تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,658 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,378 |
بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی بذر گیاه کینوا (Chenepodium quinoa Willd) تحت تنش شوری | ||
علوم گیاهان زراعی ایران | ||
مقاله 5، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 583-589 اصل مقاله (327.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijfcs.2015.56808 | ||
نویسندگان | ||
آرش مامدی1؛ رضا توکل افشاری* 2؛ نیازعلی سپهوند3؛ مصطفی اویسی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استادیار، مؤسسة تولید و اصلاح بذر و نهال، کرج | ||
4استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
کینوا (Willd Chenepodium quinoa) یک گیاه شبه غلهای با قابلیت کشت بالا در ایران است. کینوا گیاهی است که به دلیل ارزش غذایی بسیار بالای دانه، توسط سازمان خواربار و کشاورزی با شیر خشک مقایسه شده است. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی گیاه کینوا تحت تنش شوری آزمایشی بهصورت فاکتوریل با هفت سطح دما (5، 10، 15، 20، 25، 30، 35 درجة سلسیوس) و چهار سطح تنش شوری شامل (0، 4-، 8-، 12- میلیمول بر لیتر) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش تنش شوری در سطوح دمایی مختلف به جز شوری 12- بار و دمای 35 درجة سلسیوس درصد جوانهزنی تفاوت معنیداری نداشتند، ولی سرعت جوانهزنی تفاوت معنیداری داشت. با افزایش غلظت شوری دمای پایة جوانهزنی افزایش، ولی دمای سقف و همچنین محدودة دمای بهینة مجاز جوانهزنی با افزایش تنش شوری کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش شوری؛ جوانهزنی؛ دمای بهینه؛ گیاه کینوا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of various temperatures on Quinoa plant seeds under salinity stress | ||
نویسندگان [English] | ||
Arash Mamedi1؛ Reza Tavakkol Afshari2؛ Niaz Ali Sepahvand3؛ Mostapha Oweyse4 | ||
1Former M. Sc. Student, Seed Science and Technology, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Professor, Department of Crop Science, University College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Assistant Professor, Seed and Plant Improvement Institute, Karaj, Iran | ||
4Assistant Professor, Abureyhan Campus, University of Tehran, Pakdasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Quinoa (Chenepodium quinoa Willd) is a grain-like crop which has a high production potential in Iran. Due to its seeds high nutritional value, it is compared with milk by the FAO. In order to study the effects of temperatures on seed germination of Quinoa seeds under salinity stress conditions, an experiment was conducted in Seed Lab of the University of Tehran in Karaj. Temperatures regimes included 5, 10, 15, 20, 25, 30 and 35°C. At each temperature four salinity treatments (zero, -4, -8 and -12 bars) using NaCl were used. Results showed that increasing salinity stress decreased significantly germination rate but did not affect germination percentage except in 35°C at -12 bar. Basal temperature (Tb) for Quinoa germination was increased in high salinity potentials, but ceiling temperature (Tc) decreased. The germination data indicated that high salinity resulted in the narrow germination temperature in Quinoa seed. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
germination, optimum temperature, quinoa plant, Salinity stress | ||
مراجع | ||
compestris seeds to stress during germination. Seed Sci and Technol, 31(1), 57-70.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,944 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,319 |