تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,367 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,873 |
بررسی اثر جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند با و بدون دانه برشته کانولا بر عملکرد، هیستومورفومتری و فراسنجههای تخمیری روده کوچک برههای پرواری | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 19، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 99-115 اصل مقاله (1010.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58510 | ||
نویسندگان | ||
صادق اسدالهی* 1؛ محسن ساری2؛ نعیم عرفانی مجد3؛ مرتضی چاجی4؛ مرتضی مموئئ4 | ||
1کارشناس | ||
2هیات علمی | ||
3هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
4هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
تأثیر جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند با و بدون دانه برشته کانولا بر ریختشناختی، الگوی اسیدهای چرب فرار و pH روده کوچک با استفاده از 24 رأس بره نر عربی با میانگین وزن زنده 5/2± 7/23 کیلوگرم در یک طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، عامل کربوهیدرات (جو یا تفاله چغندرقند) و عامل دانه برشته کانولا (با و بدون دانه برشته کانولا) به مدت 84 روز بررسی شد. جایگزینی بخشی از جو با تفاله چغندرقند موجب افزایش میانگین وزن روزانه شد (05/0>P). در برههایی که بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند جایگزین شده بود، ضخامت ماهیچه، عمق کریپت و غدد برونر در دوازدهه و ارتفاع کرک، تعداد کرک، طبقه عضلانی، ضخامت بافت پوششی، عمق کریپت و نسبت ارتفاع کرک به عمق کریپت در ژژنوم و ارتفاع کرک و ضخامت طبقه عضلانی در ایلئوم افزایش یافت (05/0>P). افزایش وزن روزانه، تعداد غدد برونر، شمار کرکها و ضخامت اپیتلیوم برههای تغذیه شده با جیرههای حاوی دانه برشته کانولا، بیشتر بود (05/0>P). جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند و افزودن دانه برشته کانولا غلظت کل و غلظت هر کدام از اسیدهای چرب فرار را به صورت مجزا و همچنین pH مایع هضمی دوازدهه و ژژنوم را افزایش داد (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، جایگزینی دانه جو با تفاله چغندرقند و افزودن منبع چربی در جیرههای با کنسانتره بالا به علت تغییر در تراکم اسیدهای چرب فرار و pH مایع هضمی روده کوچک با توسعه ریختشناسی بافت روده کوچک، عملکرد برهها را بهبود می بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب فرار روده کوچک؛ بره پرواری؛ ریخت شناسی؛ منبع چربی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of partial replacement of barley seed with sugar beet pulp and addition of roasted canola seed on performance, the histomorphology and, fermentation parameters of the small intestine in fattening lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
sadegh asadollahi1؛ | ||
چکیده [English] | ||
The effect of partial replacement of barley with sugar beet pulp (SBP) with and without roasted canola seeds (RCS) on the performance, morphology, VFA and digesta pH in the small intestine of finishing lambs was investigated. In this study 24 Arbia male lambs with average body weight of 23.7±2.5 kg were used in a 2 × 2 factorial experiment over 84 days. Treatments were carbohydrate factor (barley or SBP) and roasted canola seed (with and without RCS). Partial replacement of barley with SBP significantly increased average daily gain (P < 0.05). Partial replacement of barley grain with SBP increased thickness of muscle, crypt depth and Brunner’s glands in duodenum and villus height, villous width, villus number, thickness of the epithelium, thickness of muscle, crypt depth and villous height to crypt depth in jejunum and villus height and thickness of muscle in ileum (p<0.05). Feeding lambs with diets containing RCS significantly increased Brunner’s glands,villus number and the thickness of the epithelium (P<0.05). Partial replacement of barely by SBP and adding RCS to diet increased significantly concentration individual VFA, total VFA and digesta pH in duodenum and jejunum. Based on the results, the performance of lambs improved as a result of partial replacement of barley with SBP and addition RCS to diets with high concentrate due to changes in the density of volatile fatty acids, digestive fluid pH of the small intestine and the development of the small intestine tissue morphology. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Fattening lambs, Fat sours, Morphology, Volatile Fatty Acids small intestine | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,485 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 388 |