تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,005 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,103 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,754,668 |
تأثیر اسانس رازک بر عملکرد تولیدی، پایداری اکسیداتیو گوشت و جمعیت میکروبی ایلئوم در جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 501-512 اصل مقاله (692.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.57869 | ||
نویسندگان | ||
میثم تمیزی جونقانی1؛ شکوفه غضنفری* 2؛ علیرضا آقاشاهی3؛ سید داوود شریفی4؛ سید عبدالله حسینی5 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران | ||
3دانشیار، بخش پژوهشهای تغذیه دام و طیور، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج - ایران | ||
4دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران | ||
5استادیار، بخش تغذیه و فیزیولوژی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج - ایران | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسانس رازک به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک و آنتیاکسیدان بر عملکرد تولیدی، پایداری لیپیدها در گوشت و جمعیت میکروبی ایلئوم در جوجههای گوشتی، آزمایشی با استفاده از 625 قطعه جوجه یک روزه سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک، 100 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین و 150 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک پروتکسینو شاهد) و پنج تکرار و هر تکرار 25 قطعه جوجه از سن 1 تا 42روزگی انجام شد. در کل دوره، پرندگانی که از جیره حاوی400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک و یا آنتیبیوتیک مصرف کردند، در مقایسه با پرندگان دریافتکننده 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک، مصرف خوراک بیشتری داشتند (05/0P<). بهترین شاخص تولید مربوط به مرغهای تغذیه شده با 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک و پروبیوتیک در مقایسه با مرغهای تغذیه شده با 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک بودند (05/0P<). افزودن اسانس رازک به جیره در سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم باعث کاهش معنیدار غلظت مالوندیآلدئید در گوشت ران در مقایسه با تیمارهای شاهد، آنتیبیوتیک و پروبیوتیک شد (01/0P<). مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی اسانس رازک (400 میلیگرم در کیلوگرم) جمعیت لاکتوباسیل بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها داشتند (05/0P<). بنابراین، افزودن اسانس رازک به میزان 200 میلیگرم در کیلوگرم جیره موجب بهبود شاخص تولیدی و سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم جیره اسانس رازک باعث بهبود جمعیت میکروبی ایلئوم و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی بیوتیک؛ اسانس رازک؛ پایداری لیپیدهای گوشت؛ مرغ گوشتی؛ ایلئوم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Humulus lupulus essential oils on productive performance, meat oxidative stability and ileum microbial population in broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Meisam Tamizi Jooneghani1؛ Shokoufe Ghazanfari2؛ Alireza Aghashahi3؛ Seyed Davood Sharifi4؛ Seyyed Abdollah Hosseini5 | ||
1MSc. Student, Department of Animal and Poultry Sciences, College of Aburaihan, University of Tehran. Pakdasht - Iran | ||
2Assistant Professor,Department of Animal and Poultry Sciences, University of Tehran, Aburaihan campus, Pakdasht, - Iran | ||
3Associate Professor, Department of Animal Nutrition, Animal Science Research Institute, Karaj - Iran | ||
4Associate Professor, Department of Animal and Poultry Sciences, University of Tehran, Aburaihan campus, Pakdasht - Iran | ||
5Assistant Professor, Animal Physiology and Nutrition Branch, Animal Science Research Institue, Karaj - Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was carried out to investigate the effects of Humulus lupulus essential oils as an alternative to antibiotic and antioxidant on productive performance, lipids stability of meat and ileum microbial population in broiler chickens during days 1 to 42 of age. A total of 625 day-old Arian broiler chicks were used in a completely randomized design with five treatments (200 and 400 mg/kg Humulus lupulusessential oils, 100 mg/kg antibiotic avilamycin, 150 mg/kg protexin probiotic and control) and five replicates of 25 birds each. Broilers that were fed dietary Humulus lupulus oil at level of 400 mg/kg and antibiotic revealed higher feed intake than broilers fed dietary Humulus lupulusoil at level of 200 mg/kg (P<0.05). Dietary Humulus lupulus oil at level of 200 mg/kg and probiotic had best production index compared with Humulus lupulus oil at level of 400 mg/kg treatment (P<0.05). The Humulus lupulus oils (200 and 400 mg/kg) treatments showed lower thigh muscles malondialdehyde concentration compared with antibiotic and probiotic treatments as well as control group (P<0.01). Broilers were fed dietary 400 mg/kg Humulus lupulus oil had highest lactobacillus count of the ileum compared with other treatments (P<0.05). Dietary Humulus lupulus oil at level of 200 mg/kg improved broiler productive performance, however improvement of ileum microbial population and meat quality were observed when 400 mg/kg dietary Humulus lupulus oil was applied. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotic, Humulus lupulus essential oil, meat lipids stability, Broiler Chicken, ileum | ||
مراجع | ||
1 . شیشه گر ر، رضایی ع، بیگلو ا ع، هدایتی م ج ز، احمدیزاده چ، فائقی س ا و عبدی ا م (1391) مطالعه اثرات تسکینی و پیش بیهوشی سه دسته فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره رازک (Humulus lupulus) در مقایسه با دیازپام در موش صحرایی. مجله دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. 6(1): 21-27. 2 . محمدی ز، غضنفری شو ادیب مرادی م (1393) اثرات اسانس میخک بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی. دامپزشکی پژوهش و سازندگی. 102: 67-76. 3 . مصدق ر، سالاری س، ساری م، محمدآبادی ط و تقیزاده م (1392) مقایسه اثر افزودن اسانس گیاه دارویی بومی مرو تلخ (Salvia mirzayanii) با آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر عملکرد، متابولیتهای خون و برخی از فراسنجههای ایمنی جوجههای گوشتی. پژوهشهای علوم دامی ایران. 5(1): 28-21. 4 . نظری م، حسینی س ع، لطفالهیان ه و زارعی ا (1392) اثر اسانس لیمو و پروبیوتیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی. دانش و پژوهش علوم دامی. 13: 69-82.
