تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,094,179 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,199,350 |
ارزیابی تأثیر باسیلوس سوبتیلیس و لیشنی فرمیس بر عملکرد مرغ های مادر گوشتی تلقیحشده با سالمونلا انتریتیدیس | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 4، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 193-202 اصل مقاله (667.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2016.59024 | ||
نویسندگان | ||
بابک اسفندیاری1؛ مجتبی زاغری* 2؛ شیرین هنربخش3؛ محمود شیوازاد2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران | ||
2استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز، ایران | ||
3استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش برای ارزیابی تأثیر باسیلوس سوبتیلیس و لیشنیفرمیس بر عملکرد مرغهای مادر گوشتی و سلامت دستگاه گوارش نتاج آنها انجام شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی بهصورت فاکتوریل 2×2 با استفاده از 336 قطعه مرغ مادر گوشتی (کاب 500) از سن 22 تا 32 هفتگی با چهار تیمار، هفت تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیرۀ پایه بدون ریزجاندار سلامتبخش یا زیستیار (پروبیوتیک) و بدون تلقیح سالمونلا انتریتیدیس؛ 2) جیرۀ پایه بدون زیستیار و تلقیح دهانی cfu/bird 106×1 و cfu/bird 108×1 سالمونلا انتریتیدیس در هفتههای 26 و 30؛ 3) جیرۀ پایۀ حاوی 4/0 گرم در کیلوگرم زیستیار و بدون تلقیح سالمونلا انتریتیدیس؛ 4) جیرۀ پایۀ حاوی 4/0 گرم در کیلوگرم زیستیار و تلقیح دهانی cfu/bird106×1 و cfu/bird 108×1 سالمونلا انتریتیدیس در هفتههای 26 و 30 بود. نتایج نشان داد که افزودن زیستیار موجب افزایش وزن نسبی زردۀ تخممرغ و وزن نسبی کبد شد (05/0>P). تلقیح سالمونلا انتریتیدیس، شمار فولیکولهای زرد بزرگ و فولیکولهای زرد کوچک را نسبت به گروه کنترل کاهش داد (05/0>P). بهطورکلی، کاربرد زیستیار، نتوانست عملکرد مرغهایی را که به سالمونلا آلوده شده بودند، بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
باسیلوس سوبتیلیس و لیشنی فرمیس؛ سالمونلا انتریتیدیس؛ عملکرد؛ مرغ مادر گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluating the effect of Bacillus subtilis and Licheni formis on performance of broiler breeder hens challenged with Salmonella enteritidis | ||
نویسندگان [English] | ||
Babak Esfandyari1؛ Mojtaba Zaghari2؛ Shirin Honarbakhsh3؛ Mahmood Shivazad2 | ||
1M. Sc. Student, Department of Animal Science, University College of Agriculture & Natural Recourses, University of Tehran, Karaj, Alborz, Iran | ||
2Professor, Department of Animal Science, University College of Agriculture & Natural Recourses, University of Tehran, Karaj, Alborz, Iran | ||
3Assistant Professor, Department of Animal and Poultry Science, Campus of Aburaihan, University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effect of Bacillus subtilis and Licheni formis on broiler breeder performance and gastrointestinal health of their progenies. A total of 336 broiler breeder hens (Cobb 500) from 22 to 32 weeks of age were used in a completely randomized design of 2 × 2 factorial arrangement with four treatments, each with seven replicates. Dietary treatments included: 1) basal diet without probiotic and without Salmonella enteritidis inclusion; 2) basal diet without probiotic and oral inclusion of 1×106 cfu/bird and 1×108 cfu/bird Salmonella enteritidis in 26 and 30 weeks of ege, respectively; 3) basal diet containing 0.4 gr/kg probiotic and without Salmonella enteritidis inclusion; 4) basal diet containing 0.4 gr/kg probiotic and oral inclusion of 1×106 cfu/bird and 1×108 cfu/bird Salmonella enteritidis in 26 and 30 weeks of ege, respectively. The results showed that adding probiotic was increased fractional weight of yolk and liver (P<0.05). The number of large and small yellow follicles were decreased significantly in response to the challenge with Salmonella compared with the control. The results of this study did not show any benefit of adding probiotic on performance of broiler breeder hens contaminated with Salmonella enteritidis. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacillus subtilis and Licheni formis, broiler breeder hen, performance, Salmonella Enteritidis | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,323 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,131 |