تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,791 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,890 |
بررسی اسانس گیاه دارویی اسطوخودوس و مرزه علیه قارچ Fusarium solani | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
مقاله 9، دوره 4، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 73-76 اصل مقاله (382.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2015.55612 | ||
نویسندگان | ||
هادی سالک معراجی* 1؛ محمد جواد زارع2؛ خشنود نوراللهی3؛ روح اله سالک نقدی4؛ سید خشایار تفرشی5 | ||
1دانشآموختة کارشناسی ارشد،گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
3استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه آزاد تاکستان | ||
5دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، رشتة گیاهان دارویی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه آزاد ساوه | ||
چکیده | ||
بیشتر اسانسهای گیاهی استخراجشده از گیاهان دارویی خواص ضد قارچی، ضد انگلی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارند. قارچ جنس Fusariuاز قارچهای مهم بیماریزای گیاهی است که دامنة میزبانی بسیار وسیعی دارد. قارچ Fusarium solaniیکی از گونههای این جنس است. برای بررسی تأثیر جداگانه و تلفیقی اسانس گیاه دارویی اسطوخودوس و مرزه بر کنترل این قارچ بیماریزا، آزمایشی در پنج غلظت (صفر، 25، 50، 75 و 100 ppm) با پنج تکرار در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که درصد بازدارندگی اسانس مرزه نسبت به اسانس اسطوخودوس بیشتر است. در کاربرد جداگانة اسانسها، در هیچ غلظتی رشد قارچ بهطور کامل متوقف نشد، اما کاربرد ترکیبی اسانس اسطوخودوس و مرزه رشد قارچ را در بالاترین غلظت اسانس بهطور کامل متوقف کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اختلاط با محیط کشت؛ ترکیبات گیاهی؛ ضد میکروبی؛ Fusarium Solani | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation effect of separate and combined essential oil of lavender) Lavandula angustifolia) and Savory (Satureja hortensis) on the Fusarium solani fungus | ||
نویسندگان [English] | ||
Hadi Salek Mearaji1؛ Mohammad javad zarea2؛ Khoshnood Nourollahi3؛ Rooholah Salek Naghdi4؛ Seyed Khashayar Tafreshi5 | ||
1MSc. Student, Department of Plant Agronomy and Breeding , Faculty of Agriculture, University of Ilam | ||
2Associate Professor, Department of Plant Agronomy and Breeding, Faculty of Agriculture, University of Ilam | ||
3Assistant Professor, Departmentof Mycology & Plant Pathology , Faculty of Agriculture, University of Ilam | ||
4M.Sc. Student, Department of Plant Agronomy and Breeding , Faculty of Agriculture, University of Azad Takestan | ||
5M.Sc. Student, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, University of Azad Saveh. | ||
چکیده [English] | ||
Most essential oil extraction from medicine plant have shown the properties of antimicrobial of parasites, bacteria, fungi and viruses. The fungus from genus of Fusarium is one of the prevalent crop disease that infect a wide range of crops. Fusarium solani is one of the species of this fungus genus that various crops are host for it. A lab experiment was conducted to investigate the effect of alone and in combination applied of essential oils of medicine plants, lavender) Lavandula angustifolia) and Savory (Satureja hortensis) on control growth of the fungus. The experiment was completely randomized factorial design with two factors, different essential oils (essential oil of lavender and Savory) and various concentration of essential oils (0, 50, 75 and 100 ppm). Treatments were replicated in five. Result showed that essential oil extracted from Savory is more effective in inhibitory growth of F. solani than essential oil of lavender. Using both essential oil and applied at the various levels of their concentrations did not completely inhibit growth of the fungus F. solani. But using mixed essential oil of both plants and at the highest concentration level (100 ppm) completely inhibited the growth of F. Solani. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
plant compounds, mixed mediums, Antimicrobial, Fusarium Solani | ||
مراجع | ||
Abbott WS (1925) A method of computing the effectiveness of an insecticide. Journal Economic Entomol; 18: 265-267. Hayes WJ, Laws ER (1991) Handbook of pesticide toxicology. Academic Press, New York, 1576 p. Kohan Moo MA, Jamali F (2013) Antifungal action essential oils multi medicinal plants on the Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici fungi. Biological Control of Pests and Plant Diseases; 2(1): 27-33. (In Persian) Mohana DC, KA Raveesha and R Lokanath (2008) Herbal remedies for the management of seed-borne fungal pathogens by an edible plant decalepis hamiltonii (Wight and Arn). Archives of Phytopathology and Plant Protection; 41(1): 38-49. Nelson PE, Toussoun TA, Cook RJ (1981) Fusarium, diseases, biology, and taxonomy.Univ. Park, London, U.S.A.The Penn. State Univ. Press. 457 p. Salek Mearaji H, Zarea MJ, Nurollahi Kh (2013) Investigate anti fungal essential oil Lavandula angustifoila against Fusarium solani, National conference on medicinal plants, Hamedan. (In Persian) Samsam Sheriat H (2006) Medicinal plants. Chaharbagh publisher, Iran. P: 146-150. (In Persian) Saremi H (1989) Ecology and taxonomy of Fusarium species, Jahad, Mashhad University Press, first edition, Chapter I, page 19. (In Persian) Surender KB (2012) Evaluation of plant extracts as antifungal agents against Fusarium solani (Mart.) Sacc, World Journal of Agricultural Sciences; 8 (4): 385-388. Upson T, Andrews S (2004) The genus Lavandula. Royal Botanic Gardens, Kew. Zargari A (1993). Medicinal plants, edition 5. Tehran University Publication, volume 2, pp: 924. (In Persian) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,393 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,101 |