تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,999 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,179 |
تأثیر عصاره اتانولی و استنی ریشه شیرین بیان بر فراسنجههای تخمیر، متان و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه بز | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 18، شماره 4، دی 1395، صفحه 729-740 اصل مقاله (739.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58896 | ||
نویسندگان | ||
محمد ابراهیم نوریان سرور* 1؛ علی خضریان2؛ محمد مهدی معینی3 | ||
1دانشگاه رازی دانشکده کشاورزی گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه دام/ گیاهان دارویی/ اکوسیستم شکمبه/ صفات رشد/ روشهای آزمایشگاهی/ آزمون گاز/ پارامترهای بیوشیمیایی خون/ صفات لاشه/ کاربرد و تاثیر مواد معدنی/ گوسفند | ||
2دانشجوی دکتری دامپزشکی گروه دامپزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
3عضو هیات علمی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
چکیده | ||
تاثیر شش سطح (صفر، 50، 100، 200، 300 و 500 میکرولیتر) عصاره اتانولی و استنی ریشه شیرینبیان بر فرایند تولید گاز متان، تخمیر شکمبه وجمعیت پروتوزوآیی بز مرخز به روش برونتنی بررسی شد. آزمون تولید گاز با جیره پایه یونجه برای هر تیمار در پنج تکرار و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی انجام شد. فراسنجههای تخمیر، متان، ضریب تفکیک پذیری(PF) و اسیدهای چرب فرار کل اندازهگیری شد. عصارهها در تمام سطوح (01/0˂ P) تولید گاز 24 ساعت را افزایش داد. عصاره اتانولی شیرین بیان تولید گاز متان را کاهش (05/0˂P) ولی عصاره استنی آن، در سطوح 300 و 500 میکرولیتر تولید گاز متان را افزایش (01/0˂P) داد. ماده آلی تجزیه شده تحت تاثیر هر دو نوع عصاره بهبود(001/0=P) یافت. عصاره اتانولی شیرن بیان تولید آمونیاک را کاهش (01/0˂P) داد. ضریب بخشپذیری و تولید توده میکروبی در حضور هر دو عصاره اتانولی و استنی کاهش (01/0˂P) ولی اسیدهای چرب فرار و انرژی قابل متابولیسم در تمام سطوح هر دو نوع عصاره نسبت به شاهد افزایش (01/0˂P) یافت. به جزء دیپلودینیانه، سایر پروتوزوآها و جمعیت کل در اثر دو نوع عصاره کاهش یافتند (05/0˂P). بر اساس نتایج حاصل، عصاره اتانولی و استنی شیرین بیان ضمن بهبودقابلیت هضم، تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوآیی را در شکمبه بز کاهش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
بز؛ پروتوزوآ؛ تخمیر؛ عصاره؛ فراسنجه؛ متان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of ethanol and acetone extracts of Glycyrrhiza glabra root on ruminal fermentation parameters, methane production and goat protozoa population | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Ebrahim Nooriyan Soroor1؛ Mohammad Ebarhim Nooriyan Soroor2؛ Mohammad Mahdi Moeini3 | ||
1Razi University Agriculture Faculty Animal Science Dep | ||
2Veterinary student Veterinary Department Razi University | ||
3Science Staff Animal Science Department Razi University | ||
چکیده [English] | ||
Effects of ethanol and acetone extracts of Glycyrrhiza glabra at six levels (0, 50, 100, 200,300 or 500 µl) were evaluated on gas production process, ruminal fermentation and protozoa population in Markhoz goat. The gas production was conducted by alfalfa substrate using compiled randomized design with five replications in each treatment. The fermentation parameters, methane, partitioning factor (PF) and volatile fatty acids (VFA) were recorded. The gas production in 24 h was increased in all levels of both extracts (P˂0.01). The methane production decreased in ethanol extract (P˂ 0.05) however, it was increased by acetone extract at level of 300 and 500 µl (P˂0.01). The organic matter degradability was improved by addition of both extracts (P˂0.01). The Ammonia was declined by ethanol extract (P˂ 0.01). The PF and microbial mass production were decreased by inclusion of both extract, however the VFA and metabolizable energy were enhanced at all levels of both extracts (P˂0.01). All subfamily (except Diplodiniinae)and total protozoa population were decreased by both extracts. It can be concluded that ethanol and acetone extracts of Glycyrrhiza glabra has the potential to improve degradability and were decreased methane production and protozoa population of goat rumen. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Extract, Fermentation Parameter, Goat, methane, Protozoa | ||
مراجع | ||
1. علومی ح و حسیبی ن (1391) بررسی محتوای متابولیتهای ثانویه ریشه گیاه شیرینبیان در برخی رویشگاههای طبیعی استان کرمان. گیاهان دارویی. 2(9): 144-137.
2. نوریان سرور م ا و روزبهان ی (1391) تأثیر عصاره گلگاوزبان بر تخمیر شکمبهای، جمعیت پروتوزوآیی و کاهش تولید گاز متان به روش برونتنی. علوم دامی ایران. 43(2): 296-287.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,389 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 444 |