تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,750 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,942 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه ورا بر عمر پس از برداشت و ویژگی آنتی اکسیدانی انگور قزلازوم | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 15، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 677-685 اصل مقاله (462.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.56915 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری1؛ لیلا احدی* 2؛ سجاد ریایی3 | ||
1استادیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3دانشجویان سابق کارشناسی ارشد، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
امروزه، به دلیل تأثیرات زیانبار مواد شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست، استفاده از این مواد با محدودیتهایی روبهروست. ازاینرو، یافتن مواد سالم برای استفاده در فناوری پس از برداشت میوهها و سبزیها ضروری است. در این پژوهش، تأثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک (0، 1، 2 میلیمولار) به همراه ژل آلوئهورا در غلظتهای 0، 25 درصد و 33 درصد بر عمر پس از برداشت میوۀ انگور رقم قزلازوم در دمای 5/0±0درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 45 و 90 روز در آزمایشگاه دانشگاه ارومیه در مهرماه 1390 بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایۀ طرح کاملاً تصادفی و در 6 تکرار انجام شد که هر تکرار محتوی 500 گرم انگور بود. ویژگیهای کیفی میوه شامل pH آب میوه، اسید قابل تیتراسیون، ویتامین ث، فعالیت آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیم کاتالاز و درصد کاهش وزن بررسی شد. اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار و ژل آلوئهورا 33 درصد به طور معناداری سبب حفظ فعالیت آنتیاکسیدانی و آنزیم کاتالاز میوه شدند و تأثیر معناداری بر مقدار اسیدهای آلی، ویتامین ث، درصد کاهش وزن و pH آبمیوه داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم کاتالاز؛ انبارمانی؛ پوشش خوراکی؛ خصوصیات کیفی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of postharvest salicylic acid and Aloe vera gel on postharvest storage and antioxidant properties of Table Grape (cv.Gizel uzum) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammadreza Asghari1؛ Leila Ahadi2؛ Sajjad Riaie3 | ||
1Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran | ||
2Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran | ||
3Former M.Sc. Student, Faculty of Agriculture, Urmia University, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Because of the harmful effects of the chemicals on human health and environment, the use of these compounds is recently restricted and it is necessary to use the safe compounds in postharvest technology of fruits and vegetables. In this study, the effect of salicylic acid (SA; at concentrations of 0, 1, and 2 mMol L-1) and Aloe vera gel (at concentrations of 25 and 33 %1) application on postharvest life and quality of grape cv. Gizel uzum was studied during storage at 0±0.5C with 90-95% RH for 45 and 90 days in Urmia university lab during October 2011. Experiment was based on completely randomized design with six replications fruit and each replicate contained fresh grapes. Quality characteristics, including pH, total acidity, vitamin c, antioxidant property, catalase activity, and percent weight loss were evaluated. Treatments of 33% Aloe vera gel and 2 mM salicylic acid could significantly maintain antioxidant activity by increasing catalase activity and had significant effect on organic acids, and vitamin c level, percentage of weight loss and the amount of fruit juice pH. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
catalase enzyme, Edible coating, Quality attributes, storage | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,343 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,319 |