
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,539 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,869,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,909,796 |
پایش سینتیک خشک کردن لایۀ نازک ریواس طی فرآیند آبگیری فراصوت-اسمز | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 6، دوره 46، شماره 3، مهر 1394، صفحه 255-263 اصل مقاله (1.18 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.56866 | ||
نویسندگان | ||
سهیل بشری* 1؛ حمید توکلی پور2؛ محسن مختاریان3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
3مربی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تأثیر پیشفرایند اسمزـفراصوت در شرایط گوناگون روی پارامترهای سینتیکی خشککردن ریواس بررسی شد. قبل از فرایند خشککردن، نمونههای ریواس در معرض پیشتیمار فراصوت-اسمز قرار گرفتند و سپس توسط آون جابهجایی هوای داغ مجهز به فن گردش هوا خشک شدند. نتایج نشان داد که بهکارگیری روش پیشفرایند اسمز با محلول ساکارز 40درصد و زمان فراصوت 30 دقیقه توانست روند خشککردن را به بیشینۀ مقدار خود برساند. پس از بهینهسازی و تعیین بهترین پیشتیمار، رفتار خشککردن ریواس در شرایط بهینه توسط 10 مدل تجربی شامل سهمیوار، میلی و کوکوک، سیلوا و اِلی، پلگ، و غیره برازش شد. نتایج مدلسازی نشان داد که مدل میلی و کوکوک بهدلیل بالاترین R2 و کمترین χ2 و RMSE بهعنوان بهترین مدل برای پیشبینی منحنی خشککردن ریواس انتخاب شدند. مقادیر این شاخصها به ترتیب 9957/0، 0032/0، و 0256/0 تعیین شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبگیری اسمزی؛ امواج فراصوت؛ خشککردن؛ ریواس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Monitoring the thin layer drying kinetics of rhubarb during ultrasound-osmotic dehydration process | ||
نویسندگان [English] | ||
Soheyl Bashari1؛ Hamid Tavakolipour2؛ Mohsen Mokhtarian3 | ||
1Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran | ||
2Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran | ||
3Young Researchers and Elite Club, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the effect of ultrasound-osmotic dehydration process in different conditions on the drying kinetics parameters of rhubarb was investigated. Before dying process, rhubarb samples were placed in contact of ultrasound-osmotic pretreatment and then dried by convection hot air dryer equipped with circulated fan. The results showed that using osmotic pretreatment at 40% sucrose solution along with 30 min sonication could the drying rate to reach maximum. After optimization and determination the best pretreatment for final drying, drying behavior of rhubarb in optimal conditions by ten empirical models such as Parabolic, Midli-kucuk, Silva et alii, Peleg and suchlike was fitted. The modelling results showed that, Midli-kucuk model due to the highest R2 and the lowest χ2 and RMSE were selected as goodness model to predict drying curve of rhubarb. The values of these parameters were estimated equal to 0.9957, 0.0032 and 0.0256, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Drying, osmotic dehydration, Rhubarb, Ultrasound waves | ||
مراجع | ||
Abaspour Kalan, Y. & Nikbakht, M. (2013). Modeling of thin layer drying of seedless white grapes. Journal of Agricultural, 36(1), 23-33. (In Farsi)
Anonymous. Institute of standards and industrial research of Iran (ISIRI number, 5609). (1371). Friuts, Vegetables and
derived
Cao, H. & Du, W. H. (2006). Optimization of Osmotic Dehydration of Kiwifruit. Drying Technology: An International Journal, Volume, Issue 1.
Doymaz, I. (2010). Effect of citric acid and blanching pre-treatments on drying and rehydration of Amasya red apples. Journal of food and bioproducts processing, 88, 124-132.
Fernandes, F. A. N., Gallao, M. I. & Rodrigues, S. (2009). Effect of osmosis and ultrasound on pineapple cell tissue
structure during dehydration. Journal of Food Engineering, 90, 186-190.
Products Determination OF Ascorbic Acid (Vitamin C). (In Farsi)
Konopacka, D., Jesonkowska, K., Klewicki, R. & Bonazz, C. (2009). The effect of different osmotic agents on the
sensory perception of osmo-treated dried fruit. Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 80-84.
Mokhtarian, M., Shafafi. Zenoozian, M., Armin, M. & Koushki, F. (2012). Application of ultrasound-osmotic hybrid
method to increase the mass transfer in daikon texture. Journal of Food Science and Technology, 4(1), 23-35.
(In Farsi)
Mokhtarian, M. & Koushki, F. (2012). Application of artificial neural network to moisture ratio anticipation and
investigation of sense and nutrition properties of tomato during dried. Journal of Food Science and Technology,
4(3), 55-66. (In Farsi)
Mokhtarian, M. (2011). Application intelligent tool of artificial neural networks for mass transfer kinetics modeling the
ultrasound-osmotic dehydration of zucchini. B.Sc Thesis, Islamic Azad University, Sabzevar branch. (In Farsi)
Noguera, J. & Oliveira. F. (2010). Ultrasound assisted osmotic dehydration of strawberries: effect of pretreatment time
and ultrasonic frequency. Published in drying technology. Volume 28: page 294-303.
Ozturk, M. (2006). Antioxidant activity of stem and root extracts of Rhubarb (Rheum ribes): An edible medicinal plant,
Food Chemistry, 103(2), 623-63.
Rastogi, N. K., Raghavarao, K. S. M. S. & Niranjan, K. (2005). Developments in osmotic dehydration. Emerging
technologies for food processing, 232-237.
Shahidi, F. (2011). Investigation of effect the osmotic and ultrasound pretreatments on the some quality properties of
dried banana by hot air method. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 7(4), 272-263. (In Farsi)
Sharifi, A. & Tavakolipour, H. (2011). Determined of effectiveness parameters of rhubarb during hot air drying and
investigation of the possibility of the powder preparation. Journal of Food Science and Technology, 3(2), 59-67.
(In Farsi)
Silva, W. P., Silva, C. M. D. P. S., Sousa, J. A. R. & Farias, V. S. O. (2012). Empirical and diffusion models to describe
water transport into chickpea (Cicer arietinum L.). International Journal of Food Science and Technology,
Spiazzi, E. & Mascheroni, R. (1997). Mass transfer model for osmotic dehydration of fruits and vegetables. I.
Development of the simulation model. Journal of Food Engineering, 34, 387-410.
Taheri, G. H. (2008). Rhubarb. Center of agricultural trade of Iran. No. 2. (In Farsi)
Tavakolipour, H. (2009). Principals of drying of food materials and agricultural products. 2nd Edition. (In Farsi)
Torregiani, D. & Bertolo, G. (2001). Osmotic pre-treatment in fruit processing: Chemical, physical and structural effect.
Journal of Food Engineering, 49, 247-253.
Vahideh, R. R., N, Narendra, J. & Gabriel, F. (2008). Effect of osmotic pre dehydration on drying characteristics of
banana Fruits. Journal of Food Technology, 28(2), 269-273.
Zhu, J. F., Liu, J. Z., Wu, J. H., Cheng, J., Zhou, J. H. & Cen, K. F. (2015). Thin-layer drying characteristics and
modeling of Ximeng lignite under microwave irradiation. Fuel Processing Technology, 130, 62-70.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,909 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 956 |