5 . Botsoglou NA, Fletouris DJ, Papageorgiou GE, Vassilopoulos VN, Mantis AJ and Trakatellis AG(1994) A rapid, sensitive, and specific thiobarbituric acid method for measuring lipid peroxidation in animal tissues, food, and feedstuff samples. Journal of Agriculture Food Chemistry. 42: 1931-1937. 6 . Burt S (2004) Essential oil: their antibacterial properties and potential applications in food-a review. International Journal of Food Microbiology. 94: 223-253. 7 . Castellini C, Mugnai C and Dal Bosco A (2002) Effect of organic production system on broiler carcass and meat quality. Meat Science. 60(3): 219-225. 8 . Ceylan N, Ciftci I and Ildiz Fand Sogut A (2003) Etlik pilic rasyonlarina enzim, buyutme faktoru, robiyotik ve organik asit ilavesinin besi performansi ve bagirsak mikroflorasina etkileri. A.U. Tarim Bilimleri Dergisi. 9: 320-326. 9 . Cornelison JM, Yan F, Watkins SE, Lloyd Rigby, Segal JB and Waldroup PW (2006) Evaluation of Hops (Humulus iupulus) as an Antimicrobial in Broiler Diets. International Journal of Poultry Science. 5(2): 134-136. 10 . Durape NM (2007) Phytochemicals improve semen quality and fertility. World Poultry. 23: 18-20. 11 . Engberg RM, Hedemann MS, Jensen BB and Lesser TD (2000) Effect of zinc bacitracin and salinomycin on intestinal microflora and performance of broilers. Poultry Science. 79: 1311-1319. 12 . Ertas ON, Guler T, Ciftci M, Dalkilic B and Simsek G (2005) The effect of an essential oil mix derived from oregano, clove and anise on broiler performance. International Journal of PoultrySciences. 4: 879-884. 13 . Herandez F, Madrir J and Garcia V (2004) Influence of two plants extracts on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Journal of Poultry Science. 83: 169-174. 14 . Johnson Erica A and Haas Gerhard J (2001) Antimicrobial activity of hopes extract against clostridium botulinum, clostridium difficle and helicobacter pylori. Journal of Applied Bacteriology. Pp. 265-271. 15 . Marcelina N and Setzer WN (2011) Volatile components of aroma hops (Humulus lupulus L.) commonly used in beer brewing. Journal of Brewing and Distilling. 2: 16-22. 16 . Merrily A, kuhu DW, Ara D and Ara HDM (2000) Herbal therapy andsupplements: ascientific andtraditional approach. Lippincott Williams and Wilkins. Medical - 430 pages. 17 . Monino I, Martinez C, Sotomayor JA, Lafuente A and Jordan MJ (2008) Polyphenolic transmission to Segureno lamb meat from ewes’ diet supplemented with the distillate from rosemary (Rosmarinus officinalis) leaves. Journal Agriculture Food Chemistry. 56: 3363-3367. 18 . Nielsen H-JS andMolina DP (1999)Antioxodative effect of hop extract in a meat model. In: Proceedings of 45th International Congress of Meat Science and Technology. Pp. 456-457. 19 . SAS (2005) SAS User′s guideStatistics. Version 8. SAS Inst. Inc., Cary, NC, USA. 20 . Tillman GE, Haas GJ, Wise MG, Oakley B, Smith MA and Siragusa GR (2011) Chicken intestine microbiota following the administration of lupulone: A hops-based antimicrobial. FEMS Microbiology Ecology. 77: 395-403. 21 . Zhang KY, Yan F, Keen CA and Waldroup PW(2005) Evaluation ofmicroencapsulated essential oils and organic acids in diets of broiler chickens. International Journal of Poultry Science. 4(9): 612-619.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,772 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 801 |