تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,454 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,356 |
تأثیر عصارة هیدروالکلی رزماری بر عملکرد تولیدی و کیفیت تخممرغ در مرغان تخمگذار | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 2، دوره 46، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 1-8 اصل مقاله (415.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2015.54585 | ||
نویسندگان | ||
حیدر زرقی* 1؛ ابوالقاسم گلیان2؛ حسن کرمانشاهی2 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف عصارة هیدروالکلی رزماری به جیرة مرغان تخمگذار بر شاخصهای عملکرد تولیدی و پارامترهای کیفی تخممرغ، آزمایشی با استفاده از 160 قطعه مرغ تخمگذار سویة "هایلاین-W36" در دامنة سنی 38-29 هفتگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی، با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. گروههای آزمایشی شامل افزودن (صفر، 500، 1000 و 1500 قسمت در میلیون) عصارة هیدروالکلی رزماری به جیرة مرغان تخمگذار بود. بالاترین درصد تخمگذاری و تولید تودهای تخممرغ (روز/پرنده/گرم) و پایینترین ضریب تبدیل غذایی را پرندگان تغذیهشده با جیرة حاوی1000 قسمت در میلیون عصارة هیدروالکلی رزماری داشتند که این اختلافها در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی معنادار بود (05/0P<). کیفیت سفیده (واحد هاو) تخممرغهای نگهداریشده به مدت 21 روز در شرایط 4 درجة سانتیگراد در تخممرغهای حاصل از پرندگان تغذیهشده با جیرههای حاوی عصارۀ هیدروالکلی رزماری در مقایسه با پرندگان تغذیهشده با جیرة شاهد بهطور معنادار (05/0P<) بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن عصارۀ هیدروالکلی رزماری به جیرة غذایی مرغان تخمگذار دارای تأثیرات مثبتی بر عملکرد تولیدی و حفظ کیفیت تخممرغ طی مدت ذخیرهسازی است. | ||
کلیدواژهها | ||
رزماری؛ عصارۀ هیدروالکلی؛ عملکرد؛ کیفیت تخممرغ؛ مرغ تخمگذار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Rosemary Hydro-alcoholic (Rosmarinus Officinalis L.) Extract on Performance and Egg Quality in Laying Hens | ||
نویسندگان [English] | ||
Heydar Zarghi1؛ Abolghasem Golian2؛ Hassan Kermanshahi2 | ||
1Assistant Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Respectively | ||
2Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Respectively | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to evaluate the effects using of different levels of rosemary hydro-alcoholic extract (Rosmarinus Officinalis L.) on productive performance and egg quality indicators, in laying hens. The levels of rosemary hydro-alcoholic extract in this experiment were 0, 500, 1000 and 1500ppm. This experiment was conducted in a Blok Completely Randomized Design with 160 “hy-line-W36” laying hens in 4 treatments and 4 replicate (with 10 hens in each replicate) from 29 until 38 weeks of age. The results showed that the using of different levels of rosemary hydro-alcoholic extract had significantly effects on some parameters of performance and egg traits in laying hens (p<0.05). Hence, the highest rate of egg production and egg mass (g/b/d) and the lowest feed conversion ratio were belong to birds fed diets containing 1000ppm rosemary hydro-alcoholic extract. Also the albumen quality (HU) of eggs maintained for 21 days at 4 ° C in the resulting eggs from the birds that fed with diets containing rosemary hydro-alcoholic extract was higher than birds fed the control diet. The overall results showed that the additions of rosemary hydro-alcoholic extract in the diet of laying hens lead to improving performance and maintaining egg quality during storage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
laying hens, rosemary hydro-alcoholic extract, performance, egg quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,976 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,121 |