تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,699 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,340 |
تأثیرات استفاده از سبوس برنج، آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و متابولیتهای خون در مرغهای تخمگذار | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 9، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 417-427 اصل مقاله (423.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2015.56827 | ||
نویسندگان | ||
علی نوبخت* 1؛ بهزاد حسینی فرد2 | ||
1استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور تعیین تأثیرات استفاده از سبوس برنج، آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی و سلولهای خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. آزمایش با 384 قطعه مرغ تخمگذار سویههای لاین W36، در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×2×2) با دو سطح سبوس برنج (صفر و 10 درصد)، دو سطح مولتیآنزیم کمبو فیتاز (صفر و 05/0 درصد) و دو سطح پروبیوتیک پروتکسین (صفر و 005/0 درصد) در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار، از سن 65 تا 76 هفتگی انجام گرفت. سبوس برنج و پروبیوتیک بهطور معناداری عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای بیوشیمیایی خون را تحت تأثیر قرار داد (05/0>P). 10 درصد سبوس برنج باعث بهبود وزن تخممرغ، درصد تولید و تودۀ تخممرغهای تولیدی، ضریب تبدیل غذایی، شاخص رنگ زرده و HDL خون شد، اما بر مقدار خوراک مصرفی و سطوح سلولهای خون اثری نداشت (05/0> P). مولتیآنزیم تأثیرات معناداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و متابولیتهای خون مرغها نداشت (05/0> P). پروتکسین بدون اینکه تأثیر معناداری بر صفات کیفی تخممرغ و متابولیتهای خون مرغها داشته باشد، موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). سبوس برنج به همراه مولتیآنزیم و پروبیوتیک باعث بهبود عملکرد تخمگذاری، صفات کیفی تخممرغهای تولیدی و افزایش HDL خون شد، ولی بر مقدار خوراک مصرفی و متابولیتهای خون مرغها اثری نداشت (05/0> P). بهطور کلی در مرغهای تخمگذار، استفاده از 10 درصد سبوس برنج به همراه آنزیم و پروبیوتیک میتواند عملکرد، کیفیت تخممرغ و HDL خون را بهبود دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص رنگ زرده؛ ضریب تبدیل؛ عملکرد؛ متابولیتهای خون؛ مرغ تخمگذار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of using rice bran, enzyme and probiotic on performance, egg quality traits and blood metabolites in laying hens | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Nobakht1؛ Behzad Hosseini Fard2 | ||
1Assistant Professor, Islamic Azad University-Maragheh Branch, Iran | ||
2Former M. Sc. Student, Islamic Azad University-Maragheh Branch, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to evaluate the effects of using rice bran, combo multi-enzyme and probiotic (protexin) in diet on performance, egg traits, biochemical parameters and blood cells of commercial laying hens. This experiment carried out using 384 Hi-line (W36) laying hens in a completely randomized design as factorial (2×2×2) arrangement with two levels of rice bran (0 and 10%), two levels of combo multi-enzyme (0 and 0.05%) and two levels of protexin (0 and 0.005%) in 8 treatments, 4 replicates and 12 birds per replicate for 12 weeks (65-76 weeks). Using 10% rice bran in diets improved the egg weight, egg production percentage and egg mass, feed conversion ratio, egg yolk color index and blood HDL of laying hens (P<0.05), whereas did not have any significant effects on the amounts of feed intake and immune cells (P>0.05). Combo multi-enzyme in diets did not have any significant effects on performance, egg quality traits and blood parameters of laying hens (P>0.05). Using protexin in laying hens diets without having any significant effects on egg quality traits and blood parameters (P>0.05), improved the feed conversion ratio (P<0.05). In using rice bran with combo multi-enzyme and protexin, performance, egg traits and blood HDL improved (P<0.05), whereas did have any significant effects on the amounts of feed intake and immune cells (P>0.05). The overall results indicated that in laying using 10% rice bran with 0.05% of combo multi-enzyme and 0.005% of probiotic can improve the performance, egg traits and blood HDL. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blood metabolites, egg quality traits, laying hens, performance, rice bran | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,071 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,820 |