تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,450 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,762,056 |
اثر مقادیر مختلف آهن و نیتروژن بر عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی محصول سیب رقم فوجی Domestica cv.Fuji) (Malus | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 6، دوره 46، شماره 3، آبان 1394، صفحه 399-407 اصل مقاله (592.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.55861 | ||
نویسندگان | ||
مصباح بابالار* 1؛ مینا محبی2؛ محمد علی عسکری3؛ علیرضا طلایی4 | ||
1استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج و رئیس دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تهران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
4استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
اثــر محلولپاشی آهن و کاربرد خاکی نیتروژن هر یک در سه سطح متفاوت (آهن: صفر، 5 و 10 میلیگرم در لیتر و نیتروژن: صفر، 40 و 60 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد و برخی خصوصیات کیـفی محصول سیـــب رقم فوجیdomestica cv. Fuji)(Malus پیوندشده روی پایۀ مالینگ ((M9واقع در قطعۀ آزمایشی سیب دانشگاه تهران در سال 1392 مطالعه شده است. این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. براساس نتایج این پژوهش، افزایش سطوح آهن، منجر به افزایش معناداری در محتوای فنولی و درصد مادۀ خشک میوه شد. افزایش سطوح نیتروژن نیز سبب افزایش سفتی میوه، افزایش محتوای فنولی، کاهش اسید آسکوربیک، افزایش مادۀ خشک، کشیدگی میوه و کاهش رنگگیری پوست میوه شد. اثر متقابل نیتروژن و آهن نیز بر سفتی میوه، محتوای فنولی، میزان اسید آسکوربیک، مادۀ خشک، عملکرد، کشیدگی میوه و شاخصهای رنگی پوست میوه (*a*, b) معنادار بود. درمجموع میتوان غلظت 60 میلیگرم در کیلوگرم نیتروژن بهازای هر درخت را برای بهبود خصوصیات کیفی این رقم مناسب دانست، ولی بهنظر میرسد به غلظتهای بیشتری از آهن برای تأثیرگذاری نیاز است. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیۀ برگی؛ رقم فوجی؛ سیب؛ نیتروژن؛ fe-eddha | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of iron and nitrogen application on quantitative and qualitative characteristics of apple “cv. Fuji” | ||
نویسندگان [English] | ||
Mesbah Babalar1؛ Mina Mohebi2؛ mohammad ali askari3؛ alireza talaee4 | ||
1Professor and head in Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources University of Tehran Karaj, Iran | ||
2M.Sc. Student, Post-harvest of horticulture, Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources University of Tehran Karaj, Iran | ||
3. Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
4Professor in Department of Horticultural Sciences, College of Agriculture and Natural Resources University of Tehran Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Effect of three different levels of Fe-EDDHA foliar application and soil application of nitrogen on some quantitative and qualitative characteristics of apple (cv. Fuji) grafted on Maling-9 was evaluated. This experiment carried out at the experimental field of Tehran University, in 2013. The factorial experiment was carried out as randomized completely block design (RCBD) with three replications. Results showed that iron application separately increased total phenolic content and dry matter (%) but had no significant effect on other physiochemical parameters. Nitrogen application separately increased fruit firmness, total phenolic content, dry matter, fruit length, peel yellowness and decreased ascorbic acid and peel blush. Interaction effect of iron and nitrogen on the fruit firmness, total phenolic content, ascorbic acid, dry matter, yield, fruit height and peel color parameters like a, b was significant. It can be concluded that, nitrogen application at 60 mg/kg in each tree was suitable for improving the quality indexes for this cultivar but three doses of iron in this study were dilute for improving the quality indexes of the fruit. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Apple, leaf nutrition, fe-eddha, fuji, nitrogen | ||
مراجع | ||
REFERENCES
9. Degman, ES. (1929). Firmness and keeping quality of fruits as affected by nitrogen fertilizers. Paper presented at the American Society for Horticultural Science, 26, 182-186.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,910 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,619 |