تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,479 |
تعداد مقالات | 70,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 122,991,471 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,220,953 |
تأثیر سطوح مختلف پروتئین جیره و نانویاور (نانوادجوانت) بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 14، دوره 47، شماره 3، آذر 1395، صفحه 463-471 اصل مقاله (411 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2016.59801 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه عزیز علی آبادی1؛ حسن درمانی کوهی* 2؛ مهرداد محمدی2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش به مدت 42 روز با استفاده از 240 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزۀ سویۀ راس 308، در قالب آزمون فاکتوریل 2×3 با سه سطح پروتئین (پایین، متوسط و بالا) و دو سطح نانویاور (حاوی نانویاور و بدون آن) با شش تیمار و چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب یک طرح کامل تصادفی انجام شد. اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین و رشد بر خوراک مصرفی معنیدار بود (05/0P<). در رابطه با افزایش وزن روزانه نیز تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین، رشد و کل دوره معنیدار شد (01/0P<). در مورد ضریب تبدیل خوراک هم تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین معنیدار بود (01/0P<). اثر اصلی سطح پروتئین جیره برای وزن نسبی (درصد از وزن زنده) لاشه، ران، میزان چربی حفرۀ شکمی و بورس معنیدار بود (05/0P<). از نظر عیار پادتن (تیتر آنتیبادی) علیه SRBC، در 28 روزگی اثر اصلی سطح پروتئین جیره و نانویاور بر عیار پادتن تام، IgG و IgM معنیدار بود (05/0P<). سامانة ایمنی یاختهای در پاسخ به تزریق PHA-P تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. بهعنوان نتیجهگیری کلی، جیرههای با سطوح بالای پروتئین توان بیشتری را بهمنظور بهبود عملکرد تولیدی و ایمنی جوجهها در مقایسه با جیرههای با سطوح متوسط و پایین از خود نشان دادند. افزون بر این، وجود نانویاور منجر به تحریک پاسخ ایمنی هومورال جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخ ایمنی؛ پروتئین؛ عملکرد؛ نانویاور؛ ویژگیهای لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of protein density and nano-adjuvant on performance, carcass characteristics and immune response of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Fatemeh Aziz Ali-Abadi1؛ Hassan Darmani Kuhi2؛ Mehrdad Mohammadi2 | ||
1Former M. Sc. Student, Department of Animal Science, College of Agricultural Science, University of Guilan, Rasht, Iran. P.O.Box: 58643-41889 | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, College of Agricultural Science, University of Guilan, Rasht, Iran. P.O.Box: 58643-41889 | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was conducted on 240 one-day old Ross 308 broiler chicks using a completely randomized design in a 2×3 factorial arrangement with two levels of nano-adjuvant (with and without) and three levels of dietary protein (low, medium and high) during a 42 d experimental period. The main effect of protein density on feed intake was significant during the starter and grower periods (P<0.05). With regard to body weight gain, the main effect of protein density was significant in the starter, grower and whole experimental periods (P<0.01). Among the main and interaction effects, only the main effect of protein density on feed conversion ratio in the starter period was significant (P<0.01). The effect of protein density was also significant on the relative weights of carcass, legs, abdominal fat pad and bursa of Fabricius (P<0.05). The main effects of the protein density and nano-adjuvant for total anti-SRBC and IgG titers were significant at day 28 (P<0.05). Cell immunity in response to PHA-P injection was not affected by the factors. As an overall conclusion, diets with high protein density showed a better ability in improving the performance and immune response of broiler chicks compared to the diets with medium and low protein density. Also, the results showed some advantages for nano-adjuvant in humoral immune response stimulation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
carcass characteristics, immune response, nano-adjuvant, performance, protein density | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,244 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 970 |