![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,101 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,721 |
تأثیرات استفاده از پروبیوتیک تجاری بر عملکرد تولید، فراسنجههای پلاسما و صفات لاشه بزغالههای مرخز | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 18، شماره 4، دی 1395، صفحه 761-773 اصل مقاله (580.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58650 | ||
نویسندگان | ||
رضا ناصری هرسینی1؛ فرخ کفیل زاده* 2 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
2دانشگاه رازی، تخصص: تغذیه دام | ||
چکیده | ||
اثر خوراندن پروبیوتیک تجاری (پریمالاک) بر عملکرد و صفات لاشه بزغالههای مرخز با استفاده از 16 رأس بزغاله نر نژاد مرخز (سن سه ماه و وزن 6/1 ± 2/13 کیلوگرم) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار و 8 تکرار، به مدت 119 روز مورد بررسی قرار گرفت. در طول دوره آزمایش میزان خوراک مصرفی هر بزغاله به صورت روزانه و افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت ماهیانه محاسبه و ثبت شدند. به منظور تعیین غلظت برخی فراسنجههای خونی، در 3 دوره با بازههای زمانی برابر از ورید وداج بزغالهها خونگیری به عمل آمد و در انتهای دوره پروار بزغالهها به منظور بررسی ویژگیهای لاشه کشتار شدند. خوراندن پروبیوتیک تأثیری بر فراسنجههای عملکردی بزغالهها شامل وزن زنده نهایی، میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک نداشت. به استثنای غلظت کراتینین پلاسما که در تیمار حاوی پروبیوتیک مقدار کمتری را به خود اختصاص داد (05/0P<)، غلظت دیگر فراسنجههای خونی تحت تأثیر خوراندن پروبیوتیک قرار نگرفت. فراسنجههای ارزیابی شده در تفکیک لاشه شامل اوزان بدن، لاشه، دستگاه گوارش، کبد، قلب، بافتهای چربی، قطعات گردن، کمر، سینه و ران و نیز سطح مقطع عضله راسته فاقد اختلاف معنیدار در بین تیمارهای آزمایشی بوده و تنها در رابطه با ضخامت چربی زیرپوستی و وزن کتف تفاوت معنیداری در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده شد (05/0P<). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از این پروبیوتیک در جیره بزغالههای سالم و در حال رشد تأثیری بر عملکرد و غالب صفات لاشه ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
بزغالههای مرخز؛ پروبیوتیک؛ عملکرد تولید؛ فراسنجههای پلاسما؛ صفات لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of a commercial probiotic supplement on performance, plasma metabolites and carcass characteristics in Morkhoz goat kids | ||
نویسندگان [English] | ||
Reza Naseri Harsini1؛ Farokh Kafilzadeh2 | ||
1PhD student; Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, Razi University | ||
چکیده [English] | ||
Effects of feeding a commercial probiotic (primalac) on performance and carcass characteristics of Morkhoz goat kids were studied using 16 male kids (13.2 ± 1.6 kg body weight, 3 months old) based on a completely randomized design (2 treatments and 8 replicates). For this purpose kids were fed for 119 days. The amount of feed consumption was recorded daily and body weight gain and feed conversion ratio were recorded and calculated monthly. Blood samples were collected from jugular vein three times during the experimental period, in equal intervals. At the end of the experimental period animals from each treatment were slaughtered to determine the carcass characteristics. Feeding probiotic did not affect performance parameters including the final live body weight, average feed intake, average daily gain, and feed conversion ratio. With the exception of creatinine concentration, which was lower (P<0.05) in probiotic consuming animals, plasma concentration of other metabolites did not affect by the probiotic consumption. Carcass characteristics measured in this study including weights of live body, carcasss, gastrointestinal tract, liver, heart and internal adipose tissues, weights of neck, rib, loin and long leg cuts and rib eye area did not affect by the treatments and only back fat thickness and shoulder weight were affected (P<0.05). In conclusion, it seems that the probiotic used in this experiment had no effect on performance and carcass chararcteristics of healthy, growing Morkhoz goat kids. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
carcass characteristics, Probiotic, Morkhoz kids, performance, Plasma metabolites | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,280 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 359 |