
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,533 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,861,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,904,861 |
تأثیر هرس تابستانه و محلولپاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ کیوی (Actinidia deliciosa cv.Hayward) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 7، دوره 47، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 71-79 اصل مقاله (783.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2016.58213 | ||
نویسندگان | ||
زینب محسنی* 1؛ حسین صادقی2؛ مجتبی محمودی3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
2استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
3استادیار پژوهش مرکزتحقیقات علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
هماکنون یکی از راههای افزایش سفتی بافت میوه، مصرف کلسیم روی میوههای کیوی پیش از برداشت است. چگونگی برداشت، ترابری و نگهداری کیوی در ایران مناسب نیست و ضایعات حاصله در اثر کاربرد روشهای سنتی و بیدقتی در امر برداشت تا عرضه به مصرفکننده بسیار زیاد است. لذا این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف هرس تابستانه و کلرید کلسیم بر ویژگیهای کمی و کیفی میوۀ کیوی رقم هایوارد انجام شد. آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوک کامل تصادفی با دو عامل، هرس تابستانه در سطوح (0، 2، 4 و 8 باقی گذاشتن برگ از انتهای آخرین میوه) و کلرید کلسیم با غلظتهای (صفر و 5 /1 درصد) و درمجموع با 8 تیمار به اجرا درآمد. پس از تیمار، ویژگیهای کیفی و کمی میوههای برداشتشده شامل مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیتۀ قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA)، سفتی بافت میوه، وزن، طول، قطر، حجم و میزان کلسیم میوه ارزیابی شد. نتایج تجزیۀ واریانس دادهها نشان داد که تأثیر متقابل و جداگانه هرس تابستانه و کلرید کلسیم بر مواد جامد محلول (TSS)، سفتی، وزن و کلسیم بافت میوه معنیدار شد. مقایسۀ میانگین نشان داد که بالاترین میزان کلسیم بافت میوه (93/1 درصد) و بالاترین میزان سفتی (73/11) در تیمار اثر متقابل هرس سبک و کلرید کلسیم 5/1 درصد است. بنابراین استفادۀ توأم از هرس تابستانه و کلرید کلسیم سبب مقاومت بیشتر میوه به آسیبهای مکانیکی حین برداشت و جابجایی و ترابری آن خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازۀ شاخه؛ کلرید کلسیم؛ کلسیم بافت میوه؛ میزان سفتی بافت؛ میوۀ کیوی رقم هایوارد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Summer pruning and calcium chloride sprays affect quantitative and qualitative characteristics of kiwifruit (Actinidia deliciosa cv.Hayward) | ||
نویسندگان [English] | ||
Zeynab Mohseny1؛ Hossein Sadeghi2؛ mojtaba mahmoudi3 | ||
1student | ||
2Assistant and faculty member of University Agricultural Sciences and Natural Resources Sarei | ||
3Assistant Research of Research Center Agricultural Sciences and Natural Resources Sarei | ||
چکیده [English] | ||
Among the most important mineral nutrients Calcium is involved in determining fruit quality. There is one approad to increase fruit firmness, how to harvest, transport and storage of kiwifruit in Iran is not appropriate and resulting damages caused by careless use of traditional methods in the field to offer to the consumer is very high. How harvest, transport and storage of kiwifruit, in Iran, it is inappropriate and resulting damages caused by the careless use of traditional methods that have been cropping up a lot of supply to the consumer. Thus, the present study was to investigate the effect of different levels, summer pruning and calcium on quantitative and qualitative characteristics kiwifruit variety Hayward was done The experiment based on a factorial, randomized complete block design with two factors, the summer pruning levels (0, 2, 4 and 8 leaf, of the last fruit) and calcium chloride concentrations (0, 5/1 percent), and a total of 8 treatments carried out. After treatment, the qualitative and quantitative properties of harvested fruits contain soluble solids (TSS), acidity (TA), fruit firmness, fruit weight, length, diameter, volume and fruit tissue calcium was evaluated. Results of data analysis showed that interactions and separate summer pruning and calcium chloride on soluble solids (TSS), fruit firmness, fruit weight, fruit tissue calcium was significant. Average data showed that the highest amount of calcium in the fruit tissue (1/93%) and the highest firmness (11/73) in the treatment of the interaction of light pruning and calcium chloride 1/5 percent isTherefore, the combination of summer pruning and calcium chloride to kiwifruit variety Hayward Resulting in greater resistance to mechanical damage during harvest and transport the fruit will be ware. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Actinidia deliciosa (Hayeard), Calcium Chloride, firmness, fruit tissue calcium, shoot size | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,240 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 831 |