تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,120,064 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,226,816 |
تأثیر گوگردـ آهک، آمونیوم تیوسولفات و پروهگزادیونـ کلسیم بر تنک میوه و بهبود ویژگیهای کمّی و کیفی میوۀ هلو رقم رد هیون | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 46، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 193-199 اصل مقاله (348.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.54615 | ||
نویسندگان | ||
وهب اسدی* 1؛ محمد اسماعیل امیری2؛ محسن پیرمرادیان3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
2دانشیار گروه باغبانی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
3مربی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، اصفهان | ||
چکیده | ||
عملیات تنککردن برای تولید محصول باکیفیت در کشت هلو امری ضروری است. بهدلیل هزینۀ بالای تنک دستی و ناکارآمدی تنک مکانیکی، تمایل به تنک شیمیایی رو به افزایش است. با هدف بررسی تأثیر گوگردـ آهک (6 درصد و 8 درصد (60 و 80 میلیلیتر در لیتر) و دوبار مصرف 6 درصد)، آمونیوم تیوسولفات (20 و 25 میلیلیتر در لیتر و دوبار مصرف 20 میلیلیتر در لیتر) و پروهگزادیونـ کلسیم (آپوجی) (300 و 450 میلیگرم در لیتر و دوبار مصرف 300 میلیگرم در لیتر) بهمنزلۀ تنککننده، بر ویژگیهای کمّی و کیفی میوۀ هلو رقم رد هیون، پژوهشی در سال 1391 و 1392 در یک باغ تجاری با درختان ششساله در شهرستان سمیرم اصفهان صورت گرفت. همۀ تیمارها جز آپوجی بهطور معناداری سبب کاهش 65 درصدی تشکیل میوه شدند. تیمارها سبب افزایش 45 تا 50 درصدی حجم و وزن و نیز بهبود میزان کل مواد جامد محلول، رنگ میوه و سطح برگ شدند، ولی تیمارها تفاوت معناداری در میزان اسید کل نشان ندادند. درختان تیمارشده با ترکیبات دوبار مصرف آمونیوم تیوسولفات 20 میلیلیتر درلیتر و دوبار مصرف گوگردـ آهک 6 درصد نسبتاً خصوصیات کمّی و کیفی بهتری را نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
آپوجی؛ آمونیوم تیوسولفات؛ بازده عملکرد؛ گوگردـ آهک؛ هلو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Lime-sulfur, ammonium thiosulfate and Apogee in order to fruit thinning and improve the quality and quantity characteristics of peach ʻRed havenʼ | ||
نویسندگان [English] | ||
Vahab Asadi1؛ Mohammad Amiri2؛ Mohsen Pirmoradian3 | ||
1Former Graduate Student , Department of Horticultural Sciences, University of Zanjan, Zanjan | ||
2Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, University of Zanjan, Zanjan | ||
3. Instructor, Isfahan Research Center for Agricultural Academic member, Isfahan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Thinning operations is essential to produce quality products in peach cultivation. Inefficiencies due to the high cost of hand thinning and mechanical thinning increased tendency to chemical thinning. In order to study the effect of lime sulfur (6%, 8% and 6% twice), ammonium thiosulfate (20, 25, 20 mL/L twice) and Apogee regulator (300, 400 and 300 mg/L twice) as thinning agents on fruit quantitative and qualitative characteristics of peach ʻRed havenʼ, a research was carried out in a commercial orchard on selected uniform Six-year-old trees in Semirom, Isfahan, Iran in 2012-2013. Results showed that all of the treatments, but Apogee (300 and 450 mg/L) significantly thinned the fruits and reduced fruit set up to 65 percent. Treatments increased fruit weight, volume (45- 50 percent), total soluble solids (TSS) and color and also enhanced leaf area index (LAI). However, there was no significant differences among control and the treatments for total fruit acidity. Trees treated with ATS (20 ml/l twice) and lime sulfur (6% twice) showed relatively best of quantitative and qualitative characteristics. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
peach, Lime -Sulfur, Ammonium thiosulfate, Apogee, Yield efficiency | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,469 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,566 |