
Abd El Wahab, S. M., El Fiki, N. M. &Mostafa, F. (1998). Characterization of certain steroid hormones in Punicagranatum L. seeds. Bull. Fac. Pharm. 36, 11-15.
Cam, M. &Hisil, Y. (2010). Pressurised water extraction of polyphenols from pomegranate peels. Food chemistry. 123, 878- 885.
Choi, D. W., Kim, J. Y., Choi, S. H. & Jung, H. S. (2006). Identification of stroid hormones in pomegranate (Punicagranatum) using HPLC and GC-mass spectrometry. Food Chemistry, 96, 562-571.
Dean, P. D. G., Exlby, D. & Goodwin, T. M. (1971). Steroid oestrogens in plants: pre-estimation of oestrone in pomegranate seeds. Phytochemistry, 10, 2215-2216.
Dunford NT, Irmak S, Jonnala R. (2009) Effect of the solvent type and temperature on phytosterol contents and compositions of wheat straw, bran, and germ extracts, Journal of Agricultural Food Chemistry, 57(22):10608-11.
Elswijk, D. A. V., Schobel, U. P., Lansky, E. P &Greef, J. V. D. (2004). Rapid determination of estrogenic compounds in pomegranate using on-line biochemical detection coupled to mass spectrometry. Phytochemistry,65, 233-241.
Fadavi, A., Barzegar, M. &Azizi, M. H. (2006). Determination of fatty acids and total lipid content in oilseed of 25 omegranate varieties grown in Iran. Journal of Food Composition and Analysis, 19, 676-680. Fisher, U. A., Carle, R. &Kammerer, D. A. (2011). Identification and quantification of phenolic compounds from pomegranate (Punicagranatum L.) peel, mesocarp, aril and differently produced juiced by HPLC-DAD-ESI/MS. Food Chemistry, 127, 807-821.
Fischer, U.A.; Carle, R.; Kammerer, D. R. (2011) Identification and quantification of phenolic compounds from pomegranate (Punicagranatum L.) peel, mesocarp, aril and differently produced juices by HPLC-DAD–ESI/MSn., Food chemistry, 127, 807-821
Guo, C., Yang, J., Wie, J. & Jiang, Y. (2003). Antioxidant activities of peel, pulp and seed fractions of common fruits as determined by FRAP assay. Nutrition Research, 23, 1719-1726.
Hodgson, R.W. (1971). The pomegranate. California Agricultural Export Statistics Bulletin. 276, 163-192.
Kim, N. D., Mehta, R., Liveny, I., Liveny, T., Amichay, A., Poirie, D., Nicholla, P. & Kirby, A. (2002). Chemopreventive and adjuvant therapeutic potential pomegranate (Punicagranatum L.) for human breast cancer. Breast Cancer Research And Treatment, 71, 203-217.
Kulkarni, A. P.; Aradhya, S. M.; Divakar, S. (2004). Isolation and identification of a radical scavenging antioxidant punicalagin from pith and capillary membrane of pomegranate fruit. Food Chemistry, 87, 551-557.
Lau, A. J., Holmes, M. J. & Woo, S. O. (2003). Analysis of adulterants in a traditional herbal medicinal product using liquid chromatography–mass spectrometry. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 31, 401-406.
Li, Y., Guo, C., Yang, J., Wei, J., Xu, J. & Cheng, S. (2006). Evaluation of antioxidant properties of pomegranate peel extract in comparison with pomegranate pulp extract. Food Chemistry, 96, 254-260.
Moneam, N. M., Elsharaky, A. S. &Badreldin, M. M. (1988). Oestrogen content of pomegranate seeds. Journal of Chromatography, 438, 438-442.
Mousavinejad, G; Emam-Djomeh, Z.; Rezaei, Z.; Haddad Khodaparast, M.H. (2009) Identification and quantification of phenolic compounds and their effects on antioxidant activity in pomegranate juices of eight Iranian cultivars, Food chemistry, 115, 1274-1278.
Negi, P. S., Jayaprakasha, G. K. &Jena, B. S. (2003). Antioxidant and antimutagenic activities of pomegranate peel extracts. Food Chemistry, 80, 393-397.
Seeram, N. P., Adams, L. S., Henning, S. M., Niu, Y., Nair, M. G. & Heber, D. (2005-a). In vitro antiproliferative, apoptotic and antioxidant activities of punicalagin, ellagic acid and a total pomegranate tannin extract are enhanced in combination with other polyphenols as found in pomegranate juice. J. Nutr. Biochem, 16, 360-367.
Seeram. N. P., Lee, R., Hardy, M. & Heber, D. (2005-b). Rapid large scale purification of ellagitannin from pomegranate husk by-product of the commercial juice industry. Separation and Purification Technology, 41, 49-55.
Singh, R. P., Murthy, K. N. C. &Jayakrapasha, G. H. (2002). Studies on the antioxidant activity of pomegranate (Punicagranatum) peel and seed extraction using in vitro model. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 50, 81-86.
Wu, Q., Wang, M. & Simon, J. E. (2004). Analytical methods to determine phytoestrogenic compounds. Journal of Chromatography B, 812, 325-355.
Zarezadeh, M, R. (2008). Extraction and identification of nutritional and pharmaceutical compounds from pomegranate peel of three dominant Iranian varieties. MSc. dissertation, Isfahan University of Technology, Isfahan | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,395 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,217 |