تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,710 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,844 |
شناسایی، اهلیکردن و مقایسۀ عملکرد نژاد بومی قارچ صدفی (Pleurotus spp) با نژاد تجاری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 16، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 687-692 اصل مقاله (355.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.56916 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه رئیسی1؛ غلام علی پیوست2؛ معظم حسن پور اصیل2؛ جمال علی الفتی* 3؛ سید اکبر خداپرست4 | ||
1کارشناس ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان | ||
2استاد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان | ||
4دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش ابتدا دو نژاد قارچ صدفی که از نظر صفات ظاهری تفاوت نشان میدادند از جنگلهای گیلان جمعآوری و سپس در محیط کشت MEA کاشته شدند. پس از تکمیل رشد میسیلیوم در ظروف کشت، اسپان قارچ تهیه و کشت قارچ در بستر کاه برنج انجام شد. درنهایت پس از برداشت محصول، شناسایی گونههای وحشی با استفاده از روش PCR و روشهای میکرو و ماکروسکوپی صورت گرفت. بر این اساس گونههای شناساییشده شامل Pleurotus ostreatus و Pleurotus pulmonariusبودند. نتایج این پژوهش نشان داد که کوتاهترین زمان تشکیل پینهد مربوط به نژاد تجاری فلوریدا (8/14روز) و بیشترین میزان پروتئین (24/26 درصد) و نیتروژن (77/9 درصد) مربوط به نژاد استراتوس بود. در سایر صفات اندازهگیری شده تفاوت معناداری بین نژادهای مختلف وجود نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
قارچ صدفی؛ کشت بافت؛ PCR؛ Pleurotus ostreatus؛ Pleurotus pulmonarius | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Identification, domestication and yield of local Pleurotus species in comparison with commercial oyster mushroom | ||
نویسندگان [English] | ||
Fatemeh Raeisi1؛ Gholamali Peyvast2؛ Moazam Hassanpour Asil2؛ Jamal Ali Olfati3؛ Seyed Akbar Khodaparast4 | ||
1Former M.Sc. Student, Horticultural Department, University of Guilan, Iran | ||
2Professor, Horticultural Department, University of Guilan, Iran | ||
3Assistant Professor, Horticultural Department, University of Guilan, Iran | ||
4Associate Professor, Department of Plant Protection, University of Guilan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In present study two species of Pleurotus with different morphological characteristics were collected from Guilan forest and then cultured on MEA medium. Spawn was prepared on wheat grains and finally all strains were cultivated on rice straw. Identification of species was performed by PCR, microscopic and macroscopic characters. Results revealed that our local strains are known as Pleurotus ostreatus and Pleurotus pulmonarius. Minimum days required for pinhead formation were observed in P. florida (14.8 days). The highest protein and nitrogen content was found in P. florida (26.24 and 9.77%). In other characteristics, there were no any significant differences between strains. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
oyster mushroom, PCR, Pleurotus ostreatus, Pleurotus pulmonarius, Tissue culture | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,935 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 883 |